Jump to content

Orbitolina

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Bedankt voor het meedenken. Ik hoop niet echt geld met een hobby te verdienen, hoor. Over deze mogelijkheid had ik niet eens nagedacht totdat een collega zei dat dit misschien mogelijk is (hij is geen geoloog, trouwens). Maar inderdaad is mijn beroep tegelijkertijd mijn hobby. Ik zal in ieder geval voldoende geld verdienen waardoor een stichting niet mogelijk is. Ik heb 2 verschillende BVs en een bedrijf in het buitenland als klant.
 2. Kan dat? Ik had een behoorlijk lange en gedetailleerde omschrijving, maar de mevrouw van de kvk vond het te lang en nu heb ik een behoorlijk korte, behoorlijk algemene omschrijving.
 3. Nou ja, ik heb in het verleden al eens als consultant gewerkt, maar in de laatsten paar jaren vooral als werknemer. Ik moet er ff weer aan wennen (ga 1 maart echt beginnen). Ik was oorspronkelijk ook niet van plan om weer als consultant aan de slag te gaan, en zeker niet aangezien ik pas 4 maanden in Nederland leef (de keuze van mijn woorden is misschien om die redenen niet altijd perfect). Maar gezien de omstandigheden leek mij dit een bijzonder goede keuze.
 4. Geologische dienstverlening. Vooral subsurface, waarvoor dus ook kennis van de bovengrondse geologie nodig is wat niet door cursussen verkrijgbaar is maar door een auto te huren en naar Belgie of Duitsland te rijden. Maar ik zal ook presentaties geven aan lokale autoriteiten, aan mensen uit de regio waar ik ga werken, als uitleg aan deze mensen eens een excursie aanbieden... Ik zit ook over na te denken om in mijn vrije tijd excursies tegen betaling aan te bieden aangezien er behoefte na lijkt te zijn.
 5. Dat vraag ik me dus inderdaad af. Ik had dit waarschijnlijk niet eens overwogen maar een collega zei dat ik er eens na moet gaan kijken. Hobby en beroep gescheiden houden is niet zo makkelijk voor mij, hoor. Ik zou bvb gewoon omdat het leuk is ergens naartoe rijden omdat ik bepaalde gesteentes wil zien. Maar tegelijkertijd werk ik ook met dezelfde formatie met ondergrondse data. Aangezien ik deze ondergrondse gesteentes niet zie is het dus ook belangrijk voor mijn werk om na dezelfde gesteentes aan het oppervlak te kijken. Maar dat is natuurlijk ook weer behoorlijk vaag tegenover een cursus vo
 6. Ik ben een heel nieuwe zzp'er. Van beroep ben ik geoloog; werk nu als consultant. In mijn vrije tijd bied ik soms geologische excursies en presentaties aan. Ik adverteer dit niet maar zeg gewoon binnen een wereldwijde hobbykring dat ik ook bij een dagje uit kom, met als resultaat dat meer mensen meekomen omdat men gewoon verwacht dat ik iets over de geologie zal vertellen. Soms word ik gevraagd of ik ook zou komen om er een geologische dag van te maken. Soms organiseer ik een geologische dag. Ik bereid dit natuurlijk voor en heb wat transportkosten. Voor een uitje in Duitsland in Juni zal ik e
 7. Bedankt Norbert. Ik heb wat nummertjes voor je punten gezet. 1. Ik heb gelezen dat het UVW ook mogelijkheden aanbiedt, maar alleen als je de voorafgaande maanden in Nederland gewerkt hebt. Dat kan dus niet. 2. Alleen voor de computer. Ik heb uiteraard bij verzekeringen in mijn land van herkomst gekeken, maar kan me alleen verzekeren als ik er woonachtig ben. Dus dat kan niet. 3. Bedankt! 4. .. ik ben op zoek na een adviseur in Nederland, maar als je nog geen contacten hebt is dit natuurlijk wat moeilijker.
 8. 4 weken! Met Bemiddeling! Jeetje. Hier zijn het zonder bemiddeling maar 2.5 weken. Dat valt enigsins mee.
 9. Nou, ik heb tot nu toe helemaal geen boek. Ben net in Nederland gaan wonen en wacht vooral op de afspraak bij de kvk.
 10. Ik ken haar niet. Dit is niet de eerste keer dat ik als eenmanszaak of iets dergelijks aan de slag ga. Het is alleen de eerste keer in Nederland. Bedankt. Ik ga er eens na kijken.
 11. Bedankt, In ieder geval het Handboek Ondernemen heb ik al. Ik had inderdaad duidelijker moeten zijn. Ik zit al de hele dag achter de computer en vindt een boek dat je in de hand kan nemen gewoon handiger.
 12. Ik ben op zoek naar wat goede boeken voor beginnende zzp'ers: boekhouding, aftrekken, btw, enzovoort. Ik zie ff het bos niet meer.... Bedankt.
 13. Hoe kies je de juiste AOV verzekering onder de volgenden omstandigheden: * ben net in Nederland gaan wonen * heb geen verzekering nodig voor een ziekte van een aantal maanden, indien nodig voor een jaar * Ben al 45 * heel gespecialiseerd technisch werk * als ik echt niet meer zou kunnen werken zou ik na mijn land van heerkomst willen vertrekken aangezien het leven goedkoper is en mijn familie er zit. Maar je moet natuurlijk helemaal afgekeurd worden. En hier zie ik het grootste probleem voor mij: als ik nog een beetje zou kunnen werken zal niemand met mij samen werken
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept