Jump to content

NilsBörkers

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. We willen met een BV starten om ervoor te zorgen dat mocht er iets misgaan met betalingen tijdens een evenement waar 1.000 - 5.000 personen zich in moeten schrijven. Dat wij niet financieel verantwoordelijk zijn voor de omzet die dan misgelopen wordt. Het idee is wel goed (van hem afkomstig) en het is in een branch waar we passie voor hebben en gezamenlijk goed kennen. Ik ben vorige week pas achter zijn reputatie gekomen. Twijfel na het horen van de verhalen wel of dat de echte reden is van de oprichting van BV. Uiteindelijk blijf ik eigenaar tenzij ik het in opdracht van BV uitvoer natuurlijk.
 2. Beste, Ik ben software ontwikkelaar, mijn toekomstige compagnon houdt zich bezig met sales / marketing activiteiten. Het idee is om een platform op te richten voor waarin betalingen van leden worden geregeld. Om dit te doen zijn we van mening dat een BV het beste hierbij past (er zijn namelijk heel wat geldstromen stortingen en terugbetalingen aan leden). Ik heb alleen zo mijn bedenkingen bij dit en mijn compagnon en vroeg me het volgende af: - Ik heb wat andere mensen gesproken die met hem samen hebben gewerkt gesproken (overigens niet in een BV) deze kregen uiteindelijk niet betaald. Ik wil dus een gezamenlijke rekening alleen hij gaat groot deel van financiering regelen, waarbij er natuurlijk een ander rekeningnummer aan financierders gevraagd kan worden. Hoe ga je hiermee om, is dit te tackelen, moet je dit willen? - Als het platform gebouwd wordt in een BV en het blijkt uiteindelijk niet te werken. Kan ik er dan makkelijk uitstappen? Is dit vast te leggen? Is het platform dan nog opeisbaar door mij, of blijft het eigendom van BV (hem). - We kennen elkaar nog maar enkele maanden, is het wel slim op zo’n korte termijn zoiets aan te gaan met iemand. Het risico ligt in eerste instantie bij mij dus wil me goed voor laten lichten. Meningen & advies wordt zeer gewaardeerd :)
 3. Beste leden, Samen met twee andere ondernemers ben ik bezig met het ontwikkelen van een webapplicatie. De verantwoordelijkheden zijn als volgt verdeeld: - Ik (ontwikkelaar / techniek) - 2e vennoot (sales & marketing) - 3e vennoot (financiële & juridische zaken) Ik ben er later bijgekomen (na half jaar), een klein deel van de applicatie is in die tijd al ontwikkeld. Deze is hierna flink herzien en er is weinig over van het originele idee. Ik ben er nu 1 jaar bij betrokken waarbij we nu voor het eerst een klant hebben aangesloten van flinke omvang (contract ondertekend en gaan 1 januari volgend jaar starten). Er zitten nu echter al heel wat uren in en er is weinig afgesproken (goed vertrouwen). Er wordt enkel een toezegging gedaan dat er dadelijk als het goed gaat een deel wordt uitgekeerd. Het probleem is een beetje dat als ik aanstuur op een iets meer officiële bevestiging van dit. Dan wordt er gezegd dat het teveel werk is om een aandelenconstructie / bedrijf op te stellen voor een product wat eigenlijk nog niet verkocht is en dat ik er vertrouwen in moet hebben dat het goed komt. Ik vraag me af of dit zo is? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meer zekerheid heb. Er zijn volgens mij een aantal scenario's namelijk mogelijk. 1) Krijg niet betaald als het product niet aanslaat. 2) Krijg bedrag wat ik gewerkt heb uitbetaald als het wel goed gaat. 3) Krijg laag percentage aandelen wat zo laag is dat ik beter voor optie 2 kan kiezen 4) Ze doen wat ze beloven. Hoe kan ik dit aanpakken, aangezien ik veel tijd stop in ontwikkeling en meer zekerheid wil hebben. Alvast bedankt :)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept