Jump to content

Leupen

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0
 1. OK, dat begrijp ik. Voor de fiscale aangifte heb ik dus geen factuur van de inkomsten. Dus doe ik ook geen BTW aangifte?
 2. Ja, zo zou ik het zeker zien. Die code staat echter niet in mijn boekhoudprogramma. Moet ik dan "overige opbrengsten" selecteren?
 3. Ik ben nog steeds aan het worstelen hiermee. Aangezien ik geen inkoop tegenover deze inkomsten heb staan, kan ik dit niet als korting op een factuur boeken. Daarnaast biedt mijn boekhoudpakket geen mogelijkheid om een "betalingskorting" of "inkoopkorting" te boeken. Hoe kan ik een dergelijke ontvangen betaling, waarvoor ik geen factuur (dus geen BTW) heb ontvangen?
 4. Ik probeer in mijn boekhouding een boeking correct te doen, van een activiteit die niet tot onze kern bedrijfsactiviteiten behoren. Toelichting: we hebben onder onze bedrijfsnaam marketing gedaan op onze website, Facebook etc. met een kortingscode van een bedrijf uit Engeland. Van alles wat er via deze kortingscode zou worden besteld, kregen wij een percentage. Nu is deze netjes uitbetaald, maar hoe boek ik deze? Onder welke post valt deze en is het bezwaarlijk dat hier geen factuur tegenover staat? En hoe ga ik om met deze buitenlandse betaling qua BTW?
 5. Dank allemaal voor de tips. Dit klinkt inderdaad logisch. We hebben geen factuur vanuit privé naar de bv gestuurd. Is dit echt noodzakelijk of is een bewijs van betaling per privé ook voldoende? Wat Rik schrijft vind ik ook nog wel interessant. Ik moet inderdaad de oprichtingskosten aangeven, maar alleen als ik erop af zou schrijven. Klopt dat? Wat is gebruikelijk en het meest praktisch hierbij? Het lijkt alsof je de oprichtingskosten MOET opgeven hier of is het een keuze?
 6. Ja, we hebben 120,- Euro aandelenkapitaal gestort, maar dat staat hier los van en is niet voldoende voor de notariskosten. Die hebben we apart voldaan.
 7. Voor een app hebben wij een kleine (micro) BV opgericht vorig jaar. Ik ben nu de jaaraangifte aan het doen voor vennootschapsbelasting over 2018, maar loop tegen een uitdaging aan in de balans. We zijn dusdanig klein dat een boekhouder inhuren geen zin heeft en ik heb de nodige financiële ervaring, maar uit onderstaande kom ik helaas niet. De fiscus is ook niet erg behulpzaam in het helpen van hobby boekhouders :). We hebben bij de oprichting kosten gemaakt bij de notaris, die we allen privé hebben betaald. Dit kan ook niet anders, want voor die tijd bestond er geen BV en ook geen bedrijfsrekening dus. We hebben de factuur hiervoor wel op de BV gekregen uiteraard en heb daarvoor ook de voorbelasting afgetrokken. In het aangifte programma wordt gevraagd om oprichtingskosten aan te geven. Als ik dit doe, dan is er geen balans. Er is immers geen eigen vermogen waarmee dit gedaan is. Hoe kan ik dit corrigeren? Moet ik dit zien als een agio die gedaan is vóór de oprichtingsdatum, aangezien ik wel de voorbelasting heb afgetrokken? Zo ja, doe je die aan het begin van de fiscale periode of einde?
 8. Tja, het betreft weinig boekhouding, aangezien het om een app gaat waarmee we momenteel nog geen omzet draaien. Heb zelf wat boekhoudkundige ervaring en studie gedaan, dus vond het onzin om voor die 4 boekingen per jaar een boekhouder in de arm te nemen. Ik heb een correctieve terugstorting gedaan naar de betreffende aandeelhouder. De Belastingdienst wist niet wat een agio storting was ??? en verwees me naar een fiscalist. Voor een bedrijfje van dit formaat en om een bedrag van niets, ga ik geen fiscalist inzetten en dus gewoon corrigeren. Dank voor de tips!
 9. Dank. Helaas doe ik de boekhouding zelf (is maar een heel klein bedrijfje), dus zal op de blaren moeten zitten van de lange wachttijden...
 10. Dank allemaal voor de nuttige inzichten. Dit is geheel in lijn van mijn verwachting. Ik vermoedde al dat het hier officieel anders zou moeten, maar dat als je dit netjes in de boekhouding verwerkt, dit ook zou moeten kunnen. Is er nog een manier om redelijk vlot geholpen te worden bij de belastingdienst? De vorige keer hing ik 1 uur en 20 min aan de lijn met ze voor een simpele vraag :)
 11. Dank. Dat klinkt als muziek in de oren. Is hierover ergens een officieel statement van de Belastingdienst bijv? Of jurisprudentie? De betreffende aandeelhouder wil dit graag zien, om niet later in de problemen te komen.
 12. Onlangs ben ik met 4 mede-aandeelhouders een BV gestart. We wilden een agio storting doen om vermogen in de BV te brengen vanaf onze prive rekeningen. Een aandeelhouder had de overboeking al gedaan, voordat we onze AVA gehad hadden om het bedrag af te stemmen. Nu heeft hij teveel overgemaakt met de omschrijving dat dit een agio storting is. Hoe kan ik fiscaal deze fout herstellen, het bedrag terugstorten naar zijn prive rekening, voordat hij de juiste agio storting kan doen? Als ik zoek op internet zie ik daar alleen uitleg staan hoe agio terug uit de BV gehaald kan worden. Hier betreft het echter een foutieve overboeking die ik wil herstellen. Ik wil later geen problemen hierover krijgen met de fiscus. Weet iemand hoe ik dit het beste correct kan behandelen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept