m249bulls

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door m249bulls

  1. Dit topic mag worden gesloten. Ik heb net met BIOP gebeld en ze gaven aan dat ze het afraden om te doen aangezien het te beschrijvend is. Ik meende van niet, maar we gaan het dan ook niet doen. Wat we wel gaan doen is een 'blafbrief' sturen naar de bedrijven/mensen die onze naam gebruiken op basis van onze handelsnaam (..... BV). Want die naam wordt eigenlijk gebruikt.
  2. Beste leden van HigherLevel. Momenteel gaat social media erg goed, zo goed zelfs dat er behoorlijk wat tijd in zit op het moment. Ca. 20 uur per week toch zeker wel.) (insta/facebook/mail). Nu heb ik iemand in India die dit goed kan doen, en die nog wel enige training van mij moet krijgen. Nu wil ik haar als voorbeeld 150 euro per maand betalen voor het werk wat ze levert. Nu kan ik dit met een tussenpartij doen zoals www.upwork.com en dat ze via upwork betaald wordt. Maar ik heb haar via een maat in India zelf gevonden en wil haar het liefst rechtstreeks betalen. (=voordelig). Stel dat ik aan haar de 150 euro wil betalen voor het geleverde werk van een bepaalde maand, kan dit juridisch gewoon? en administratief? waar moet ik rekening mee houden? Met vriendelijke groeten.
  3. Kun je Amazon verzoeken het aanbod van een andere merchant te verwijderen? Ga ik morgen direct doen.
  4. We hebben nu nog geen enkel merk. Dus vandaar 1e stap leek mij een benelux.
  5. @TwaBLA, op het moment draaien we een dusdanige omzet dat het echt belangrijk is. We shippen wereldwijd en we zien nu op goedkope sites/amazon dat onze naam wordt gebruikt bij het product, omdat ze weten dat wij goed lopen. In zekere zin gaat het er meer om dat ik een brief kan sturen 'blafbrief') zodat ze de tag verwijderen. Een echte claim willen we niet aangaan, maar we denken met het trademark uiteindelijk mensen af te schrikken. De partijen waar we mee te maken hebben zijn geen partijen die hierom gaan vechten. Voornamelijk op ebay, amazon en snel in elkaar gezegte webwinkeltjes wordt onze naam gebruikt.
  6. Ik gebruik even mijn forumnaam als bedrijfsnaam Hmm.. interessant stuk over merkverwatering. Wij hebben de naam aan het product gegeven wat ook al andere namen heeft. Alleen we hebben er zo'n grote marketing tegen aan gegooid dat mensen het product als 'm249bulls' gaan zien. Dit is in eerste instantie ook wat wij wilden omdat het sales genereerd en mensen gaan je herkennen. Maar als ik het zo lees is het eigenlijk niet goed omdat er merkverwatering optreedt. De meeste consumenten Noemen ook product ook; een 'M249bulls'
  7. klopt, bedankt voor je reactie:) Ik heb het nodige onderzoek gedaan en ben er vrijwel zeker van.. Er is alleen een onderdeel van een machine die gebruikt wordt in technologie industrieën die een soort gelijke naam heeft. Wij zitten bij lange na niet in die industrie met dit product en de naam is toch wel anders.
  8. Beste Higherlevel forumleden, Een paar maanden geleden hebben wij een bedrijf opgericht en wij verkopen nu een bestaand product onder onze eigen naam die wij hebben bedacht. Het loopt nu erg goed. Zelfs zo goed dat er partijen zijn die onze naam nu ook gebruiken bij hun productspecificaties. De markt voor het product is vrij toegankelijk, maar door onze marketing hebben we er een eigen naam aan gegeven die soortgelijke aanbieders overnemen. Dit willen wij natuurlijk liever niet. We willen een merkregistratie gaan doen, om te beginnen natuurlijk in de BENELUX. De kosten zijn 240€ zoals vermeld staat op hun website De kosten voor een onderzoek of het uberhaupt nog mogelijk is kosten 150€. Nu is mijn vraag of het niet beter is om direct de aanvraag te doen zonder onderzoek. kwa geld maakt het maar 90€ uit en als de registratie niet doorgaat, dan weet je toch ook direct of het wel of niet kan. of zie ik dit verkeerd. :) Met vriendelijke groeten.
  9. Mijn vraag is eigenlijk of het niet erg is dat ik een order aanmaak voor een 'gift', dus een order met een waarde van 0 euro en een X euro inkoop
  10. Goedemorgen, Om de groei te bevorderen geven we regelmatig producten gratis weg en versturen we vaak gratis producten naar grote 'influencers'. Nu is mijn vraag hoe ik dit in de boekhouding doe. Tot nu toe geef ik deze mensen een kortingscode waarmee ze dan tot een waarde van €0,- komen. Het voordeel voor mij is dan dat ik er grip op heb en er een ordernummer# wordt aangemaakt. Ook hoef ik niet handmatig alle gegevens in te voeren omdat hij/zij dit zelf doet. Track en Trace etc, gaan automatisch ook. Maar mag dit wel op deze manier als order en hoe boek ik deze dan?
  11. En als jij Bert, een product van ons als Nederlandse consument zijnde koopt en jij voert het dus in via een transportbedrijf. Dan hoeven wij als bedrijf over deze transactie geen aangifte te doen? Omzetbelasting is gelijk door jou betaald via de transporteur aan de belastingdienst (inkomstenbelasting moet uiteraard nog wel;)
  12. Jaa, buiten al die andere onkosten met BTW om. Klanten zijn wereldwijd. Dus die hebben met de Nederlandse BTW niets te maken. Maar verder betalen wij geen voorbelasting, (BTW betaald de klant indien het product >22 euro is). Maar als wij ook nog eens BTW gaan vragen over de producten terwijl de klant bij invoer al BTW heeft betaald (via het postkantoor), dan is dat dubbel op. Dus aangifte is wat betreft inkoop en verkoop 0 voor mij als bedrijf right?!
  13. Bedankt voor je antwoord!! Betekent dit dat de btw aangifte dan 0 is? Aangezien we geen voorbelasting kunnen terugvragen (china) en de belasting wordt betaald door de klant die het product koopt (via de transporteur).
  14. Beste Bert, ik haak graag nog even op dit topic in en ook omdat je laatst op mijn topic zo reageerde. Stel dat je de vervoerder het product laat inklaren en dat dit in eerste instantie voor de consument haar rekening komt. Dat betekend dus dat de belasting is betaald door de consument en dat de consument het product heeft geimporteerd. (Los van het niet klantvriendelijke aspect). Betekend dit nu dat ik als bedrijf geen aangifte meer hoef te doen omdat de consument dit via de vervoerder doet?
  15. Over de DGA waarde zegt hij dat we ons daarover geen zorgen hoeven te maken doordat we een startup zijn en zolang we de winsten niet uitkeren (dividend) Over de keuze voor een BV zei die dat het nog niet zo'n heel slecht idee was omdat het toch over een fysiek product gaat dat evt. Schade kan aanbrengen. En als de chinese fabriek faiiliet gaat en dat horen we een maand later pas dan moeten we al die orders refunden die we inmiddels al betaald hebben. En wegen deze risico's op tegen alle voordelen van een VOF (meer winst) ? Dat is hetgeen wat we ons kunnen afvragen.
  16. Oke allemaal, ik heb de afspraak kunnen verschuiven naar 2 uur geleden. Ik heb goed gepraat en hij heeft mij niet uitgelachen. - accounting: Hij heeft meegekeken hij gaat mij helpen en heeft alle vragen beantwoord. Ik ga van de week een programma kopen om dit te doen, want hij gaf ook toe dat dit handmatig niet te doen is met deze hoeveelheid orders met verschillende prijzen. Verder is het wat ingewikkelder nu we alles vanaf het begin moeten bijhouden. Maar het is te doen. -belastingtechnisch: hij gaat tevens uitzoeken met een collega die daar alles van weet hoe het zit met belasting bij verkopen binnen Europa. Moeten we per land apart aangifte doen of kan dit ook op een andere manier? Dit gaat hij uitzoeken vanavond nadat ik de boel heb opgestuurd. -belastingtecnisch: hij gaat ook onderzoeken hoeveel belasting er bij inklaring nodig is. Wij kopen het voor minder dan 22 in(incl. Verzendkosten) maar verkopen het voor meer dan 22€ (incl. Verzending) De chinese supplier zet er de waarde op waarvoor hij het verkoopt. Dus welke waarde geld er nu?!
  17. Onze chinese leverancier plakt er zijn verkoopprijs prijs op. Wat nou als de inkoopprijs 10€ is en de chinees dus 10€ erop zet, maar de klant bij ons 30 euro moet betalen. Het resultaat is dan dat die de douane doorkomt. Zijn wij dan de partij die iets fout doen bij controle? Bij een controle aan ons bedrijf, zijn wij dan aan de beurt? (Bert nogmaals, echt bedankt voor je heldere antwoorden.) @Hans van den Bergh. Accountant afspraak is gemaakt, voor aankomende week.
  18. Wat als ik een product verkoop wat boven de 22> grens ligt? Dan is dropshipping toch onmogelijk.
  19. Bert, jij refereert er nu aan dat we de "klant" het product moeten laten importeren. Maar omdat het een product onder de 22 euro betreft of als gift wordt gezien.. dan komt die in 99% van de gevallen gewoon aan bij de klant. Voor de belastingdienst is dit dus totaal niet relevant, en ook niet voor onze aangifte als we het op deze manier gaan doen. - Aan ons dan de taak dit duidelijk neer te zetten wie er verantwoordelijk is met invoer etc. - Aan ons dan ook de taak om te bepalen wie deze kosten dekt, wij of de klant (die nu importeur is) - Aan ons dan ook om in de disclaimer te vermelden dat de klant als wettelijke "importeur" gezien wordt. ------- Hoe zit het met nederlandse klanten die via ons bestellen dan? Het product komt dan óók niet bij ons. Is het in dit geval dan ook niet van belang voor ons?
  20. Je hebt er werkelijk niets van begrepen. Je refereert nu aan de drempelbedragen voor afstandsverkopen die alleen van toepassing zijn als je goederen in het vrije verkeer van de EU vanuit Nederland levert. Dit is is hier beide niet het geval. oke, daar klopte dus ook helemaal niets van pff.. Nu weet ik echt niet meer hoeveel btw ik moet vorderen voor de belastingdienst. Alle producten zijn onder de 22 euro óf zijn als "gift" aangemerkt door de chinese supplier. Het kan toch niet zo zijn dat de consument verantwoordelijk is voor het invoeren van onze producten? Ook al gaat het altijd goed.
  21. Allemaal alvast super bedankt. Ik heb vandaag weer eens veel gegoogeld en geleerd. Wat Bert ook aangaf met producten die van China naar Amerika gaan dan betaalt de consument dus een 0% btw tarief en hoeven wij ook niets af te dragen. Producten binnen de EU die wij (B) dus "importeren" uit china (A) en vervolgens exporteren naar andere EU landen©. (volgens de wet gezien). Ondanks dat deze producten rechtstreeks van China (A) naar andere EU landen © gaan zijn wij (B) de importeurs. Hierover moeten wij 21% rekenen in de EU landen(en toebehorende landen), Tot dat we een bepaalde "drempel per land per jaar" raken, dán moeten we het tarief uit dat desbetreffende land rekenen. ---------- Aanvullingen hierop zijn altijd welkom. Enige ding waar ik nu nog mee zit is hoe ik als "importeur" alle producten die in de EU importeur op een juiste manier de EU binnen haal (invoer). Oftewel: Hoe voert een dropshipper op een goede manier zijn producten in die hij niet in handen krijgt.
  22. @Bert. Super bedankt!! Waar we het nu over hebben is dus buiten de EU als ik het goed begrijp. Voor klanten binnen de EU moet ik het wel inklaren neem ik aan/ belasting vorderen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.