Jump to content

MarcRB

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Limburg
 1. Het was inderdaad het klok en klepel verhaal m.b.t loonheffing. 16uur / 24 uur is nu gewoon geaccepteerd.
 2. Hallo, Een kennis werk fulltime 40 uur in de week, waarvan 38 op contract. Hij bouwt dus wekelijks 2 uur ATV op, wat voor 13 ATV dagen per jaar zorgt. Daarnaast heeft hij 25 vakantie dagen. Omdat hij met de bedrijfsbus van het werk van en naar huis rijdt, ontvangt hij geen reiskosten vergoeding. Het betreft CAO Klein metaal. Nu gaat hij 24 uur werken (wo,do.vr) Het nieuwe contract is 24 uur per week met 24 contracturen zonder ATV. Mijn kennis vraagt om ATV, bijv. 24 uur werken 23 uur op contract is 1 uur ATV opbouw. Zijn baas zegt dat dit niet kan, omdat ATV alleen voor fulltimers geldt. Klopt dit? Bovendien zegt hij dat bij 24 uur werken (60%) slechts 14 vakantiedagen gelden i.p.v. de zelf berekende 15. Klopt dit? Bestaat er niet zoiets als verworven recht, waardoor ATV en verlofdagen evenredig moeten worden verlaagd? En heeft hij recht op reiskostenvergoeding á 2x 11 Km? Hij moet immers op woensdag naar de zaak rijden, dan krijgt hij de bedrijfsbus mee (ook naar huis) en op vrijdag moet hij deze weer inleveren. Op dat moment neemt hij zijn voor 3 dagen geparkeerde auto weer, om terug naar huis te rijden. In mijn optiek zijn dit 2 ritten woon-/werkverkeer. Zijn baas zegt, "Het is jouw keuze om minder te gaan werken, daar horen dit soort consequenties ook bij. Reiskosten heb je nooit gehad vanwege de bedrijfsbus, dus daar heb je nu ook geen recht op." Mag dat allemaal ?
 3. Hallo, Ik ga van ZZP-er naar ZMP-er, omdat ik een parttime medewerkster wil laten beginnen. De medewerkster heeft nu een fulltime baan waar zij een aantal uren zal gaan minderen. Haar huidige werkgever is akkoord met parttime werken, maar wil dan wel de werkgever zijn waarbij ze de minste uren werkt. Oorspronkelijk zou de verdeling zijn 16 uur in mijn bedrijf 24 bij de andere werkgever. De andere werkgever wil best meewerken, maar mits hij de kleinste uren partij is. Wat zou hier de reden van zijn? Zijn er lasten die alleen voor de grootste werkgever zijn? Waarom is dit zo belangrijk voor de andere partij? En wat als we het eens worden over 20uur beide beide partijen?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept