Jump to content

ZZPerK

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
 1. Hi Prinsrachid, dank voor je uitgebreide antwoord. Ik verwacht geen probleem voor het voldoen aan de voorwaarden voor het ondernemerschap. Het lastige in wat je aangeeft, nl. dat ze kijken óf je werk hebt, is dat ik het hele jaar verwacht werk te hebben, maar die 16 weken niet. Dan heb ik zéker geen inkomen uit arbeid. En ik wil daar ook geen andere invulling aan geven, maar gewoon echt vrij zijn en houden. En daar zit dan de crux. Heb ik in die weken wel recht op KOT, ook al heb ik geen werk? Zo ja, dan gaat mijn vraag inderdaad over het bepalen van het aantal opvanguren waar ik recht op heb. Als ik je goed begrijp mogen de 16 weken als 'gewerkt' mogen worden geteld. Dat zou heel mooi zijn. Dat het aantal dagen gebaseerd is op het aantal dagen vlák vóór de zwangerschap vind ik enigszins dubieus. Het is een heel realistisch scenario dat je opdracht wat eerder afloopt dan de "verlofdatum", terwijl de opdracht anders door had gelopen of je een nieuwe opdracht had gestart. Dus gebaseerd op een wat langere periode lijkt mij een beter beeld geven van de werkelijkheid. Maar goed, ik verwacht niet al te grote problemen hieromtrent. Aangezien je zegt dat voor de andere regeling een heel laag inkomen nodig is, dan is dat niet van toepassing als alles gewoon normaal verloopt.
 2. Ik ben ZZPer en zwanger. Als mijn baby geboren wordt, zal ik een tijdje niet werken. Ik ben van plan hiervoor 16 weken aan te houden. De belastingdienst heeft voor deze periode bepaalde regels, zoals vwb het urencriterium (niet-gewerkte uren over totaal 16 weken tellen toch mee als gewerkte uren), maar ik kan niks vinden over Kinderopvangtoeslag. Tellen de niet-gewerkte uren hier ook mee als gewerkte uren, of geldt dit niet voor de KOT? Als ik mijn (andere) kindje van de opvang af haal namelijk, heb ik geen plek meer na mijn "verlof" en kan ik mijn werkzaamheden niet voortzetten na die 16 weken. Vandaar dat ik op zoek ben naar de regels hierover. Indien we geen KOT krijgen voor deze periode, mag ik dan de uren die ik dit jaar meer heb gewerkt dan dat ik aan opvang heb afgenomen inzetten om voor (een deel) van deze uren toch kinderopvangtoeslag te krijgen ? (Dwz dat ik naar het jaartotaal kijk: hoeveel uur heb ik in het hele jaar gewerkt? En hoeveel uren zijn gedurende het hele jaar afgenomen bij de opvang?) Of moet ik deze periode echt apart zien en is dit geen optie. Ik hoor graag jullie visie of ervaringen. Bedankt!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept