Jump to content

geersel

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Company info

 • Location
  Suriname
 1. Wat is captive offshoring? Captive offshoring is een situatie waarbij de activiteiten naar het buitenland verplaatst worden, maar intern, binnen de eigen onderneming in Nederland uitgevoerd worden.
 2. Ik zou graag een "feel" willen krijgen over hoe Nederlandse ondernemingen denken over captive offshoring als het zou gaan om dienstverlening en zelfs productie richting Suriname. Als we kijken naar de reguliere verbindingen en de taalbarriere die er niet bestaat, zou Suriname de beste plek zijn om een vestiging daar neer te zetten.
 3. Welkom op HL! Tip: je mag een domeinnaam in je signatuur zetten - via de profielpagina. ;) Thank you! Voel me sowieso al "thuis". Geweldig forum dit! Inmiddels al gedaan.
 4. Met dropshipping hebben we toch wel positieve ervaringen. Het grootste voordeel van dropshipping is dat je geen eigen voorraad op na hoeft te houden. Enkele nadelen zijn, maar komen niet te vaak voor: - Verwerking van betalingprovider, waardoor het kan voorkomen dat je je eigen geld zou moeten stoppen in de inkopen. - Producten die jij in je shop heb verkocht en naderhand blijkt dat de voorraad van de dropshipper is uitgeput.
 5. Als je goed ingevoerd bent in een bepaalde branche zou dat misschien nog kunnen, maar voor TS lijkt me een businessplan geen overbodige luxe. In de retail en met name de pure online starters is het percentage uitvallers bijzonder hoog, volgens cijfers van het ING Economisch Bureau stopt 50% na het eerste jaar en in het tweede jaar nog eens 25% (meting 2013) Door een gedegen businessplan te maken kun je inzicht krijgen over bepaalde obstakels cq problemen waar je misschien in al je enthousiasme om te starten niet direct over nadenkt. Bron: Yataz/ING Albert Bedankt voor de uiteenzetting. Mijn punt is namenlijk als je steeds bezig gaat zijn met het schrijven van ondernemersplannen en niet onderneemt... Dat is ongedaan werk. Als je gemotiveerd genoeg bent, weet hebt van de zaak en geen lening alszodanig nodig hebt. Dan stop je liever je energie in het opstellen van doelstellingen en gaan ondernemen.
 6. Een heel mooi citaat uit een film van vroeger "Field of Dreams" is geweest: If you build it, they will come. Belangrijk is natuurlijk de uitvoering, de opzet en de marketing ervan. Eerlijk gezegd geloof ik zelf niet eerst in het maken van een businessplan en dan ondernemen, mits je een lening vooraf moet zoeken. Voorzichtig moet ik zijn en wel stellen dat je wel doelen dient te formuleren.
 7. Paar jaar later zouden we Suriname ook aan het lijstje kunnen toevoegen. Outsourcing van programmeer werk, data invoer, helpdesk, ga zo door. De taalbarriere is er niet en het tijdsverschil is niet zo groot. De voordelen zijn er zat.
 8. Ik heb het tegenovergestelde meegemaakt, waarbij ik vanuit Suriname klanten moet factureren en dat doen we met onze OB, omdat we hier nog geen BTW kennen. Er is me toen wel gevraagd om BTW erbij te voegen, blijkbaar voor belastingtechnische redenen. Maar punt is. Je factureert je klant gewoon op basis van jouw te maken kosten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept