Jump to content

CatharinaK

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administratie en credit management
 1. Ik heb vandaag hier nog het een en ander over opgezocht en wat mij nog onduidelijk is of dat er van staking sprake is als je 1 van de handelsnamen stopt. Moet er geen sprake zijn van het beëindigen van de gehele eenmanszaak (met daaronder beide handelsnamen/activiteiten).
 2. Moeilijk woord doteren.. maar ik denk dat ik het begrijp. Haha
 3. Oké dat snap ik. Kan je een eventuele Oudedagvoorziening dan ook doorschuiven? lijkt mij ook gebonden aan de eenmanszaak en niet aan een handelsnaam.
 4. Kortom alles wat ik uit mijn oldtimer business kan gebruiken in de bakkerij kan ik dus doorsluizen?
 5. Oké duidelijk. Bedankt Joost! Even dubbele check. Voor deze staking (oldtimers) heb ik dus wel te maken met gedeeltelijke staking. Ook al blijf de bakker bestaan?
 6. Stel deze is slechts nog 300 waard, mag ik hem dan ineens overnemen al direct kosten of moet je het afschrijven voort zetten
 7. Dit voelt logisch, maar cosara deelt een andere mening geloof ik.
 8. Ik heb 2 balansen doordat dit mij geadviseerd werd door de belastingdienst. Als ik met 1 van mijn activiteiten stop en deze handelsnaam op geef. Kan ik dan mijn laptop naar de andere handelsonderneming doorschuiven.
 9. Oké ik begrijp het. En is het eventueel mogelijk om bedrijfsmiddelen van de ene handelsonderneming over te sluizen naar de andere. Bijvoorbeeld een laptop etc.
 10. Dit had ik ook gezien. Vandaar mijn bovenstaande vraag. Als ik in de toekomst 1 van de 2 handelsnamen wil stoppen. Is dit dan staken? Of staak je voor de gehele eenmanszaak?
 11. Oké, als ik het dus goed begrijp is het wel mogelijk. Wat als ik in de toekomst 1 van de 2 activiteiten stop? Kan je 1 handelsnaam staken?
 12. Mijn vraag is ook wanneer ik volgend jaar 1 van de 2 handelsnamen wil opgeven hoe het dan zit met alles wat er op de balans staat aangezien ik er nu 2 heb. Ik neem aan dat je van 2 balansen niet 1 balans kan maken. Is er dan sprake van staking?
 13. Ik ben doorverbonden met afdeling wet en regelgeving volgens mij
 14. Hallo Ron, dit had ik ook gelezen. maar volgens de meneer van de belastingdienst moest ik met 2 verschillende activiteiten 2 boekhoudingen voeren. Dit heb ik nu al gedaan. Mijn vraag rijst alleen wanneer ik volgend jaar 1 van de 2 handelsnamen wil opgeven hoe het dan zit met alles wat er op de balans staat. Ik neem aan dat je van 2 balansen niet 1 balans kan maken. Is er dan sprake van staking?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept