Jump to content

CatharinaK

Senior
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administratie en credit management
 1. Hallo Roel, Ik heb zojuist gebeld met de belastingdienst, maar daar word je soms ook niet wijzer van. Stel ik bied in mijn salon een appel, koekje of koffie standaard aan aan de klant. Is er dan sprake van btw aftrek op deze kosten? En de correctie op de winst aan het einde van het jaar? Ik hoop dat jij hier meer van weet.
 2. Dank je wel roel! En als ik een kopje koffie aan mijn klanten aanbied en hiervoor koffie en koekjes aanschaf zit hier geen correctie op neem ik aan? Of een collega inzet om te assisteren die dag en broodjes als lunch voor ons gezamelijk koop voor in de salon?
 3. jeetje wat een regels weer allemaal. Ik begreep dat mijn broodje wel aftrekbaar was. Niet dus!
 4. Hallo Joost, Oke dus het genot zit hem in het soort kosten. Ik dacht wellicht ook in de eventuele locatie. In horecagelegenheden is er wellicht genot. Op kantoorlunchen lijkt mij dit noodzakelijke kosten?
 5. Weet iemand of er een onderscheid is op de winstcorrectie ( 20%), indien je een broodje koopt in de supermarkt of in horeca? Tot op heden paste ik deze correctie voor de aangifte inkomstenbelasting op alle lunch/dinerbonnen toe. Maar ik hoorde van een collega, zij haalt ook regelmatig een broodje in de supermarkt en neemt deze mee naar de salon, dat zij deze correctie enkel maakt op de echte horeca lunch/dinerkosten. De lunchbonnen met btw vallen dus hierbuiten, omdat volgens haar daar het privegenot niet aan zit. Maken jullie ook dit onderscheidt?
 6. Beste, Ik zit eraan te denken om een vriendin van mij voor opdrachten in te schakelen. Echter wil ik van te voren alles goed vastleggen, zodat ze er uiteindelijk niet met mijn klanten vandaar kan gaan. Ik heb al op het internet gezocht naar een concurrentiebeding voor zepers. Heeft iemand hier ervaring mee? En waar heb je het voorbeeld vandaan? Mijn dank is groot!
 7. Beste forum leden, Ik was onlangs bezig met mijn jaarafronding. Ik zag dat een bepaald bedrijfsmiddel van mij volledig afgeschreven is (minus restwaarde). Ik heb deze nog steeds in gebruik. Hoe verwerk ik dit op de balans? Blijft deze hierop staan? Of haal ik deze eraf. Bedankt alvast
 8. Bedankt Roel. Duidelijke uitleg. Ik dacht al dat ik goed zat. Toch fijn zo'n dubbel check.
 9. Hallo Roel, Ja dat dacht ik al. Ik koop direct items in de winkel zonder persoonlijke factuur. Dus met bon en dan inderdaad Duitse btw. Heb dit eigenlijk niet gecheckt. Ik begrijp dus goed dat als ik in dezelfde winkel had gezegd dat ik ondernemer ben en een verlegde bon/factuur had gewild, ik deze wel onder 4B moet aangeven. Het gaat dus om het verleggen van de btw op de factuur/bon. Als ik online bestel dan is dit inderdaad wel aan de orde. Bedankt!
 10. Beste deelnemers, Voor mijn onderneming koop ik regelmatig items in Duitsland. Mijn vraag is maakt het een verschil wanneer ik items importeer of deze fysiek koop in Duitsland voor de vraag 4B op de aangifte Omzetbelasting. Ik was in de veronderstelling dat het enkel ging om importeren van goederen, maar een vriendin van mij vertelde dat zij ook de items die zij fysiek koopt in een winkel in Duitsland onder 4B aangeeft. Wat is juist?
 11. Ik heb de volgende vraag: Ik werk vaak via buitenlandse bemiddelingsbureaus (bijv. Duitsland) welke naar hun klanten btw/tax berekenen. Stel ik word ingehuurd om een design via mijn Duitse agent voor een Duitse klant te maken. Dan zie ik op mijn overzicht/factuur (deze krijg ik vanuit mijn Duitse agent) dat er (ik denk btw) wordt ingehouden welke ze onderling rekenenen word ingehouden op mijn uitbetaling. Ik zag al dat je btw kan terugvragen indien je deze hebt afgedragen in het buitenland. Betekend dit dan dat mijn omzet gaat stijgen en ik hier in NL meer belast ga worden? Of staat dit los van elkaar. VB. - design skatebaan- dagfee 600 euro *1 minus 25 % agency fee = 450 - volgende pagina: kosten agency tax studio witholding -18,99 uitbetaling 450-18,99=431,01 Ik ga alvast vragen wat deze tax precies is. Maar stel het is btw en ik mag deze terugvragen. Stijgt dan ook mijn omzet? en word ik dan in NL belast voor 450 euro? In dat geval zie ik de winst er niet vn in. bedankt alvast voor jullie tips!
 12. Ik heb vandaag hier nog het een en ander over opgezocht en wat mij nog onduidelijk is of dat er van staking sprake is als je 1 van de handelsnamen stopt. Moet er geen sprake zijn van het beëindigen van de gehele eenmanszaak (met daaronder beide handelsnamen/activiteiten).
 13. Oké dat snap ik. Kan je een eventuele Oudedagvoorziening dan ook doorschuiven? lijkt mij ook gebonden aan de eenmanszaak en niet aan een handelsnaam.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept