Jump to content

JTConsultancy

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Country
  Nederland
 • First name
  SourceSinga

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. @isomis wat heb je nu uiteindelijk gedaan? Ik zit namelijk met dezelfde idee, maar ik weet alleen niet hoe dit fiscaal / belasting technisch is.
 2. Hallo iedereen, In het verleden heb ik voor ondernemers mogen werken waarbij dit familie bedrijven zijn. Het is mij opgevallen dat zij parallel ook een vastgoed gedeelte hebben, waarbij je bijna niks over hoort. Nu lees je zo nu en dan dat een pandjes baas 30 woningen in box 3 bezit en enkel de vermogensbelasting betaald over de inkomsten vanuit de panden. Maar wat als men dit moet naar de 2e /3e generatie moet overdragen? Dan ben je echt letterlijk en figuurlijk de pisang als 2e of 3e generatie. Tot dat je leest over familie vastgoed BV's en rechtelijke uitspraken over familie vastgoed BV's. met betrekking tot erfen. Kortom wat zouden jullie doen? Box 3 handhaven of toch naar vastgoed bedrijf kijken? Ben erg nieuwsgierig hoe de gemiddelde lezer hier over denkt.
 3. Bedankt voor de input. Ik was inderdaad al op de hoogte van de onttrekkingsvergunning. Bedankt voor de input PS. We zijn inderdaad ook aan het rondkijken voor een kantoorspand. PS 2. Het ter beschikking stellen is tegenstrijdig wanneer je vanuit gaat dat; Box 1 inkomsten op arbeid is gebaseerd en Box 3 uit beleggingen zoals een pand. Er zijn namelijk ook beleggingen in kantoorpanden die box 3 vallen, waarmee de inkomsten in een gunstiger belasting tarief vallen. Waarom zou het dan in dit geval als je een freelance of BV automatisch in box 1 moeten vallen? Als dit gehuurde pand van iemand anders zou zijn, dan zou dit in box 3 vallen.
 4. Hallo iedereen, Wij hebben een woning altijd in Box 3 gehad en nu met de rekenhulp van de belastingdienst spreekt men over Box 1. Kortom erg verwarrend. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/werkruimte/ ACHTERGROND - In 2012 een nieuwe woning gekocht, waardoor 2e woning "automatisch" in Box 3 viel. Destijds was de markt slecht en wij kregen de 2e woning niet verkocht en alles viel in box 3 met daarbij behorende huurinkomsten. (inkomsten zijn niet belast) In 2016 een eigen Freelance bedrijf gestart. Anno 2019, 6 jaar slechte ervaring gehad met huurders. Nu willen wij de 2e woning (totaal andere adres) gebruiken als kantoor en verhuren aan mijn Freelance bedrijf. Volgens ons is de situatie niet heel anders als 2012, maar toch spreekt men dat je bij het stoppen rekening moeten houden van box 1 naar box 3 . . . Dit is vreemd. Is de huur van de bedrijfstand nog steeds onbelast als zijnde box 3 of toch 1??? Mijn gedachten dat alles nog steeds box 3 is, ongeacht of ik aan het derde verhuur of aan mijn freelance bedrijf. Graag jullie hier gedachten hierover. vr gr Jun (JTC)

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept