Jump to content

ZipPotral

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Klopt wat je als laatste zegt hoor, met 'saldo' bedoelen ze eigenlijk nog 'openstaand (verschuldigd) bedrag'. Om het maar overzichtelijk te houden. ::) Ik kan geloof ik wel ongeveer volgen wat je bedoeld, maar zou geen idee hebben hoe dit ingericht moet worden. Klinkt op het eerste gezicht als erg veel werk. Ik heb geen vaste/eigen boekhouder, maar ben wel van plan tegen de tijd dat de inkomstenbelasting ingevuld moet worden iemand te vinden die alles even wil controleren en mij daarbij ondersteunen. Dat zal dan ook wel een punt worden.
 2. Activiteiten = kliks = daadwerkelijke kosten. Is vrij duidelijk en verder ook geen twijfel over. In mei 107,98 dus. 104,23 is wat is afgeschreven van mijn rekening en bijgeschreven op het Google tegoed in mei. Uiteraard weet ik heel zeker wat ze afschrijven. Daar is in de papieren ook geen enkele twijfel over. Het staat er precies zoals het is.Alleen boekhoudkundig is dat irritant maar iedereen heeft daar dus last van. Dan weet ik eerst voldoende. De werking van het adsplatforrm is voor een ander forum.
 3. Voorbeeld, van afgelopen mei. In je Dashboard van Google Ads zie je dan: 1-31 mei - Eindsaldo: 9,96 - (Een reeks kosten van clicks per dag) - Beginsaldo: 6,21 Het document 'Afschrift' bevat dan: - Beginsaldo €6,21 - Totaal van nieuwe activiteiten €107,98 - Totaal van ontvangen betalingen -€104,23 - Eindsaldo in EUR €9,96 Met daaronder nog een tabel met automatische afschrijvingen van die maand, in dit geval die €104,23, op 29 mei. Het document 'Factuur' bevat alleen de €107,98 die je dus daadwerkelijk aan kosten hebt gemaakt die maand. In juli is 'ie vervolgens weer totaal andersom uitgeslagen door €211,74 af te schrijven in een maand met €104,25 aan daadwerkelijke kosten. In augustus schrijven ze vervolgens niets af tegenover €93,18 daadwerkelijke kosten. Het kan dus ook flink fluctueren wat dat betreft. @Rik99: overstappen naar 'prepaid' lijkt niet meer mogelijk te zijn.
 4. Ik geloof dat ik wel begrijp wat je bedoeld, maar zou geen idee hebben hoe ik dat precies kan toepassen.
 5. Het is meer dat ik de facturen inboek en in mijn geval Moneybird vervolgens banktransacties aan facturen wil koppelen. Omdat de banktransactie vrijwel in alle gevallen hoger of lager is dan het gefactureerde bedrag, blijft er altijd of en deel van de factuur een maand langer openstaan, of blijft er een deel van de afschrijving ongekoppelt staan tot er weer een factuur is om aan te koppelen. Uiteindelijk komt het dus allemaal wel goed (hoop ik), maar het stoort me gewoon omdat je facturen en banktransacties niet netjes direct weg kan werken.
 6. Ah, juist, dan werkt dat systeem wel anders. Voorheen kreeg je inderdaad alleen de genoemde betalingskwitanties. Sinds begin dit jaar wordt daarnaast ook nog een officiële EU BTW-factuur gegenereerd, waar dus wel op staat dat btw verlegd is. Aan het einde van iedere maand verschijnen er dus twee documenten in je overzicht. 'Factuur' en 'Afschrift' (de vroegere kwitantie). 'Afschrift' toont de betalingen die in die maand gedaan zijn en klopt dus met het afgeschreven bedrag. De factuur houdt geen rekening met 'Beginsaldo' en 'Eindsaldo' van een maand (die kunnen positief of negatief zijn), maar toont puur de kosten die gemaakt zijn in die maand met kliks. Misschien maar accepteren dat de administratie onoverzichtelijk is wat betreft Google... :-\ Een afschrijving zit nu soms gekoppeld aan twee tot drie facturen om alles glad te strijken. Helaas.
 7. Makes sense, bedankt! Even getest en dat werkt inderdaad. Inboeken kan inderdaad maar één keer, dat ga ik ook doen. Heb het idee om de bonnetjes per maand te verzamelen en in te scannen als één A4, dat scheelt weer wat documenten.
 8. Nee, het is geen factuur van de maand daarvoor. De bedragen lopen standaard uit de pas. Jij zegt dus dat als je handmatig een bedrag stort, er een EU factuur gegenereerd wordt voor dat exacte bedrag? Want dan stap ik daar wel op over, want vind dit gekmakend.
 9. Hallo allen, Ik maak gebruik van Google Ads en die houden er nogal een creatieve manier van incasseren op na. Sinds ergens begin dit jaar krijg je zowaar elke maand een prachtige EU-BTW factuur (waar je het voorheen met een soort gekke betaalmelding moest doen). Helemaal top. Wat mij alleen frustreert is dat ze maandelijks bedragen afschrijven die niet overeenkomen met het factuurbedrag. Op de lange termijn klopt het wel (dan weer iets meer, dan weer iets minder), maar voor de boekhouding in combinatie met een bankkoppeling vind ik het vreselijk storend. Zijn er meer mensen die tegen dit 'probleem' aanlopen en hoe breien jullie dat dan recht?
 10. Hallo allen, Voor mijn eenmanszaak maak ik zakelijk gebruik van mijn privéauto en houd ik een kilometeradministratie bij. Behalve het rekenen van €0,19/km aan jezelf, wil ik gebruik maken van deze regeling, het terugvragen van BTW over het zakelijke deel. Nu bewaar ik hiervoor keurig (o.a.) mijn tankbonnen, maar ik loop tegen het verwerken daarvan aan. In mijn geval maak ik gebruik van Moneybird voor mijn boekhouding. Maar hoe verwerk ik nou die bonnetjes zodat alleen het percentage BTW dat ik terug mag vragen hierin terecht komt? En mag ik hier eventueel gewoon één grote bon van maken per kwartaal, of moet ik ze echt één voor één inscannen en er dan een afwijkend bedrag aan hangen of iets dergelijks?
 11. Voor nu ga ik maar even op mijn gevoel af, mocht er wel gedoe van komen dan is dat helaas maar zo. Inmiddels maak ik wel gebruik van een online boekhoudpakket en ik ben inderdaad wel van plan volgend jaar iemand te vragen daar naar te kijken. Inderdaad ook zodat ik daarna duidelijker weet hoe en wat.
 12. Dat zou fijn zijn inderdaad. In ieder geval bedank voor alle snelle hulp, kan wel weer wat verder komen. Inmiddels gebruik ik wel een boekhoudpakket dus volgend jaar zal het weer makkelijker zijn.
 13. Ik doe één keer per jaar btw-aangifte en viel in 2017 onder de KOR. Alles was inderdaad betaald op 31-12. Excel is een w&v, ik heb dus alleen geen balans over 2017 denk ik?
 14. Nee, in de volgende zin geef ik aan dat ik het daar als Overige Inkomsten heb opgegeven. Ik heb dus zoals gezegd enkel inkomsten en uitgaven bijgehouden in Excel. Dat biedt dus geen inzicht in de meeste van die zaken. Of ben ik nu gek? Rekenkundig en logisch bekeken (voor mijn gevoel) komt begin en einde boekjaar op 0 en de uitkomst van 'inkomsten-uitgaven' invullen als privéopname gewoon juist uit, de IB-site slikt dat ook wel gewoon zonder op- of aanmerkingen, maar ik wil ook geen gedoe achteraf.
 15. Goedemiddag, Op dit moment ben ik bezig met het invullen van de IB en het duizelt mij eerlijk gezegd. Zoeken hier op het forum heeft me al wel wat antwoorden opgeleverd, maar nog niet alles. Sinds een jaar of twee sta ik ingeschreven bij de KvK als eenmanszaak. Ik run twee websites, maak af en toe websites en verhuur zaken. Voorheen vulde ik dat in onder Overige Inkomsten, omdat ik voor mijn gevoel niet in aanmerking kwam als ondernemer. Vorig jaar was een stuk serieuzer, dus wil ik het dit jaar wel invoeren als ondernemer. - Ik heb geen losse zakelijke rekening - Ik heb in 2017 alleen een excelsheet bijgehouden met inkomsten - kosten - Ik heb geen auto - Ik heb ook geen zaken die ik over meerdere jaren afschrijf Onder 'Winst-en-verliesrekening' van de IB heb ik dus al mijn inkomsten ingevuld onder 'Opbrengsten uit leveringen en diensten' en al m'n kosten onder 'Andere kosten'. So far so good, lijkt me. 'Balans: activa' heb ik volledig leeg gelaten, ik heb immers niets om af te schrijven, alle zaken die ik verhuur zijn inkoop <€450 en boek ik dus rechtstreeks als kosten. Echter, loop ik vervolgens vast bij 'Balans: passiva'. Zoals gezegd heb ik alleen mijn privé-rekening, waar dus al mijn facturen op betaald worden en mijn kosten van betaald worden. Klopt het dat ik bij 'Eigen vermogen' onder 'Ondernemingsvermogen' dan gewoon €0 en €0 kan invoeren bij boekwaarde begin en einde boekjaar? En moet ik dan vervolgens het volledige bedrag van inkomsten-kosten invullen als 'Privéonttrekkingen in geld'? Of begrijp ik het nu he-le-maal verkeerd?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept