Jump to content

Meike-

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Noord Brabant
 1. Een langduriger contract sluit ik wel vaker af, de boete wordt namelijk eigenlijk altijd overgenomen door de energiemaatschappij waar je naar overstapt waardoor je er niet zoveel jaren aan vast zit als volgens het contract lijkt. Tot nu toe heb ik altijd een particuliere overeenkomst gehad, hoe dit bij een zakelijke overeenkomst zit zou ik moeten uitzoeken, ik las hier geloof ik al dat de boete dan hoger uitkomt. Ik ben even gaan rekenen en de vaste leveringskosten per aansluiting zijn voor mij wel wat goedkoper in hun aanbod (scheelt 3 euro per maand, niet schokkend veel). Maar de leveringstarieven van zowel gas als elektriciteit zijn juist hoger. Ik heb een screenshot van mijn huidige tarieven doorgestuurd, aangezien ze beloven alsnog 10% onder je huidige prijs te gaan zitten als je kunt aantonen dat dit niet zo is. Ik ben benieuwd waar ze mee komen.
 2. Hier hetzelfde aanbod gehad en erin meegegaan (gegarandeerd 10% goedkoper klonk immers goed, en ze zouden de overstapboete betalen). Wat zijn voor jullie redenen om wel of niet op het voorstel in te gaan? Ik heb nog bedenktijd tot halverwege volgende week (dan zijn de 14 dagen afgelopen en gaan ze alles regelen). Dus als het een slechte zaak is zou ik nog terug kunnen.
 3. Er zijn vele vormen van burn-out en voor iedereen zal wat anders werken. Ik kan alleen mijn eigen verhaal delen. Bij mij ging de burn-out samen met een depressie, waardoor ik niet goed kan scheiden wat het een en het ander is, maar het heeft sowieso veel raakvlakken. De belasting langzaam afbouwen was slim geweest als ik mijn grenzen eerder gevoeld en serieus genomen had. Ik ben doorgegaan (ach, over drie maanden is het weer rustiger, even doorbijten (geen aanrader)) totdat ik helemaal instortte. Wat mij geholpen heeft is een combinatie van rust en leuke dingen doen. Ik had veel tijd nodig om bij te komen, bij te slapen, even niet teveel prikkels om me heen. Dagenlang alleen thuis zitten was het andere uiterste, ik moest er ook regelmatig uit, contact hebben met vriendinnen, positieve dingen doen, merken dat ik weer plezier kon hebben. Daarnaast ben ik naar de huisarts gegaan en heb ik medicatie gekregen. Ik gebruik nog steeds anti-depressiva, maar dat heeft vooral met mijn genetische aanleg voor depressie te maken. Omdat ik in die tijd nauwelijks kon slapen heb ik tijdelijk slaapmedicatie gehad. De huisarts heeft mij doorverwezen voor psychologische behandeling om de onderliggende problematiek aan te pakken. Het is niet zo simpel als 'teveel werken'. Waarom werk je teveel? Wat is het werk dat je echt wil doen en waar je energie van krijgt? Hoe voel je je grenzen en neem je deze op tijd serieus? Hoe ga je je leven vormgeven op een manier die goed voor je is? Financieel, daar zou ik over in gesprek gaan met zowel de gemeente als het UWV. Zij kunnen daarin adviseren wat er aan mogelijkheden zijn en wat zij bieden aan ondersteuning.
 4. Zinvolle tips, fijn om te lezen! Zelf merk ik ook regelmatig dat ik alle kanten op ga, van alles tegelijk wil doen en opzetten, maar er de tijd niet voor maak. Wat ik gedaan heb is per project een planning maken, deze staan ook naast elkaar zodat ik kan zien wat de totale belasting is. Ik kan niet met 6 projecten tegelijk 100% bezig zijn. Terwijl het dan wel in mijn hoofd zit. Dus door op te schrijven wat ik wil doen en wanneer ik wil beginnen kan ik dat beter los laten. Per week heb ik een to-do lijst. Werk direct voor klanten heeft altijd prioriteit. Om mijn tijd vrij te houden plak ik nu kleine post-its in mijn agenda. Een post-it staat voor een blok van 4 uur. Ik wil elke week 4 blokken gereserveerd hebben om thuis te werken, en dat doe ik met die post-its. Dat werkt voor mij goed, want voorheen had ik het in mijn hoofd bedacht, maar had ik het niet visueel, dus als ik mijn agenda erbij pakte om een afspraak te maken was het vaak: "ja hoor, dan kan ik wel." Ik plan ook regelmatig afspraken met ondernemers uit mijn eigen vakgebied, met een aantal van hen werk ik ook samen bij bepaalde projecten. Daar krijg ik altijd veel energie en nieuwe ideeën van.
 5. Fijn om jullie reacties te lezen. @Hoofdgebruiker: daar heb je een goed punt. Het belangrijkste is waarschijnlijk concentratie trainen en afleidingen leren beperken. Ik drink nooit koffie, dood zal ik vast ooit gaan, maar niet aan koffie. :p @Colombo: dat is ook een goede vraag. Ik weet van mezelf dat ik 's ochtends het beste werk en het meeste energie heb. 's Middags gaat ook nog, maar 's avonds krijg ik weinig meer gedaan. Ik plan dan ook zoveel mogelijk in de ochtenden.
 6. Als ik nu terugkijk naar mijn ondernemingsplan zoals ik die twee jaar geleden maakte bij de start van mijn bedrijf klopt er niet veel meer van. Sommige dingen heb ik laten liggen, andere dingen zijn onverwacht op mijn pad gekomen en heb ik opgepakt. Sindsdien heb ik mijn ondernemingsplan eigenlijk ook niet meer gebruikt. Ik heb wel een jaarplanning waarin ik globaal beschrijf wat ik wil doen en wanneer. Ik vraag me af of het nodig / zinvol is om mijn ondernemingsplan helemaal aan te passen. Zijn er hier meer mensen die werken zonder ondernemingsplan of met een heel beperkt ondernemingsplan?
 7. Ik krijg bijna al mijn opdrachten via mijn netwerk. Via oud-docenten ben ik op de opleiding binnengekomen om gastlessen te geven, zij hebben mij weer aangeraden bij andere opleidingen waar zij contacten meet hadden. Bij mijn oude werk heb ik een pilot-training gegeven, voor hen gunstig omdat het weinig kostte, voor mij omdat ik kon uitproberen of dit een goed concept was en om hier uitgebreid feedback op te krijgen. Vervolgens heb ik het jaar daarop een opdracht gekregen om deze training nog een keer te geven, maar dan aan een ander team. Ik hoop dat ik via deze instelling ook weer bij andere instellingen binnen kan komen. Via mijn website, Facebook en LinkedIn probeer ik ook wel bekendheid te geven aan mijn aanbod. Ik schrijf ook wel eens zelf opleidingen aan, maar dat heeft eigenlijk bijna nooit effect. Ik ben hierin wel aan het zoeken hoe ik dit op een manier kan aanpakken die misschien wel effect heeft. Want dat ik opdrachten via mijn real life netwerk krijg is heel fijn, maar ik wil nu ook daarbuiten opleidingen en instellingen bereiken.
 8. Bedankt voor je reactie. :) Bij nader inzien had ik inderdaad wat meer kunnen toelichten vanuit welke context ik deze vragen heb. Me thuis afsluiten is wel een goed idee. Telefoon op stil, mailbox, Facebook en dergelijke niet open hebben staan, dat zijn dan dingen waarvan ik denk dat het wel kan maar die tussendoor stiekem toch onnodige tijd vragen.
 9. Je hebt een bericht boven gehaald van zeven jaar geleden en stelt vragen bij waarom ik wil weten waar jullie werken en wat voor werk ik eigenlijk doe. Ik voel me door de toon in je bericht niet erg welkom. Om antwoord te geven op je vragen: ik denk dat het mij beter helpt om ergens anders te werken omdat ik thuis snel afgeleid wordt en tussendoor andere dingen doe. Ik ben verpleegkundige en trainer en moet thuis regelmatig gastlessen en trainingen voorbereiden (naast de standaard administratie en dergelijke). Waarom ik van jullie wil weten waar jullie werken is omdat ik hoop daar inspiratie uit te halen om zelf een werkplek te vinden waar ik prettig kan werken. Ik ben geen journalist, dit is niet voor een opleiding en ik ben na de havo HBO-verpleegkundige geworden.
 10. Ik luister van alles: Skyradio, soundtracks van films (Harry Potter soundtracks zijn mijn favoriet), K's Choice, Krezip, Coldplay, Sia. Als ik aan het werk ben luister ik graag instrumentale muziek.
 11. Ik ben benieuwd waar jullie werken, en dan bedoel ik de werkzaamheden die je alleen doet, dus niet met klanten. Doe je dat thuis? Heb je een flexwerkplek? Werk je in een cafe of bibliotheek? Zelf ben ik aan het zoeken naar waar ik zo rustig en efficient mogelijk kan werken. Ik werk nu thuis en zit op een andere plek dan waar ik zit als ik dingen voor mezelf doe, dat werkt redelijk, maar ik denk dat het mij beter helpt om elders te gaan werken. Wat zijn dan de voordelen van de verschillende mogelijkheden?
 12. Hallo forummers, ik ben Meike en ben verpleegkundige, ervaringsdeskundige en yogadocente. Ik heb een eigen onderneming in de zorg. Ik geef gastlessen en trainingen in het omgaan met zelfbeschadigend gedrag en ben bezig met het opzetten van een therapiegroep. Daarnaast geef ik yogalessen en -workshops, maar mijn hoofdbezigheid is het trainen van zorgprofessionals. De reden dat ik me hier heb aangemeld is dat ik mijn bedrijf wil gaan uitbreiden, nu heb ik zo af en toe een opdracht en dat was tot nu toe prima, maar ik wil graag meer gaan doen. Daar komen een aantal vragen bij kijken: hoe bereik ik mijn potentiële klanten het beste? Hoe werk ik zo efficiënt mogelijk thuis? Wat is de toegevoegde waarde van een flexwerkplek en waar let je op als je deze zoekt? Ik denk op dit forum wel wat antwoorden te gaan vinden en wellicht ook met anderen mee te kunnen denken. :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept