Jump to content

m249bulls

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dit topic mag worden gesloten. Ik heb net met BIOP gebeld en ze gaven aan dat ze het afraden om te doen aangezien het te beschrijvend is. Ik meende van niet, maar we gaan het dan ook niet doen. Wat we wel gaan doen is een 'blafbrief' sturen naar de bedrijven/mensen die onze naam gebruiken op basis van onze handelsnaam (..... BV). Want die naam wordt eigenlijk gebruikt.
 2. Beste leden van HigherLevel. Momenteel gaat social media erg goed, zo goed zelfs dat er behoorlijk wat tijd in zit op het moment. Ca. 20 uur per week toch zeker wel.) (insta/facebook/mail). Nu heb ik iemand in India die dit goed kan doen, en die nog wel enige training van mij moet krijgen. Nu wil ik haar als voorbeeld 150 euro per maand betalen voor het werk wat ze levert. Nu kan ik dit met een tussenpartij doen zoals www.upwork.com en dat ze via upwork betaald wordt. Maar ik heb haar via een maat in India zelf gevonden en wil haar het liefst rechtstreeks betalen. (=voordelig). Stel dat ik aan haar de 150 euro wil betalen voor het geleverde werk van een bepaalde maand, kan dit juridisch gewoon? en administratief? waar moet ik rekening mee houden? Met vriendelijke groeten.
 3. Kun je Amazon verzoeken het aanbod van een andere merchant te verwijderen? Ga ik morgen direct doen.
 4. We hebben nu nog geen enkel merk. Dus vandaar 1e stap leek mij een benelux.
 5. @TwaBLA, op het moment draaien we een dusdanige omzet dat het echt belangrijk is. We shippen wereldwijd en we zien nu op goedkope sites/amazon dat onze naam wordt gebruikt bij het product, omdat ze weten dat wij goed lopen. In zekere zin gaat het er meer om dat ik een brief kan sturen 'blafbrief') zodat ze de tag verwijderen. Een echte claim willen we niet aangaan, maar we denken met het trademark uiteindelijk mensen af te schrikken. De partijen waar we mee te maken hebben zijn geen partijen die hierom gaan vechten. Voornamelijk op ebay, amazon en snel in elkaar gezegte webwinkeltjes wordt onze naam gebruikt.
 6. Ik gebruik even mijn forumnaam als bedrijfsnaam Hmm.. interessant stuk over merkverwatering. Wij hebben de naam aan het product gegeven wat ook al andere namen heeft. Alleen we hebben er zo'n grote marketing tegen aan gegooid dat mensen het product als 'm249bulls' gaan zien. Dit is in eerste instantie ook wat wij wilden omdat het sales genereerd en mensen gaan je herkennen. Maar als ik het zo lees is het eigenlijk niet goed omdat er merkverwatering optreedt. De meeste consumenten Noemen ook product ook; een 'M249bulls'
 7. klopt, bedankt voor je reactie:) Ik heb het nodige onderzoek gedaan en ben er vrijwel zeker van.. Er is alleen een onderdeel van een machine die gebruikt wordt in technologie industrieën die een soort gelijke naam heeft. Wij zitten bij lange na niet in die industrie met dit product en de naam is toch wel anders.
 8. Beste Higherlevel forumleden, Een paar maanden geleden hebben wij een bedrijf opgericht en wij verkopen nu een bestaand product onder onze eigen naam die wij hebben bedacht. Het loopt nu erg goed. Zelfs zo goed dat er partijen zijn die onze naam nu ook gebruiken bij hun productspecificaties. De markt voor het product is vrij toegankelijk, maar door onze marketing hebben we er een eigen naam aan gegeven die soortgelijke aanbieders overnemen. Dit willen wij natuurlijk liever niet. We willen een merkregistratie gaan doen, om te beginnen natuurlijk in de BENELUX. De kosten zijn 240€ zoals vermeld staat op hun website De kosten voor een onderzoek of het uberhaupt nog mogelijk is kosten 150€. Nu is mijn vraag of het niet beter is om direct de aanvraag te doen zonder onderzoek. kwa geld maakt het maar 90€ uit en als de registratie niet doorgaat, dan weet je toch ook direct of het wel of niet kan. of zie ik dit verkeerd. :) Met vriendelijke groeten.
 9. Mijn vraag is eigenlijk of het niet erg is dat ik een order aanmaak voor een 'gift', dus een order met een waarde van 0 euro en een X euro inkoop
 10. Goedemorgen, Om de groei te bevorderen geven we regelmatig producten gratis weg en versturen we vaak gratis producten naar grote 'influencers'. Nu is mijn vraag hoe ik dit in de boekhouding doe. Tot nu toe geef ik deze mensen een kortingscode waarmee ze dan tot een waarde van €0,- komen. Het voordeel voor mij is dan dat ik er grip op heb en er een ordernummer# wordt aangemaakt. Ook hoef ik niet handmatig alle gegevens in te voeren omdat hij/zij dit zelf doet. Track en Trace etc, gaan automatisch ook. Maar mag dit wel op deze manier als order en hoe boek ik deze dan?
 11. En als jij Bert, een product van ons als Nederlandse consument zijnde koopt en jij voert het dus in via een transportbedrijf. Dan hoeven wij als bedrijf over deze transactie geen aangifte te doen? Omzetbelasting is gelijk door jou betaald via de transporteur aan de belastingdienst (inkomstenbelasting moet uiteraard nog wel;)
 12. Jaa, buiten al die andere onkosten met BTW om. Klanten zijn wereldwijd. Dus die hebben met de Nederlandse BTW niets te maken. Maar verder betalen wij geen voorbelasting, (BTW betaald de klant indien het product >22 euro is). Maar als wij ook nog eens BTW gaan vragen over de producten terwijl de klant bij invoer al BTW heeft betaald (via het postkantoor), dan is dat dubbel op. Dus aangifte is wat betreft inkoop en verkoop 0 voor mij als bedrijf right?!
 13. Bedankt voor je antwoord!! Betekent dit dat de btw aangifte dan 0 is? Aangezien we geen voorbelasting kunnen terugvragen (china) en de belasting wordt betaald door de klant die het product koopt (via de transporteur).
 14. Beste Bert, ik haak graag nog even op dit topic in en ook omdat je laatst op mijn topic zo reageerde. Stel dat je de vervoerder het product laat inklaren en dat dit in eerste instantie voor de consument haar rekening komt. Dat betekend dus dat de belasting is betaald door de consument en dat de consument het product heeft geimporteerd. (Los van het niet klantvriendelijke aspect). Betekend dit nu dat ik als bedrijf geen aangifte meer hoef te doen omdat de consument dit via de vervoerder doet?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept