Ga naar inhoud

kooijen

Newbee
 • Aantal berichten

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  anders
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscale zaken
 1. We moeten de balans nog opmaken. Er is dus nog geen eindafrekening opgesteld. Alleen het bedrijf is met terugwerkende kracht stopgezet.
 2. Bedoel je dan bij het eerste punt dat we eerst aan moeten vragen of we een aanvullende aangifte kunnen doen? Want we kunnen pas weer iets als het BTW nummer er is. Want de garage kan de auto nu niet inkopen met BTW. Bij het tweede punt waren we wel op de hoogte dat er sprake was van BTW betalen en BPM. Zonder nadeel bedoelde ik mbt BPM. Op de site van de balstingdienst staat dat je bij stoppen ook BPM moeten betalen. Dat hebben wij opgevat dat je ook bij zakelijk verkoop met BTW bpm moet betalen omdat je stopt. Dus dat het niet uitmaakte of de auto eerst verkocht werd zakelijk. Of pas nadat deze naar privé was gegaan.
 3. Vandaag bij een andere dealer geweest. Deze gaf inderdaad aan dat hij de auto in kan ruilen. Maar het gaat dan om een lager bedrag. De verkoper gaf aan dat het voor mijn broer interessanter is als hij de auto nog zakelijk kan verkopen. Maar zoals hierboven al aangegeven is het bedrijf al uitgeschreven. Hij heeft dus geen btw nummer meer. Dan kan dat toch niet meer? Of is dit nog te corrigeren voordat de aangifte IB over 2018 wordt gedaan? Wij zijn er vanuit gegaan dat bij stoppen de auto automatisch naar prive zou gaan. En dit geen nadeel zou zijn omdat op de site van de belastingdienst staat dat zowel bij stoppen als bij verkoop binnen 5 jaar aan een particulier bpm betaalt moet worden.
 4. kooijen

  Meerdere vragen over stoppen bedrijf

  Heb je hier toevallig al antwoord op? Ik zit namelijk met diezelfde vraag.
 5. Mijn broer heeft enkele jaren een koeriersbedrijf (eenmanszaak). In januari 2018 heeft hij een ongeluk gehad. Hij heeft weer moeten leren lopen ed. In september 2018 werd duidelijk dat hij nooit meer als koerier aan de slag kon. Daarop is de eenmanszaak met terugwerkende kracht per 1-2-2018 uitgeschreven. Omdat hij vanaf die maand helemaal niet meer heeft kunnen werken en alle betalingen over het verrichte werk ontvangen waren. Met het idee om dan bij het doen van de IB aangifte 2018 zakelijk af te rekenen met de belastingdienst Begin 2017 heeft hij nog een nieuwe bestelauto (n1) gekocht. Als ondernemer met een BTW-nummer kwam hij in aanmerking voor een lager tarief motorrijtuigenbelasting. De bestelauto moest nog verkocht worden. Nu kwamen we bij de dealer waar de auto nieuw is gekocht. Nu gaf deze aan dat hij de auto niet in kan ruilen omdat mijn broer geen BTW nummer meer heeft. Hadden wij de auto moeten verkopen voor de uitschrijving bij de kvk?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké