Jump to content

NathanV

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. Dank beiden voor jullie antwoorden, ik zal eens wat rond informeren bij concullega's en misschien toch gelijk maar vragen bij de bedrijven zelf. Misschien kunnen ze zelfs wat aanleveren.
 2. Hallo Allemaal, Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe website voor mijn bedrijven. Stel dat ik de logo's van de merken waar ik telefoon's voor repareer wil gebruiken op mijn website, kan ik daar dan gedoe mee krijgen? Gewoon logo's als Samsung en Motorola bijvoorbeeld? En foto's van de telefoon's die op hun eigen sites zelf staan? De informatie op internet waarmee ik overspoeld wordt gaat vooral over foto's van google en facebook e.d., maar zover ik kan zien geldt hiervoor hetzelfde en kan je beter toestemming vragen van de importeur/fabrikant(?).. Het gaat om simpele packshot-achtige foto's van logo's en merken, dus het product met een witte of geen achtergrond. Wie weet hier wat meer over? Alvast bedankt
 3. @Lex van Roode: Bedankt voor het antwoord en de bijlage, bepaalde dingen komen me herkenbaar voor van de site van de Belastingdienst. Het inruil voorbeeld gaat over de verkoop van een nieuwe auto, terwijl ik een gebruikt product verkoop. Maar wat ervoor staat bij 2.4 (verkoop marge / inruil marge product) was me ontgaan. Mijn factuur was goed dus. Ik pas inderdaad en globalisatiemethode toe. Voor de BTW aangifte zal ik de 150,- verkoopprijs van product A aanhouden. Wanneer ik B heb verkocht zal ik daar pas iets mee doen voor de BTW aangifte. Inkoopverklaring Is niet nodig dus.
 4. Beste HL-ers, Op dit moment zit ik even met een simpele vraag, maar vraag het voor de zekerheid toch maar. Ik heb een bedrijf in o.a. gebruikte apparaten die ik opknap en doorverkoop. Ik heb een marge-goed verkocht voor 150,- en een gebruikt apparaat ingeruild gekregen voor 50,-. Het totaal bedrag voor de klant was dus 100,- Hoe zet je zoiets op de factuur en hoe verreken je zoiets voor de BTW aangifte? Omdat het marge is voor een particulier zet ik geen BTW bedragen op de factuur natuurlijk. Wat ik bij de factuur gedaan heb: 1x product A: 150,- 1x inruil product B: -50,- Totaal 100,- (en een melding onderaan: "Bijzondere regeling - Gebruikte goederen" natuurlijk. Is dit correct, of moet je een inruilproduct niet of anders vermelden op de factuur voor de klant? En voor de BTW aangifte: Stel ik had enkel product A verkocht zonder inruil. Ik heb het apparaat voor 45 ingekocht en voor 150 verkocht. Dus de winst is 105,- euro. Op de BTW aangifte kwam dan bij "1a levering/diensten belast met hoog tarief": 105-(105*21/121): 87,- En bij de BTW: 18,- Moet je dan nu met inruil deze bedragen berekenen over 100,- of gewoon 150,- aanhouden? Maakt het verschil of in het ingeruilde product al verkocht heb wanneer ik de BTW aangifte indien. Alvast bedankt. [Modedit: titel ingekort.]
 5. Dank voor het duidelijke antwoord Lex, top ik ben weer helemaal bij
 6. @Lex van Roode: Dank voor het antwoord! Dan weet ik helemaal genoeg. En goede tip, geldt dat eigenlijk niet bij alle bedragen voor de BTW-aangifte en IB-aangifte, dat je bedragen standaard naar onder mag afronden? Scheelt ook weer denkwerk ;D
 7. Beste iedereen, Waarschijnlijk een domme vraag, maar iets is me niet helemaal duidelijk. Mijn situatie: Ik heb een klein bedrijf en handel o.a. in gebruikte (marge) goederen en pas een globalisatie berekening toe. Dus totaal van alle inkoop/verkoop/btw over marge/enz toe. Dit is mijn eerste BTW aangifte, ik vroeg me af wat je bij "1a levering/diensten belast met hoog tarief" invult. Er zijn 2 rubrieken: "bedrag waarover omzet belasting wordt berekend" en "omzetbelasting". Mijn idee was bij die eerste: verkoop-winst en dan daar de BTW daarover ervan afgetrokken dus: (verkoop-inkoop)=x en dan x-(x*21/121). En dan vervolgens bij omzetbelasting. Dus stel ik verkoop iets voor 125, en de inkoop was 40,-. Dan is Exclusief BTW bedrag dus: (125-40)=85 en dan 85-(85*21/121)= 70.- En de omzetbelasting is dan gewoon 15,- toch? Vreemde eraan lijkt me, is dat mensen dan niet enorm gaan sjoemelen met de inkoopprijs zodat ze minder belasting hoeven af te dragen? Of levert dat onderaan de streep niks bijv door de IB aangfite? Alvast bedankt. [verandering: titel]
 8. Wederom bedankt. Dat klopt, ik experimenteer nog met gratis boekhoudpaketten en een excelbestand. Bij 1 van de eerste kies je voor "BTW aangepast" (werd uitgelegd op die site bij margegoederen) en in Excel "geen BTW". Bij die laatste zie je verder niks alleen een totaalbedrag. Bij de 1e staat er onderaan bijv "bedrag exl btw €45,00" en "BTW aangepast: €0,00" en uiteindelijk "Totaalbedrag incl BTW 45,00". Dat lijkt me goed zolang je maar per product aangeeft of het L of H of * is? €0,00 BTW is wat anders dan 0% BTW..
 9. Oké dat heel duidelijk. Klopt het dat je bij margegoederen kiest voor "vrijstelling btw" ipv 0% BTW? Dat is het laatste wat ik nog wilde weten. Beide bedankt trouwens aardige mensen hier (Y)
 10. Beste allemaal, Onlangs ben ik begonnen met een verkoop van nieuwe en gebruikte goederen en reparatie van goederen. Voor gebruikte goederen die ik via de margeregeling verkoop moet ik dus geen BTW rekenen heb ik gelezen, enkel een vermelding “bijzondere regeling: Gebruikte goederen” onderaan de factuur. (en later btw over de winst rekenen). Maar nu heb ik een vraag over die vermelding: Stel dat ik een gebruikte telefoon verkoop en een nieuwe autolader aan 1 klant. Ik neem aan dat dat in 1 factuur kan, hoef je dan los van die vermelding niks anders te doen? Of moet je specifiek per goed aangeven dat het marge is of niet? Bijvoorbeeld op de factuur achter die telefoon deze vermelding te zetten of "*" die verwijst naar de “*bijzondere regeling: Gebruikte goederen” onder aan factuur? Dank alvast.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept