Jump to content

RuudB.

Senior
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Utrecht

Vision

 • I'm looking for people who
  op zoek zijn naar data gedreven marketing oplossingen | Account Based Marketing | personalisatie
 1. Het aantal octrooi aanvragen ingediend door Nederlandse bedrijven bij het Europees Octrooibureau (EOB) is in 2018 gegroeid met 1.4%. Het laat daarmee, volgens het vandaag gepubliceerde jaarverslag van het EOB, voor het tweede opeenvolgende jaar een gestage groei zien na een daling twee jaar geleden (-4% in 2016). Met 7.140 octrooiaanvragen neemt Nederland de 4e plaats in onder de 38 lidstaten van het Europees Octrooibureau en is de achtste wereldwijd.
 2. Klinkt interessant. Zoals aangegeven even goed kijken óf je al die data wel zomaar mag hebben. Je bent op zoek naar een partner/investeerder. Om die aan te trekken kun je het volgende doen: Een website bouwen waarop je het concept uitlegt en doet alsof het er is. Probeer mensen geïnteresseerd te krijgen (wie is de doelgroep voor je applicatie) en een business model te testen. Je wilt gelijk voor de home-run gaan qua development, een complete applicatie met alles erop en eraan. Dat is duur. Ik denk dat het goed is om een Minimal Viable Product (MVP) vast te stellen en de markt op te gaan. Kijken wat er gebeurd en of mensen net zo enthousiast zijn over je oplossing als jijzelf. Wanneer je dan mensen hebt die het willen afnemen kun je het in eerste instantie zelf nog handmatig doen en later steeds verder automatiseren.
 3. Misschien een idee om een buyer persona te maken. Je richt je niet sec op bedrijven maar mensen binnen die bedrijven. Probeer erachter te komen hoe de gemiddelde klant er uit ziet, wat hij /zij leuk vind, welke hobbies en interesses ze hebben enzovoorts. Deze informatie i.c.m. bedrijfsinformatie kan je een heel eind op weg helpen in een goede doelgroep definitie. Maak ook gebruik van remarketing, er zijn meerdere zogenaamde 'touchpoints' nodig voordat iemand over gaat tot koop. Blijf onder de aandacht door een goede remarketing campagne (via FB en/of AdWords).
 4. Dat is nog steed outbound. Toegespitst weliswaar, maar met inbound heeft het niet zoveel te maken. Tenzij de definitie daarvan ruim is. Klopt. Echter zit er volgens mij nog een verschil in de mate van outbound. Na 3x bezoek van een specifiek bedrijf gelijk bellen of blijven nurturen door advertenties en gerichte content dat de persoon zichzelf kenbaar maakt door de aanvraag van bijvoorbeeld een demo. Dat bedoel ik met het verschil :)
 5. Klinkt leuk! Ik zet hem in de agenda. Locatie al bekend of is dat nog niet helemaal duidelijk?
 6. Naast de herkenning is het van belang wat je met deze data doet zoals je zelf aangeeft. Wij hebben eens wat getest met verschillende tools en deden helemaal niks met de data (behalve het constateren dát er een bedrijf is geweest). Dat is het mooie van Klue. Als je zelf geen sales opvolging hebt om achter herkende bedrijven aan te gaan dan is de Klue oplossing een goed alternatief om toch iets te doen met deze data. Klue stuurt de data naar Google Analytics, in Google Analytics zijn dan op branche behaviour analaytics te doen. Het dashboard wat we gemaakt hebben is gebaseerd op Analtyics en fungeert als makkelijkere schil om de data heen. Met de integraties naar onder andere AdWords, Facebook LinkedIn (maar ook mouseflow en marketing automation) kun je zeer gericht gaan adverteren via die platformen. Op basis van de doelgroep definitie die voor jou van belang is laat je advertenties zien; 100% gericht. Wij geloven meer in een inbound aanpak dan het direct opbellen en/of mailen van personen bij bedrijven die de website bezocht hebben. Qua herkenning gebruiken wij een andere techniek, eentje die goed werkt. Inmiddels zitten we op 149.000+ herkende bedrijven in Nederland.
 7. Hi STCOM, Goed van je te horen. Je plaatst inderdaad een stukje code op de website en vervolgens integreer je dit met je Google Analytics. Daarnaast geven wij je toegang tot je eigen dashboard zodat je gemakkelijk de inzichten tot je kunt nemen. Het personaliseren gaat via Google Optimize of aanverwante service. Je selecteert dan een doelgroep (of specifiek bedrijf) waarop je de website wilt aanpassen. Zodra Klue dat bedrijf / doelgroep herkent zal de andere versie van de website getoond worden. Toegankelijk en makkelijk te realiseren.
 8. Om hier wat nuttigs over te zeggen zul je meer informatie moeten delen. Wie is je doelgroep? Wat voor kleding? Wat komt eruit je marktonderzoek enzovoorts. Erg generieke vraag, lijkt nu erg dat je zelf nog niet echt onderzoek hebt gedaan
 9. @teun Ben ik het niet helemaal met je eens. De scheidingslijn van privé en werk is vervaagd. B2B kopers zijn ook gewoon B2C-ers die op Instagram of andere platformen zitten wat je niet 1-2-3 met B2B zou associëren. Kracht van herhaling en relevantie cross platform werkt. Dat het zwaartepunt ligt op LinkedIn lijkt me dan ook logisch, maar Exact op Instagram is zo gek nog niet.
 10. Noted; ik zal mijn expertise en kennis inzetten voor de HL community. You give some, you get some
 11. Dankje TwaBla :) Vraag trekt steeds meer aan. We merken heel duidelijk dat het complex gevonden word (wat ook ergens te begrijpen is) en willen dit afvangen met uitleg, how-to's, blogs, interviews enzovoorts. We hebben enkele samenwerkingen in de kinderschoenen staan. Aftasten is dat nog. Dit zijn met name combinaties van data en bijvoorbeeld advies / content marketing op basis van de Klue data. Hierin kunnen wij onze data expertise kwijt en zij hun advies over marketing aanpak & branding. Partner worden kan, we praten altijd graag met verschillende partijen. modedit link verwijderd
 12. Die filteren we eruit op basis van omvang. We verrijken de data met sbi en aantal medewerkers. Daarnaast hebben we een slim filter wat 'ZPP-er' etc eruit filtert. Inmiddels weer een aantal stappen verder. We hebben een data dashboard gebouwd voor elke gebruiker. Het is een overzichtelijk dashboard waarin je je eigen data en leads kunt inzien. Veel positieve reacties. https://klue.nl/tools/klue-lanceert-gratis-data-dashboards-voor-elke-gebruiker/ Volgende stap zijn how-to's voor de verschillende mogelijkheden met Klue. Tips en trucs? Of andere feedback? Hoor het graag

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept