Jump to content

CatharinaK

Senior
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administratie en credit management
 1. Beste forum leden, Ik was onlangs bezig met mijn jaarafronding. Ik zag dat een bepaald bedrijfsmiddel van mij volledig afgeschreven is (minus restwaarde). Ik heb deze nog steeds in gebruik. Hoe verwerk ik dit op de balans? Blijft deze hierop staan? Of haal ik deze eraf. Bedankt alvast
 2. Bedankt Roel. Duidelijke uitleg. Ik dacht al dat ik goed zat. Toch fijn zo'n dubbel check.
 3. Hallo Roel, Ja dat dacht ik al. Ik koop direct items in de winkel zonder persoonlijke factuur. Dus met bon en dan inderdaad Duitse btw. Heb dit eigenlijk niet gecheckt. Ik begrijp dus goed dat als ik in dezelfde winkel had gezegd dat ik ondernemer ben en een verlegde bon/factuur had gewild, ik deze wel onder 4B moet aangeven. Het gaat dus om het verleggen van de btw op de factuur/bon. Als ik online bestel dan is dit inderdaad wel aan de orde. Bedankt!
 4. Beste deelnemers, Voor mijn onderneming koop ik regelmatig items in Duitsland. Mijn vraag is maakt het een verschil wanneer ik items importeer of deze fysiek koop in Duitsland voor de vraag 4B op de aangifte Omzetbelasting. Ik was in de veronderstelling dat het enkel ging om importeren van goederen, maar een vriendin van mij vertelde dat zij ook de items die zij fysiek koopt in een winkel in Duitsland onder 4B aangeeft. Wat is juist?
 5. Ik heb de volgende vraag: Ik werk vaak via buitenlandse bemiddelingsbureaus (bijv. Duitsland) welke naar hun klanten btw/tax berekenen. Stel ik word ingehuurd om een design via mijn Duitse agent voor een Duitse klant te maken. Dan zie ik op mijn overzicht/factuur (deze krijg ik vanuit mijn Duitse agent) dat er (ik denk btw) wordt ingehouden welke ze onderling rekenenen word ingehouden op mijn uitbetaling. Ik zag al dat je btw kan terugvragen indien je deze hebt afgedragen in het buitenland. Betekend dit dan dat mijn omzet gaat stijgen en ik hier in NL meer belast ga worden? Of staat dit los van elkaar. VB. - design skatebaan- dagfee 600 euro *1 minus 25 % agency fee = 450 - volgende pagina: kosten agency tax studio witholding -18,99 uitbetaling 450-18,99=431,01 Ik ga alvast vragen wat deze tax precies is. Maar stel het is btw en ik mag deze terugvragen. Stijgt dan ook mijn omzet? en word ik dan in NL belast voor 450 euro? In dat geval zie ik de winst er niet vn in. bedankt alvast voor jullie tips!
 6. Ik heb vandaag hier nog het een en ander over opgezocht en wat mij nog onduidelijk is of dat er van staking sprake is als je 1 van de handelsnamen stopt. Moet er geen sprake zijn van het beëindigen van de gehele eenmanszaak (met daaronder beide handelsnamen/activiteiten).
 7. Oké dat snap ik. Kan je een eventuele Oudedagvoorziening dan ook doorschuiven? lijkt mij ook gebonden aan de eenmanszaak en niet aan een handelsnaam.
 8. Kortom alles wat ik uit mijn oldtimer business kan gebruiken in de bakkerij kan ik dus doorsluizen?
 9. Oké duidelijk. Bedankt Joost! Even dubbele check. Voor deze staking (oldtimers) heb ik dus wel te maken met gedeeltelijke staking. Ook al blijf de bakker bestaan?
 10. Stel deze is slechts nog 300 waard, mag ik hem dan ineens overnemen al direct kosten of moet je het afschrijven voort zetten
 11. Ik heb 2 balansen doordat dit mij geadviseerd werd door de belastingdienst. Als ik met 1 van mijn activiteiten stop en deze handelsnaam op geef. Kan ik dan mijn laptop naar de andere handelsonderneming doorschuiven.
 12. Oké ik begrijp het. En is het eventueel mogelijk om bedrijfsmiddelen van de ene handelsonderneming over te sluizen naar de andere. Bijvoorbeeld een laptop etc.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept