Ga naar inhoud

CatharinaK

Junior
 • Aantal berichten

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  31-35
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  Financiën / administratie en credit management
 1. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Als de rekening altijd privé is geweest in box 3 en nu verschuift het gehele vermogen naar een zakelijke rekening box 1 roept dit vragen op lijkt mij?
 2. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Gelukkig ben ik hier bekend mee. Bedankt voor de toelichting. Is iedereen, net zoals prinsrachid, hier van mening dat een zakelijke rekening, net als activa etc. aangemerkt kan worden als 'gemengd'? Dt zal voor mij namelijk de oplossing kunnen zijn.
 3. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Een zeer duidelijk artikel. Hieruit blijkt inderdaad dat je de zakelijke bankrekening mag splitsen in privé en zakelijk. Bedankt prinsrachid!
 4. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Dit geld heb ik in eerste instantie opgepot in mijn box 3. Dus daar is vermogensbelasting over betaald. Prinsrachid, waarop is deze gedachtegang gebaseerd? Dit zou namelijk het antwoord kunnen zijn. die case over die advocaat had ik ook gevonden, maar bij hem is het vermogen op zijn zakelijke gestaag gegroeid. Ik heb natuurlijk vanuit onwetendheid alles ineens vanaf mijn spaarrekening op mijn zakelijke rekening gestort.
 5. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Weet je zeker dat dit kan? Dat ik nu de zakelijke rekening aanmerk als privé bedoel ik. Ik heb gisteren een groot gedeelte terug gestort naar mijn privé rekening. Kreeg een beetje zenuwen na alle verhalen online. Ik wil namelijk echt geen problemen hierover. En kan ik hem dan in 2019 laten verschijnen op de balans? het beste zou inderdaad de split optie zijn, maar ook hier kan ik niks over vinden online.
 6. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Dit had ik ook in gedachte, maar ik weet niet of dit kan. Ik kan dan stel een gedeelte privé opgeven van de zakelijke rekening. De zakelijke rekening ben ik pas gestart in oktober 2018, naast wat verkennende gesprekken en de aanschaf van mijn auto, kan ik op papier niet bewijzen dat ik een zakelijke doel had. Vandaar dat ik dacht dat ik wellicht de zakelijke rekening als privé kon aanmerken, aangezien deze nog nooit op mijn balans is verschenen. De hele storting van privé/box 3 naar zakelijk is rond het einde van het jaar niet echt slim geweest. of maak ik mij te veel zorgen?
 7. CatharinaK

  Privé gebruik telefoon. Hoe afschrijven?

  Oké corsova. Helemaal duidelijk. Dus vanaf de start gelijk alles verdelen. Aankoopwaarde en later verbruikkosten (maandelijks abonement)
 8. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Rik, jij begrijpt me (; echter is het wel een zakelijke nieuwe rekening van Knab. Dus dit is geen probleem dat ik deze privé aanmerk? Dan verschijnt hij nooit op mijn balans en kan ik hem inderdaad na 1 januari als zakelijk aanmerken. Mag dat dan pas vanaf 2020? De hamvraag is nu natuurlijk wel waar dit geld stond. Had je dit al als privé in box 3 door die jaren heen of stond het nog als eigen vermogen op de balans van de onderneming? Op mijn oorspronkelijke box 3 rekening. Dus alle jaren netjes vermogensbelasting afgedragen. Tot welke hoogte is het redelijk vermogen op een zakelijke rekening te hebben? Is hier een grens voor?
 9. CatharinaK

  Zakelijke rekening achteraf privé aanmerken??

  Volgens mij begrijp je mij niet goed. Ik heb een privé rekening en daarnaast een nieuwe zakelijke rekening. ik heb het geld van mijn privé rekening overgeboekt naar mijn zakelijke rekening. Dus het vermogen verdwijnt vanuit box 3 naar box 1. Als ik alle info lees op internet mag je niet zomaar zoveel geld op je zakelijke rekening zetten. Ze zeggen dat je hiermee vermogensbelasting kan ontlopen. Dit is totaal niet mijn bedoeling. Vandaar dat ik het eigenlijk wil terugdraaien.
 10. Ik heb na jarenlang ondernemen (eenmanszaak) eindelijk in oktober 2018 een zakelijke rekening geopend. Door de jaren heen heb ik heel wat geld gespaard door ondernemen. Voor pensioen en mogelijke arbeidsongeschiktheid. Eind 2018 was ik van plan in een auto te investeren en wat andere grote investeringen te maken. Om een lang verhaal kort te houden. Ik heb dus 110k vanuit privé op mijn zakelijke rekening gestort. Bij nader rond informeren, begrijp ik dat dit gezien kan worden als box 3 ontduiking. Hiervan was ik niet op de hoogte. Nu stijgt mijn balans/zakelijke rekening ineens enorm en mijn box 3 is vrijwel leeg. Uiteraard heb ik wel enkele investeringen gedaan, maar het grotendeel staat nog op mijn zakelijke rekening. Moet ik dit nu terugboeken naar privé/box 3? En hoe verantwoord ik dit in verband met de peildatum 1 jan (IB 2019) van box 3. kan ik alles niet omdraaien en de zakelijke rekening gewoon als privé opnemen in de aangifte IB. Achteraf is dit erg dom geweest en ik wil geen problemen met de belastingdienst. Hopelijk weet iemand raad
 11. CatharinaK

  Privé gebruik telefoon. Hoe afschrijven?

  Beste leden, voor mijn werkzaamheden heb ik een telefoon aangeschaft welke ik 60% zakelijk gebruik. Van mijn abonement neem ik dus 60% als kosten. Moet ik dit gebruik/verdeling ook toepassen op de aanschafkosten? De belastingdienstwrbsite is hier niet duidelijk over.
 12. Beste, voor mijn werkzaamheden heb ik een telefoon aangeschaft welke ik 60% zakelijk gebruik. Van mijn abonement neem ik dus 60% als kosten. Moet ik dit gebruik/verdeling ook toepassen op de aanschafkosten?
 13. Ja precies. Ik snap het. Duidelijk!
 14. Oke Rik helemaal Helder. Fijn! De betaling heb ik ontvangen n 2018. vandaar dat k jouw opmerking niet helemaal snapte denk ik. Ik kom dus niet bij 'te ontvangen debiteuren'. Overige is duidelijk. Bedankt voor alle hulp tot nu toe.
 15. Hallo Rik, Ik ben er weer even in gedoken en wat mij niet helemaal duidelijk is wat betreft het voorschot: Als ik het voorschot inboek als overlopende passiva, de btw neem in 2018 en de omzet in 2019. Wat bedoel je dan met ? Deze opmerking volg ik net. Ik dacht dat bovenstaande voldoende was/ En terug te komen op die 3 facturen. Stel de geschatte kosten zijn 2420 euro. Dan neem ik 2000 als reservering/ nog te ontvangen facturen. De kosten a 2000 euro. Stel in 2019 blijkt de factuur 3620 euro. Dan neem ik dan 620 euro als Btw en 1000 euro als kosten.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké