Jump to content

Favorite

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank voor jullie antwoorden. Ik denk dat het makkelijkste is om ze inderdaad terug te verzenden onder vermelding van "Reparatie". Als de fabrikant ook repaired op de factuur zit. Wellicht dat de douane dan al ziet dat in wezen de import al betaald is.
 2. Hallo, Deze week is er een bestelling binnen gekomen vanuit China, maar helaas bevat het product een kleine fout waardoor ik het niet kan verkopen. De producten moeten worden terug gestuurd naar de fabrikant die het probleem gaat verhelpen en waarna deze ze weer terugstuurt naar Nederland. Bij ontvangst van de levering hebben we aan de deur al import belasting en BTW betaald. Weet iemand wat de procedure is voor een reparatie / retourzending naar China zodat we bij verzending en terug zending niet nog een keer belasting hoeven te betalen. Groeten, Favorite
 3. Hi Antonio, Ik heb persoonlijk nog nooit gehoord van Slakken Kaviaar. Maar ik kan me voorstellen dat dit met de juiste marketing ook in NL zal aanslaan. Of ben je van plan om in Frankijk etc. te gaan verkopen. Wellicht kan je contact zoeken met een andere producent om daar te gaan kijken hoe het er aan toe gaat? Ik heb wel even voor je zitten googlen, nog niet precies tegen gekomen hoe het werkt. Maar misschien heb je hier iets aan. https://web.wpi.edu/Pubs/E-project/Available/E-project-050517-024421/unrestricted/Snail_Caviar_final_IQP_report.pdf
 4. Ik heb trouwens gevonden waar ik het heb gelezen waar staat dat je de factuur op de verpakking dient te plakken om te voorkomen dat de douane de zending openmaakt. Zie: https://www.postnl.nl/versturen/brief-of-kaart-versturen/brief-of-kaart-buitenland/buitenlandse-verzendvoorwaarden/ Ik maak hier wel uit op dat het inderdaad niet verplicht is om mee te sturen. Om jouw vraag te beantwoorden Highio, ik natuurlijk graag het concept delen. Is hier specifiek WVJM voor bedoeld? Mocht je het interessant vinden, we hebben onlangs onze Kickstarter succesvol afgerond en hebben op dit moment nog een IndieGogo campagne live staan voordat we voor het einde van de maand gaan leveren: https://www.wallacehume.com
 5. Top. Ja ik kom het ook meer tegen als commercial invoice. Ik ga het gewoon proberen met de CN22 sticker + adreslabel en de invoice in de envelop mochten ze het niet geloven. Dank voor jullie reacties!
 6. Zie: https://business.help.royalmail.com/app/answers/detail/a_id/875/~/help-with-customs Er staat dat het strognly advised is om een commercial invoice toe te voegen om het douane proces te versnellen (in wezen dus niet verplicht). Op zich staat alle informatie al op het cn22 formulier en staat er from en to op het adres.
 7. Hallo, Ik ben een horloge merk begonnen en ga binnenkort mijn eerste bestellingen uitleveren. De verpakking is zo ontworpen dat hij in een bubbel envelop precies door de brievenbus past. Hierdoor kunnen we met Postnl internationale post verzenden voor €6,65. Nu kom ik erachter dat een aantal papieren, de factuur en C22 formulier noodzakelijk zijn voor de verzending. Deze kan je in een speciale plastic envelop aan de zending plakken, maar ziet er met een kleine envelop vrij slordig uit en ik ben bang dat de zending niet meer door elke brievenbus past. Nu geloof ik dat het C22 formulier ook in de adres sticker verwerkt mag worden (maat 1/4 A4). Dus dat is geen probleem. Maar ik heb geen idee of je ook de factuur als sticker op de verpakking mag plakken (en papieren factuur in de bubbel envelop). Dus mijn vraag is mag je de klant factuur als sticker op de verpakking plakken voor de douane?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept