Jump to content

ROTS Trading

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Oke, bedankt, fijn. Bij een eenmanszaak kun je een voertuig niet op bedrijfsnaam zetten, dit zal dus steeds op eigen naam moeten. Wordt het dan niet automatisch een particuliere auto? Denk niet dat de verzekeringsmaatschappij akkoord gaat met bijvoorbeeld 10 auto's per jaar op naam. Dit betekent dat de keuze voor eenmanszaak misschien niet handig is..
 2. Juist, snap ik. Het is me duidelijk. Het was ook meer de vraag of er naast de verplichte heffingen voor een particulier, nog andere heffingen zijn als je bedrijfsmatig een auto importeert. Het verschil is natuurlijk ook dat je, als je particulier invoert, de auto op je eigen naam zet. Bedrijfsmatig zal het bedrijfsvoorraad worden of op naam van het bedrijf. En of daar nog verschil zit in kosten.
 3. Dus als ik als bedrijf van een particulier koop, betaal ik bij invoer BTW, en als ik als bedrijf vervolgens aan een particulier verkoop, moet ik 21% BTW rekenen, die ik vervolgens weer af moet dragen. Dan is het toch voordeliger om als particulier van particulier te kopen, BTW te betalen bij invoer en vervolgens weer als particulier aan particulier te verkopen? Dat maakt de auto 21% goedkoper voor de koper..
 4. Ik zal er nog eens in duiken, bedankt voor de reacties.
 5. Bedankt Hans. Ik heb mezelf ingeschreven voor een seminar van de belastingdienst, daar ga ik ongetwijfeld antwoorden krijgen. Maar ik probeer vooraf zo veel mogelijk informatie te verkrijgen. Ik heb al zitten zoeken op het www, maar de enige antwoorden die ik kan vinden beginnen met: "volgens mij..", heb ik niet erg veel aan dus. Op de site van de RDW als die van de belastingdienst en KvK kan ik geen antwoorden vinden.
 6. Beste leden, Ik ben benieuwd of er ervaringen zijn met het bedrijfsmatig importeren van auto's, tbv doorverkoop. Ik heb zelf ervaring met het particulier importeren, maar ik wil kijken of ik meerdere voertuigen per jaar kan kopen, importeren en doorverkopen. Dat maakt mij uiteraard handelaar in auto's. Ik vraag me echter af of een bedrijf moet voldoen aan andere eisen behalve het betalen van invoerrechten, BTW en BPM. Uiteraard moet er inkomstenbelasting betaald worden, maar dit moet een particulier ook boven een bepaald bedrag. Mijn concrete vraag is eigenlijk of er verschil zit in het importeren als particulier en als bedrijf.
 7. Doe je alleen in cupjes of ook in bonen, mokken en aanverwante artikelen?
 8. Doe je alleen in cupjes of ook in bonen, mokken en aanverwante artikelen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept