Jump to content

dirkmuis

Super Senior
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Wellicht is het scenario niet helemaal duidelijk. De situatie is dat wij klanten hebben (laten we zeggen 200 stuks) en vervolgens factureren wij naar hun eindgebruikers (zo'n 500.000 stuks). Wij factureren dus rechtstreeks naar de eindgebruiker. Iedere klant heeft zelf een contract bij een payment provider. Wij schieten daar transacties in. De factuur zelf en de betaalmogelijkheid gaat via ons systeem naar de eindgebruiker. De payment provider verzameld de betalingen van de eindgebruiker en stort periodiek door naar de klant. De klant trekt uit ons systeem een totaal rapportage (specificatie) om de periodieke doorstorting te kunnen verantwoorden. De klant houdt dus geen debiteuren registratie bij en boekt alleen de totaalbedragen op.
 2. Maar dit is als klant, gezien mijn scenario. Moet je als pakket welke de facturen uitgeeft niet gewoon doornummeren om het sluitend te houden? De klant boekt de inkomsten op en houdt dus geen de debiteuren administratie bij. Waarom moeten zij dan unieke nummers hebben per debiteur die niet in hun boekhouding staat. Facturen zijn dan toch puur bewijslast?
 3. Per klant of over het hele systeem? Want als een klant dan 2 diensten gebruikt en het rapport voor 1 dienst uit draait zijn deze nooit opvolgend.
 4. Nee, wij maken factuurnummers en facturen. Betaalgegevens zijn van de payment provider. Omschrijving is de dienst van de klant.
 5. Hier denk ik ook aan inderdaad. Echter, de klant gaat de losse facturen niet inboeken. Klanten boeken het maandelijks doorgestorte bedrag op als winst uit het systeem / de dienst. Een totaal rapport is uit het systeem te halen waar ook de BTW te herleiden is. Bij een controle zijn er detail rapporten te vinden waar je ziet uit welke facturen uit de applicatie een bedrag opgebouwd is.
 6. Nee, die boeken het totaalbedrag in een keer op. Dus geen debiteurenadministratie voor iedere eindgebruiker.
 7. Bellen ga ik ook doen. Het is meer dat het al jaren zo werkt en er 100+ klanten geen problemen hebben. 1 klant denkt op dit moment dat dit niet juist is.
 8. Wij factureren namens onze klanten aan hun eindgebruikers. Dus wij creëren de PDF. De betaling zelf wordt afgehandeld door een payment provider. De payment provider verzamelt de gelden en stort deze periodiek door naar de klant. Het contract met de payment provider is met de klant en niet met ons. Wij verzorgen wel de techniek. Tot op heden geven alle accountants (op 1 nieuwe na) ons aan dat zolang onze klanten de bedragen opboeken (per maand) als inkomsten uit de SaaS applicatie er geen enkel probleem is. De applicatie is trouwens een dienstverlening die procedureel na betaling start (dus geen fysieke producten). Moeten wij nu als applicatie opvolgende factuurnummers hebben voor iedere factuur die wij uitgeven (dus applicatie breed) of voor iedere klant apart? De situatie is een beetje te vergelijken met FaMed. Hebben zij voor iedere klant een nieuwe reeks factuurnummers of moet FaMed gewoon zorgen dat zij over al hun klanten heen doornummeren? De teksten van de belastingdienst zijn nogal vaag hierover.
 9. Even in een apart onderwerpje: Percentage aandelen in bezit => logisch, 10% Nominale waarde van het aandelenpakket => Is dat het percentage van de 18k. Opgeofferd bedrag => Wat ik betaald heb ervoor? Balanswaardering => Nettovoordelen met of uit de deelneming => Is dat 10% van het resultaat? Nominale waarde van de vordering op deelneming => neem aan 0 In het boekjaar ontvangen rente van de deelneming => neem aan 0 Nominale waarde van de schuld aan de deelneming => neem aan 0 In het boekjaar betaalde rente aan de deelneming => neem aan 0
 10. Ik moet deze invullen: Percentage aandelen in bezit => logisch, 10% Nominale waarde van het aandelenpakket => Is dat het percentage van de 18k. Opgeofferd bedrag => Wat ik betaald heb ervoor? Balanswaardering => ??? Nettovoordelen met of uit de deelneming => Is dat 10% van het resultaat? Nominale waarde van de vordering op deelneming => neem aan 0 In het boekjaar ontvangen rente van de deelneming => neem aan 0 Nominale waarde van de schuld aan de deelneming => neem aan 0 In het boekjaar betaalde rente aan de deelneming => neem aan 0
 11. Wat vul je precies in bij de brutovoordelen en nettovoordelen in het stukje van de deelneming in het programma van de bdienst VPB aangifte?
 12. Ik heb in 2017 met mijn Holding aandelen gekocht in een werkmij. (10%aandelen, 50% stemrecht). Deze aandelen wil ik in mijn fiscale cijfers waarderen volgens de nettovermogenswaarde. De goodwill die ik heb betaald is fiscaal niet aftrekbaar. Boek ik deze dan als rechtstreekse vermogensmutatie in mijn reserves? Of dien ik dit in de resultatenrekening te verwerken en in mijn VPB-aangifte via de deelnemingsvrijstelling op te nemen? De aandelen zijn geregeld via letter-/soortaandelen. Dus aandelen A 10% en die gaan over dividend etc. en aandelen B 50% en die gaan over stemrecht.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept