Jump to content
wooda
Verberg

slakkenkaviaar ontwikkelen

vraag

Beste allen,

 

sinds vorig jaar ben ik bezig met het kweken van escargots. Nu heb ik veel slakkeneitjes en wil ik hiervan slakkenkaviaar maken. Dit is ook al een bestaand product en op de markt maar de huidige producenten geven hun geheim van hoe je dit moet maken begrijpelijk niet prijs. Is er iemand die weet hoe je een dergelijk product kan ontwikkelen? Welke bedrijven je hierbij zouden kunnen ondersteunen zodat het product ook aan alle wettelijke eisen voldoet?

Zie reacties graag tegemoet,

Mvg Antonio Wood

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Rate this answer

Hi Antonio,

 

Ik heb persoonlijk nog nooit gehoord van Slakken Kaviaar. Maar ik kan me voorstellen dat dit met de juiste marketing ook in NL zal aanslaan. Of ben je van plan om in Frankijk etc. te gaan verkopen. Wellicht kan je contact zoeken met een andere producent om daar te gaan kijken hoe het er aan toe gaat?

 

Ik heb wel even voor je zitten googlen, nog niet precies tegen gekomen hoe het werkt. Maar misschien heb je hier iets aan.

 

https://web.wpi.edu/Pubs/E-project/Available/E-project-050517-024421/unrestricted/Snail_Caviar_final_IQP_report.pdf

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Antonio,

 

ik heb geen specifieke regels over dit onderwerp kunnen vinden (neem daarvoor contact op met de NVWA), maar je zult in ieder geval moeten voldoen aan regels rond voedselhygiëne en etikettering .

 

Vriendelijke groet, Miki


RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Rate this answer

Eetgewoonten, smaakvoorkeuren en de geleidelijke evolutie daarin is eigenlijk een fascinerend onderwerp. Zie je ook dat marketing zelden van invloed is.

 

Zo is broodbeleg wel een heel Nederlands (misschien ook Duits) fenomeen. De Britten hebben weliswaar hun sandwich en de Denen smörrebrot, maar die zie je ze nooit zelf aan tafel smeren.

 

Drop is breder verspreid als liquorice in de Angelsaksische sfeer en Lakritze in Duitsland en lakrids in Scandinavië, maar dat zijn doorgaans zoete varianten. Is zelfs een favoriete ijssmaak! Dropmunten werden in Duitsland lang Negertaler genoemd, maar dat is uiteraard niet meer politiek correct. Bärendreck mag weer wel. Ontdek ik net op wikipedia. In Finland en de Baltics wordt Vogelsuppe gedronken, een dropdrank met 32% alcohol.

 

Lekker met slakkenkaviaar. :P


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 18 leden online en 204 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept