Jump to content

Peter1212

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Meer winst? Mijn partner kiest er bewust voor om niet meer dan 2 dagen als ZZP te werken omdat dat zo uitkomt.
 2. Heb gekeken, het heeft denk te maken met de heffingskorting en de combinatiekorting. Toch schiet je er als geen ondernemer voor inkomstenbelasting toch bij in. Je mist al die voordelen die een ondernemer voor inkomstenbelasting wel heeft. En er is in mijn partners situatie niets aan te doen!
 3. Oh ja, ook nog een klein voordeel, en we hoefden over 2018 ook geen inkomstenbelasting te betalen. Dat vond ik zelf wel vreemd, maar dat klopte wel zei men!
 4. Maar zit mijn partner hoogst waarschijnlijk 400 euro boven. Dus die valt weg,
 5. klopt, we betalen ook alleen BTW en zijn volgend de belastingdienst alleen ondernemer voor de btw Nu lees ik alleen maar over de voordelen als je wel ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, maar ik lees nergens iets over de voordelen (als die er zijn) als je niet ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, maar dus wel btw betaald.
 6. Hoi, Mijn partner (ZZP-eenmanszaak) is masseur (2 dagen pw), en is geen ondernemer voor inkomstenbelasting, wel voor de btw! (zegt de belastingdienst) Ze heeft als ZZP'er alleen een Praktijk huurovereenkomst bij een bedrijf waar ze als ZZP aan de slag is. Bij dat bedrijf wordt alles geregeld, mijn partner krijgt de bedragen(omzet) overgemaakt, en een maandelijks nota (40% van de omzet) voor alle kosten (Huur ruimte, schoonmaak etc). (Zo eenvoudig is het, en verder niks) Kan het dan kloppen dat ze geen ondernemer is voor de belastingdienst? (urencriterium wordt bij lange na niet gehaald etc.) En kan het ook een voordeel zijn om geen ondernemer voor inkomstenbelasting, wel voor de btw te zijn? (misschien in combinatie dat ik gewoon fulltime in loondienst ben)
 7. Oh, baas is inderdaad het verkeerde woord. opdrachtgever is het. Jullie zijn scherp! ;)
 8. Bij 1 baas voor wat uren per week in loondienst (max 12 uur) en bij 1 baas in dienst als ZZP voor een paar uur per week (max 7 uur kan meer worden tot max 10) ;)
 9. Dus ongeveer de helft reserveren, dan zit je altijd goed. Hoe simpel kan het zijn ;) En inderdaad 21% Urencriterium gaan we niet halen En inderdaad nog extra inkomen uit loondienst
 10. Ik verdien als ZZP ongeveer 30 euro per uur. (moet alles nog van af BTW en belastingen). En ik werk zo'n 30 a 35 uur max in de maand. Nu is mijn vraag, hoeveel van die 30 euro kan ik als inkomen gebruiken of hoeveel moet ik ongeveer reserveren voor BTW en belastingen om zeker te spelen. Ik weet dat het vrij ingewikkeld is, maar soms lees ik van de die berichten dat je zo'n 30% of 10 euro van de 30 euro moet reserveren. Wie kan mij een beetje op weg helpen. [verandering: titel]
 11. Vraagje, op 1 april gaat mijn vriendin als ZZPer een schoonheidssalon beginnen. Ze heeft natuurlijk in het begin nog niet zoveel klanten, en gaat dan ook zeker het urencriterium niet halen voor 2018. Betekent dat nu, dat ze gelijk heel slecht af is omdat ze niet van alle voordelen van urencriterium kan profiteren. Of valt het allemaal nog wel mee. (ze hoeft zelf niks te investeren) En we gaan uit van een bruto winst van ongeveer max 1500 per maand.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept