Jump to content

Petshopgirl

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • Country
  Nederland

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer in spe
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
 1. Dank je, dit is info waar ik toch nog even duidelijker op gewezen moest worden. Ik ga eens extra blad aan mijn bedrijfsplan hangen met contracten waar ik tegen aan ga lopen. En even wat info inwinnen bij de branchevereniging.
 2. Inventaris is €25.000 voor de gehele aanschaf. Stellingen, toonbank en afbouw. Per jaar €5000 afschrijving + rente. Huur is hoog, maar gezien de grote ketens als buren, moet er potentie zitten. Grote webshops is een probleem, maar daar kan je met assortiment je van onderscheiden. Webshops maken ook de boterhanm van de concurrent kleiner. Ik denk dat specialistie, juiste producten, service, kennis en een juiste sfeer iets is wat veel mensen kunnen waarderen.
 3. Allen alvast bedankt voor de reacties👍 @Hans van den Bergh en Odeon, de reacties wijzen uit naar een eenmanszaak. Ik heb zelf ook het idee dat de adviezen daar heen gaan. @Highio, het gaat inderdaad om een dierenspeciaalzaak. Waarom ondernemen? Komt misschien arrogant over, maar ik denk dat ik het anders en beter kan. Bedrijfsplan en begroting is er. Alles is helemaal uitgewerkt. De huur is een essentieel punt in de begroting, enerzijds teken je een stuk risico en anderzijds is het je grootste kosten post. Een lagere huur stuwt het resultaat behoorlijk omhoog. Er zijn 2 contractduren mogelijk, 2 jaar of 5. 2jaar is erg kort. Je moet gaan opbouwen en gezien de investeringen, die verdien je niet terug in 2 jaar. Mijn plan is 5 jaar met een breekpunt op 2 jaar om in uiterste nood uit te kunnen stappen. Ik wil starten met een zaterdag-hulp, ik heb wat back-Up in mijn vriendenkring met ervaring bij nood. Ik heb een bedrijfsplan en exploitatie met mijn man gemaakt. Hij heeft meerdere winkels gehad in het verleden. Dit is uitvoerig doorgesproken met een vriend die jarenlang de financiën bij een retailketen doet. Van verschillende dierenwinkels de marktonderzoeken gezien en daar de getallen van de vestigingsplaats op los gelaten. Verder met 2 succesvolle ondernemers uit de branche de boel doorgenomen. 3 scenario’s, worstcase, gematigd en een succesvol op marktbereik afgestemd scenario. Wij zijn gaan werken met het middelste scenario. De kosten redelijk hoog ingeschaald en omzet reëel genomen. Het is de gok wat de consument uiteindelijk doet. @Roel J, ik zal eens in mijn omgeving vragen bij andere ondernemers wat een goed kantoor is. Mijn voorkeur gaat uit naar middelgroot, met specialisatie in diverse richtingen. @UwJurist, goed punt om de contracten te laten toetsen bij een jurist. Zeker het huurcontract. Leveranciers kennende zal dat enkel algemene voorwaarden zijn.
 4. Ik zit momenteel in de huuronderhandelingen voor een te openen winkel. Ik wil mij alvast oriënteren op, welke rechtsvorm ga ik mijn bedrijf geven. Ik ga het bedrijf starten, mijn man blijft in loondienst. Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. En zouden toch wel wat risico af willen dekken ivm koophuis. Ik zal toch rond de 30.000 huur gaan betalen en 25000 inventaris en 25000 goederen gaan aanschaffen. Wat gegevens: winst uit onderneming 2e jaar 35k koophuis met 100k overwaarde hypotheekrente 9k Wat is wijsheid, gewone eenmanszaak met hoge belastingvoordelen. Geen verstand van een BV, maar is daar de winst niet te laag voor? Of is een Vof interessant, ivm startersaftrek, zodat mijn man ook minder belasting gaat betalen? Kan ik hiermee gewoon een accountskantoor in mijn woonplaats mee binnen stappen of heb je echt een specialist nodig?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept