Jump to content

a.dewild

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • First name
  Astrid
 • Last name
  de Wild
 • Company or organization name
  interim
 • Email
  astriddewild1@gmail.com

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Bedankt voor je reactie nogmaals, hier kan ik prima mee vooruit! Laatste vraag mbt die beschikking, ik zit nog met de VAR WUO in mijn hoofd, maar dat is niet meer van toepassing meen ik? Welke type/soort beschikking bedoel je?
 2. Bedankt voor je reactie, inderdaad wil ik het geheel zo inrichten dat het niet gezien wordt als schijnzelfstandigheid. Maar wat is hier voor nodig? Ik heb immers ook nog andere klanten, aan wie ik diensten lever en factureer. 2e punt, belangenverstrengeling, ik kan die software dienst prima annuleren, maar mijn collega's (en ikzelf) werken er wel prettig mee. Geeft het problemen als ik die dienst laat aanbieden (en uitvoeren) door een ander bedrijf? We willen het gemak van die software niet missen eigenlijk. Dank u, ik wil deze job niet nog 10 jaar doen, maar een jaartje of 2/3 zal ik er wel mee bezig zijn. In hoeverre speelt de aangenomen/afgesproken termijn hierbij mee? Dat klopt beiden. Volgens welke criteria is er in deze situatie sprake van voortgezet dienstverband? En wanneer zou dat niet zo zijn? De keuze is er zeker, het is geheel vrijwillig, consequenties mbt "zekerheden"/pensioen en (privé) bestuurlijke aansprakelijkheid zijn mij zeker bekend. Mbt (een vroeg) pensioen is het eerder een voordeel dan nadeel in mijn opinie. Je pensioen in een gezamenlijke pot zonder garanties vastzetten en pas na je 67/68e mogen aanraken is voor mij zeker geen voordeel. Ik beleg al jaren in conservatieve indexfondsen om niet afhankelijke te zijn van andermans gestuntel, en neem daar zelf graag de volledige verantwoording voor. Bedankt voor de ja/nee mbt software oplossing en je antwoord op de bestuurder als extern persoon. De software kan ik eventueel in een andere vorm/naam via een bevriende EMZ (ander persoon) aan ons bedrijf aanbieden. Maar, het gaat overigens niet om veel geld, ik kan ook gewoon stoppen met facturen sturen voor deze dienst en het wel (gratis) ter beschikking stellen. Ik wil immers geen risico/gezeur met een belangenverstrengeling. Welke route zou jij nemen?
 3. Beste forumleden, Door omstandigheden word ik binnenkort directeur én bestuurder van het bedrijf waar ik +-4 jaar in loondienst voor werk (Full-time), dit is een super mooie stap! *Aan dit bedrijf lever ik via een VOF ook een simpele software dienst (+ aan 3 andere klanten) *Mijn huidige vennoot heeft aangegeven zijn activiteiten in deze VOF te willen staken (hij heeft ook nóg een EMZ). *Ik wil wél verder, en ben voornemens de VOF om te zetten naar EMZ, en daarbij de bedrijfsnaam (en historie/administratie) te behouden. Hierover zijn goede afspraken gemaakt. Met de eigenaar/enige aandeelhouder heb ik afgesproken dat ik de vergoeding voor de nieuwe functie ook mag factureren vanuit deze EMZ, in plaats van het huidige dienstverband. Dit is iets wat ik graag wil doorzetten. Hierover heb ik aan aantal vragen? - Kan dit zomaar, en hoe kan ik het beste deze stappen ondernemen? - Mag een (extern) persoon bestuurder zijn van een BV? (statutair bestuurder met alle verantwoordelijkheden) - Is het slim om deze software dienst ook te blijven leveren via mijn EMZ?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept