Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
RuudB.

Nieuw concept voor de Occasion markt

Recommended Posts

Beste HL-ers,

 

De afgelopen maand ben ik bezig geweest met een nieuw concept gericht op de occasion markt. Het idee is bij mij ontstaan nadat mijn VW Polo eind november van 2018 in de brand is gestoken. Total loss. En ja, de daders zijn gepakt en berecht :).

 

Na het verlies van m'n geliefde polo begon de zoektocht naar een nieuwe occasion. Lastig aangezien ik in een segment keek waar veel mensen in kijken. Dat betekende dat enigszins redelijke auto's soms al verkocht waren vóórdat ik de kans had te reageren. Regelmatig een afspraak gemaakt om te komen kijken bij een auto maar vond ik het lastig om te kunnen beoordelen of een auto inderdaad zo goed is als geadverteerd. Cosmetische dingen zoals lakschade kun je zien, maar hoe zit het met banden, staat van de remmen enzovoorts. 

 

En ik ben niet de enige. Als je gaat googlen zijn er duizenden fora threads waar mensen zich afvragen of de auto die ze op het oog hebben wel is wat ze zoeken. Tel daarbij op dat de markt van occasions groeiende is (ruim 1.8 miljoen auto's worden er per jaar verhandeld).

 

Na vooronderzoek en doorlezen van brancherapporten heb ik besloten om het concept wat ik in m'n hoofd had te gaan testen: Occasion Wijzer. Een handige webapp waarmee je stap voor stap de occasion checkt. 

 

Op tweede kerstdag een landingspagina gelanceerd  waar ik het concept uitleg. Een Facebook campagne opgezet op basis van informatie over auto-kopers uit de branche rapporten en fingerscrossed.

 

Na een week waren er 50 mensen die zich hadden ingeschreven en interesse hadden in het concept. Dat heeft er toe geleid dat we begonnen zijn met de bouw van Occasion Wijzer. Een aantal koppelingen gebouwd en duidelijke rapportages gemaakt op basis van input van garagehouders & andere experts. 

 

Over twee dagen gaan we live. Inmiddels hebben ruim 120 mensen aangegeven geïnteresseerd te zijn en komen er dagelijks (zonder ads) mensen bij. 

 

Mijn vraag aan jullie: hebben jullie feedback op dit concept? Tips om het goed in de markt te zetten? We hebben een lanceringsplanning gemaakt met duidelijke doelen en marketing materialen.

En als laatste, is het leuk om hier een tof artikel over te schrijven? Welke hordes hebben we moeten nemen en hoe hebben we dat gedaan?

 

Hoor het graag

 

Ruud - https://occasion-wijzer.nl

 

 


B2B Data & Leads - https://klue.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Ruud,

 

Welkom op HL

 

Voor dit soort vragen hanteren wij het 'Wat vind je van mijn' - format, voorbeelden zijn te vinden d.m.v. de zoekoptie. 

 

Gelieve jouw topic daarin onder te brengen. Dit topic sluit ik af.   Succes!


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 177 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept