Jump to content

importexport72

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Maar als ik het dus goed begrijp moet ik voor de omzetbelasting dus over het gehele opgewekte energie btw betalen, maar als ik nu aan kan tonen met extra meter in mijn prive hal waar ik dus wel mijn werkzaamheden doe (prive woning en hal staan niet op balans) hoef ik dan niet af te dragen van de zakelijke stroomenergie dus de btw ervan. Stel voor wek 5000 watt op gebruik prive 2000 en kan aantonen door meter dat de rest zakelijk is hoef ik dan over de 3000 geen btw af te dragen ?
 2. ik ben de leverancier dus ik doe de icp opgave maar de afnemer moet dat ook doen anders is de koppeling er ja niet tussen de landen ? en wanneer de afnemer dat niet doet dat was mijn vraag
 3. goedemiddag, als ik zaken doe met andere landen in de eu en een andere ondernmer wil de btw gaan verleggen aan welke eisen moet ik dan voldoen ? - btw nr controle - geen contante maar alleen bank betalingen - en eventuele vervoerspapieren (als de afnemer zelf af komt halen een zogenaamde afhaalverklaring opstellen als ik aan deze 3 voorwaarden heb voldaan heb ik dan voldoende gedaan, (kan niet controleren of mijn afnemer de zogenaamde ip opgave in zijn land heeft gedaan ook al is het een vaste klant)
 4. Goedemiddag, Heb zonnepanelen aangeschaft op mijn prive huis, dus niet zakelijk nu heb ik er veel over gelezen maar begrijp het nog niet helemaal dus ik hoop dat iemand mij dit goed kan uitleggen dit is de situatie - eenmanszaak - geen partner waar ik de btw opgave op terug kan laten doen - is op prive woning dus geen inverstering (dus niet op de balans) - val niet onder de kleinondernemings regeling - ongeveer 3600 watt eigen gebruik dus prive en zeg maar 2000 watt teruglevering Mijn vraag is nu moet ik de btw gewoon terug vorderen met mijn btw nr en dan elk jaar alleen van de teruggeleverde energie een rekening maken en daarvan de btw af dragen of eenmalig of van de totale opgewekte energie de btw afdragen (is wel allemaal prive)
 5. ok bedankt voor reactie, waar staat ddp voor en wat is de eenvoudigste manier om dit te laten doen douane ? of zijn er ook andere opties. Het gaat mij erom dat ik zelf export regel en de juiste dokumenten heb voor aantonen voor 0 tarief natuurlijk er van uit dat ik betaling via bank rekening doe
 6. ok bedankt voor reactie, maar moet ik als ik de machine zelf exporteer dan over een gebruikte machine nog extra betalen voor de machine zelf snap natuurlijk dat de transportkosten etc erbij komen. maar welke exportdokumenten moet ik dan hebben ?
 7. goedemorgen, heeft iemand ervaring mee als ik een machine laat exporteren naar een land buiten de eu, en mijn klant is ondernemer ? Dan kan ik leveren op 0 % maar hoe zit het met exportpapieren etc en moet ik ook nog over de machine extra invoerrechten betalen etc
 8. ik snap wel dat er 21 % gerekend moet worden en doe dat tot op heden nog wel, maar woon vlak aan de grens van duitsland en de eerste vraag die altijd krijg van de ondernemers uit duitsland graag op nul tarief regeling omdat dat altijd zo gedaan wordt (ik wil niet zeggen dat ze het altijd op een goede manier doen) Kom bij veel bedrijven die verschillende branche zitten en gaat wel op nul tarief ook bij ophaaltransacties b.v nieuwe tractor onderdelen en dan wordt alleen het btw controle gedaan en dit zijn gewoon grote bedrijven geen kleine handelaartjes ! Ik stel deze vraag ook niet voor niets omdat ik weet dat er ook veel fout kan gaan, maar er staan zoveel antwoorden op.
 9. Ok bedankt voor reacties maar begrijp dat het niet mogelijk is om bij een afhaaltransactie het btw tarief op nul te zetten. Ik dacht dat de afnemer eerst de btw laten betalen dan contole btw nr en goede factuur met btw uitschrijven en als deze dan bij land van aankomst ducumenten verstuurd dat het daarwerkelijk daar en dit dmv aantonen dat het verstuurd is uit dat land een goede vereiste was en daarna factuur opstellen met de teruggave btw. (net zoals ze in duitsland eisen ) is een 0 % regeling.
 10. Als ik dus goed begrijp - Bankbetaling - btw nummer controle - vervoerdocumenten laten opsturen uit geleverde land dus mischien verstandig eerst btw berekenen en na opsturen paieren etc btw terugstorten. Als iemand een goed alternatief heeft graag antwoordt hierop ?
 11. Maar deze machines zijn te zwaar en te kostbaar om zelf te vervoeren ook heb ik daar de tijd niet voor. Meestal is het voordelig voor de klant om het zelf te regelen.
 12. Als ik vorige reactie lees en een vervoersverklaring opstel en btw controle dat is toch het enige wat ik kan doen ? Maar mischien is er ook wel een andere manier graag hier antwoord op ?
 13. Het gaat om b.v losse motoren, generatoren, compressoren,bobcat,etc De verkoper haalt de machine dus bij ons weg uit nederland met eigen vervoer of laat het door iemand vervoeren. Als ik zelf niets opstel kan ik dus niet aantonen dat hij daadwerkelijk is opgehaald door dat bedrijf ik heb een model van een vervoerverklaring op internet opgezocht daar staat op voor wie bestemt is,btw nummer,factuurnummer,adressen,vervoermiddeltype,kenteken,etc zou eventueel ook nog foto van voertuig kunnen maken anders zou ik niet weten op wat voor manier je het anders zou kunnen doen ?
 14. Goedemorgen, Als ik een machine heb met Btw en deze vekoop aan een ondernemer in het buitenland (we nemen even binnen de eu) en deze wil de machine graag op nul tarief geleverd hebben ? wat zijn dan de voorwaarden die ik moet voldoen - controle BTW nummer (geen probleem) - aantonen dat het daadwerkelijk het land verlaten heeft ? - ICP opgave door fiscalist Ik moet er nog bij zeggen dat ik geen vervoer of transport voor de ondernmer regel dus haalt de machine zelf op of laat het ophalen. Hoe kan ik dat dan aantonen dat de machine het land verlaten heeft, is een vervoersverklaring die ik opstel en laat ondertekenen etc voldoende (volgens belastingsdienst niet ) Graag zou ik wat meer informatie hier over hebben ?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept