Ga naar inhoud

Jamesle

Newbee
 • Aantal berichten

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  ^25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  juridische en fiscale zaken
 1. Beste allemaal, Ik vroeg mij het volgende af, wanneer je een holding B.V. hebt en participeert in meerdere werk B.V.'s, dan hoef je verplicht alleen 1 DGA-salaris of management fee vanuit een van de werk B.V.'s te ontvangen correct? Heeft een meerderheidsbelang of minderheidsbelang hier nog iets mee te maken? Tot slot, als aandeelhouders A B C alle 3 even veel aandelen hebben (1/3, 1/3, 1/3) en aandeelhouder A verricht geen werk in de werk B.V., dan is het niet verplicht om aandeelhouder A management fee of salaris uit te keren correct? Ik hoor het graag. Alvast heel bedankt.
 2. Enorm bedankt voor uw bericht. Duidelijk. Tot slot heb ik nog een vraag over de pensioenopbouw. Onlangs een holding BV gestart welke straks participeert in de nieuwe Werk BV. Wat is tegenwoordig de ideale manier om pensioen op te bouwen? Ik las dat het sinds 2017 niet meer mogelijk was om pensioen in eigen beheer op te bouwen?
 3. Beste allen, In familieverband gaan wij een bedrijf overnemen waarvoor een nieuwe werk BV voor opgericht wordt en de situatie is nu als volgt opgezet; Een externe B.V. (waar aandeelhouder A 50% aandeelhouder van is) leent €1.000.000 met x% rente aan de nieuwe Werk BV (waar aandeelhouder A 51%, aandeelhouder B 24.5% en aandeelhouder C 24.5% aandelen in hebben) en het ‘onderpand’ voor de lening zijn aandeelhouder A zijn 50% aandelen in de externe B.V. die de lening verstrekt. Ik vroeg mij het volgende af; is het mogelijk dat de kinderen welke aandeelhouder B en C zijn, 100% van de aandelen krijgen van de nieuwe Werk BV gezien de onderpand van aandeelhouder A? Moet ieder DGA een management fee krijgen? Zo ja, is het verlonen in de Werk BV voordeliger? Alvast dank voor een reactie.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké