Jump to content

CatharinaK

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by CatharinaK

 1. Ja dat klopt! Dus wat is dan verstandig. Ineens de kosten a 1000*3=3000 euro inboeken en alles van de balans afhalen? Moet ik de aangifte herzien denk ik. Of moet ik het verplicht op de balans zetten? Als ik ze over de jaren heen gebruik en verkoop.
 2. Ik heb een vraag over voorraad. Mijn broer en ik hebben blijkbaar een uiteenlopende verwerking van voorraad. Op internet lees ik diverse berichten. In het kort: Begin 2017 heb ik 1000 cd”s gekocht om 1. Uit te delen tijdens optredens 2. Te verkopen tijdens optredens. in dit jaar heb 1000* 3 euro inkoopprijs opgenomen als (ineens)kosten en daar tegenover een de resterende 300 stuks opgenomen op mijn balans. Nu dit jaar heb ik nog 50 stuks over en dacht ik dat ik in de balans van 2018 enkel de nieuwe waarde hoef op te nemen. (50*3 euro). mijn broer zegt dat ik het gehele bedrag niet op de balans had moeten zetten. Doe ik iets verkeerd en wat kan ik corrigeren? Of zit ik goed?
 3. Als de rekening altijd privé is geweest in box 3 en nu verschuift het gehele vermogen naar een zakelijke rekening box 1 roept dit vragen op lijkt mij?
 4. Gelukkig ben ik hier bekend mee. Bedankt voor de toelichting. Is iedereen, net zoals prinsrachid, hier van mening dat een zakelijke rekening, net als activa etc. aangemerkt kan worden als 'gemengd'? Dt zal voor mij namelijk de oplossing kunnen zijn.
 5. Een zeer duidelijk artikel. Hieruit blijkt inderdaad dat je de zakelijke bankrekening mag splitsen in privé en zakelijk. Bedankt prinsrachid!
 6. Dit geld heb ik in eerste instantie opgepot in mijn box 3. Dus daar is vermogensbelasting over betaald. Prinsrachid, waarop is deze gedachtegang gebaseerd? Dit zou namelijk het antwoord kunnen zijn. die case over die advocaat had ik ook gevonden, maar bij hem is het vermogen op zijn zakelijke gestaag gegroeid. Ik heb natuurlijk vanuit onwetendheid alles ineens vanaf mijn spaarrekening op mijn zakelijke rekening gestort.
 7. Weet je zeker dat dit kan? Dat ik nu de zakelijke rekening aanmerk als privé bedoel ik. Ik heb gisteren een groot gedeelte terug gestort naar mijn privé rekening. Kreeg een beetje zenuwen na alle verhalen online. Ik wil namelijk echt geen problemen hierover. En kan ik hem dan in 2019 laten verschijnen op de balans? het beste zou inderdaad de split optie zijn, maar ook hier kan ik niks over vinden online.
 8. Dit had ik ook in gedachte, maar ik weet niet of dit kan. Ik kan dan stel een gedeelte privé opgeven van de zakelijke rekening. De zakelijke rekening ben ik pas gestart in oktober 2018, naast wat verkennende gesprekken en de aanschaf van mijn auto, kan ik op papier niet bewijzen dat ik een zakelijke doel had. Vandaar dat ik dacht dat ik wellicht de zakelijke rekening als privé kon aanmerken, aangezien deze nog nooit op mijn balans is verschenen. De hele storting van privé/box 3 naar zakelijk is rond het einde van het jaar niet echt slim geweest. of maak ik mij te veel zorgen?
 9. Oké corsova. Helemaal duidelijk. Dus vanaf de start gelijk alles verdelen. Aankoopwaarde en later verbruikkosten (maandelijks abonement)
 10. Rik, jij begrijpt me (; echter is het wel een zakelijke nieuwe rekening van Knab. Dus dit is geen probleem dat ik deze privé aanmerk? Dan verschijnt hij nooit op mijn balans en kan ik hem inderdaad na 1 januari als zakelijk aanmerken. Mag dat dan pas vanaf 2020? De hamvraag is nu natuurlijk wel waar dit geld stond. Had je dit al als privé in box 3 door die jaren heen of stond het nog als eigen vermogen op de balans van de onderneming? Op mijn oorspronkelijke box 3 rekening. Dus alle jaren netjes vermogensbelasting afgedragen. Tot welke hoogte is het redelijk vermogen op een zakelijke rekening te hebben? Is hier een grens voor?
 11. Volgens mij begrijp je mij niet goed. Ik heb een privé rekening en daarnaast een nieuwe zakelijke rekening. ik heb het geld van mijn privé rekening overgeboekt naar mijn zakelijke rekening. Dus het vermogen verdwijnt vanuit box 3 naar box 1. Als ik alle info lees op internet mag je niet zomaar zoveel geld op je zakelijke rekening zetten. Ze zeggen dat je hiermee vermogensbelasting kan ontlopen. Dit is totaal niet mijn bedoeling. Vandaar dat ik het eigenlijk wil terugdraaien.
 12. Ik heb na jarenlang ondernemen (eenmanszaak) eindelijk in oktober 2018 een zakelijke rekening geopend. Door de jaren heen heb ik heel wat geld gespaard door ondernemen. Voor pensioen en mogelijke arbeidsongeschiktheid. Eind 2018 was ik van plan in een auto te investeren en wat andere grote investeringen te maken. Om een lang verhaal kort te houden. Ik heb dus 110k vanuit privé op mijn zakelijke rekening gestort. Bij nader rond informeren, begrijp ik dat dit gezien kan worden als box 3 ontduiking. Hiervan was ik niet op de hoogte. Nu stijgt mijn balans/zakelijke rekening ineens enorm en mijn box 3 is vrijwel leeg. Uiteraard heb ik wel enkele investeringen gedaan, maar het grotendeel staat nog op mijn zakelijke rekening. Moet ik dit nu terugboeken naar privé/box 3? En hoe verantwoord ik dit in verband met de peildatum 1 jan (IB 2019) van box 3. kan ik alles niet omdraaien en de zakelijke rekening gewoon als privé opnemen in de aangifte IB. Achteraf is dit erg dom geweest en ik wil geen problemen met de belastingdienst. Hopelijk weet iemand raad
 13. Beste leden, voor mijn werkzaamheden heb ik een telefoon aangeschaft welke ik 60% zakelijk gebruik. Van mijn abonement neem ik dus 60% als kosten. Moet ik dit gebruik/verdeling ook toepassen op de aanschafkosten? De belastingdienstwrbsite is hier niet duidelijk over.
 14. Beste, voor mijn werkzaamheden heb ik een telefoon aangeschaft welke ik 60% zakelijk gebruik. Van mijn abonement neem ik dus 60% als kosten. Moet ik dit gebruik/verdeling ook toepassen op de aanschafkosten?
 15. Oke Rik helemaal Helder. Fijn! De betaling heb ik ontvangen n 2018. vandaar dat k jouw opmerking niet helemaal snapte denk ik. Ik kom dus niet bij 'te ontvangen debiteuren'. Overige is duidelijk. Bedankt voor alle hulp tot nu toe.
 16. Hallo Rik, Ik ben er weer even in gedoken en wat mij niet helemaal duidelijk is wat betreft het voorschot: Als ik het voorschot inboek als overlopende passiva, de btw neem in 2018 en de omzet in 2019. Wat bedoel je dan met ? Deze opmerking volg ik net. Ik dacht dat bovenstaande voldoende was/ En terug te komen op die 3 facturen. Stel de geschatte kosten zijn 2420 euro. Dan neem ik 2000 als reservering/ nog te ontvangen facturen. De kosten a 2000 euro. Stel in 2019 blijkt de factuur 3620 euro. Dan neem ik dan 620 euro als Btw en 1000 euro als kosten.
 17. Rik, super bedankt. Alles is helemaal duidelijk. Weet jij toevallig ook hoe het zit met kosten waarvan ik weet dat ze er zijn geweest, maar later pas het totaalbedrag weet. Moet ik daar een bedrag voor reserveren? Ter uitleg, voor een klant heb ik meerder opdrachten gedaan in 2018. Hiervoor zijn 3 facturen verstuurd in 2018, voor deze opdracht heb ik iemand ingehuurd. Maar deze facturen moet ik nog ontvangen. Ook weet ik niet de exacte bedragen, omdat er materialen etc. zijn ingekocht. Hoe verantwoord ik kosten waarvan ik het exacte bedrag nog niet weet? Kan ik een bedrag hiervoor reserveren en dit laten corrigeren?
 18. Hallo Rik, Wat fijn dat je mij zo snel helpt. Dus als ik het goed begrijp: 1. Ik boek de factuur als overlopende activa in 2018 en neem de kosten in 2019. De btw neem ik dan wel 2018? Dus totaalbedrag 1210 euro als overlopende activa, daarvan draag ik 210 euro af aan btw en in 2019 neem ik de 1000 euro als kosten. 2. Ik boek de factuur als overlopende passiva, draag de BTW af in 2018 en het resterende boek ik als kosten in 2019. Voelt heel simpel...In de andere topics kwam het als iets 'moeilijks' over. Is dit omdat ik een Excelblad gebruik. Is voldoende voor een eenmanszaak toch.
 19. BESTE LEDEN, Ik ben bezig met het afronden van mijn IB 2018 en heb de volgende vragen. Kunnen jullie mij aub helpen? Ik werk met excel, dus codes etc. gebruik ik niet. 1. Ik heb huur betaald voor mijn kantoor in dec. 2018 welke betrekking heeft op jan/feb 2019. Hoe verwerk ik dit in de balans en Jaarrekening en is mijn verwerking voldoende? Wat ik nu heb gedaan: Ik heb de factuur (omzet en btw) geboekt als kosten in 2018. Stel 1210 euro. ditzelfde bedrag heb ik vermeld bij overlopende activa op de balans. Is dit voldoende? Of moet ik de kosten nemen in 2019, omdat ik dan pas gebruik maak van de dienst? 2. Dan heb ik ook nog een vooruitbetaling/voorschot gekregen in 2018. Dus ik heb een factuur verstuurd in dec. 2018. Maar de werkzaamheden zijn pas verricht in januari 2019. Wat ik nu heb gedaan: voor de omzetbelasting heb ik deze factuur meegenomen in 2018. Maar zover ik weet geld voor de winst/verlies de winst meenemen in 2019. ditzelfde bedrag heb ik meegenomen als overlopende passiva in de balans. Voor mijn gevoel mis ik hier iets. Kan iemand in simpele taal zonder codes uitleggen of ik goed zit? Mijn dank is groot.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept