Jump to content

MRE

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Nog even een toevoeging: begunstigde en schuldenaar zijn moeder en dochter b.v.
 2. Dag, Mag je een debiteuren- of crediteurensaldo met een rekening-courantsaldo van de zelfde begunstigde of schuldenaar met elkaar verrekenen?
 3. Dag, Een medewerker heeft nu de jaarrekening 2018 definitief is te veel loon gehad in 2018. Echter deze persoon is in de loop van 2018 uit dienst gegaan. Kunnen wij dit bijdrag zomaar afboeken in de jaarrekening? Indien wij dit doen moeten wij dan nog extra af dragen? Mvg
 4. Dag, Wat zijn de voordelen van een directors fee vanuit een entiteit uit buitenland ten op zichte van management fee vanuit Nederland?
 5. Dag, Wij willen een naamswijziging doorvoeren en kiezen voor het wijzigen van de statuten i.p. v. een nieuwe handelsnaam te nemen. Er is dus geen overdracht van aandelen aan een andere partij. Klopt het dat er dan geen zijn juridisch gevolgen zijn? (dus we hoeven onze contracten en orders niet aan te passen?). Wat zijn de gevolgen als we voor statutenwijzing gaan? Moet er wel of niet een nieuw fiscaal en bankrekening nummer aangevraagd worden? Ook wat zijn de gevolgen voor de B.V. zelf (boekhoudkundig & fiscaal gezien)?
 6. Dag, Wij zitten er aan te denken om 1 B.V. voor het einde van het jaar op te heffen en de activiteiten over te dragen naar een andere B.V. Kan het overdragen van activiteiten al gedurende een boekjaar? Mochten wij willen dat de activiteiten per 1 januari 2019 pas overgedragen worden, kunnen we er dan toch voor zorgen dat de B.V. geliquideerd wordt in 2018? Dat zou ons bijvoorbeeld veel accountskosten kunnen schelen.
 7. Ik heb een aantal vragen mbt liquideren van een B.V. Wat is het risico voor de gene die vereffenaar en bewaarder van boeken wordt wanneer deze niet de aandeelhouder of bestuurder is? Dienen schulden aan aandeelhouders ook in de rekening en verantwoording te worden opgenomen? Als uiteindelijk alleen de schulden aan aandeelhouders overblijven, maar de b.v. wordt wel geliquideerd, moet dan de b.v. toch failliet verklaard worden met alle verplichtingen die dan moeten gebeuren?
 8. Wellicht kunnen de experts prive mij contact opnemen om over deze kwestie hebben met de mogelijkheid dat dit zakelijk afgehandeld kan worden?
 9. Hallo, Wij zijn bezig met het oprichten van WFOE in China. Onder andere om personeel daar via de instanties te laten lopen en om van een bankrekening in China gebruik te kunnen maken om het personeel daarmee te betalen en enige andere overheadkosten die zij maken. Personeel daar zullen service verlenen met af en toe reparatie met materiaal. De omzet van de service gerichte activiteiten willen wij in Nederland laten vallen. Dit omdat fiscaal niet voordelinger is om omzet in China te laten vallen en het geld heel moeilijk naar Nederland te halen is. Op dit moment willen wij alleen
 10. Dag, Reiskosten van een werknemer met de auto of per trein naar schiphol voor een business trip in het buitenland. Valt dit onder reis- en verblijfkosten beperkt aftrekbaar of onder overige personeelskosten?
 11. MRE

  Buitenlandse btw

  Dag, Wanneer je een buitenlandse factuur met btw ontvangt, maar hij komt onder de drempel om die btw terug te vragen, moet je deze dan bij 4b in de btw aangifte aangeven?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept