Jump to content

minten

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Ik heb contact opgenomen met de Belastingdienst. Heeft even wat werk gekost om te achterhalen wat er precies mis was, maar bleek inderdaad om een softwarefout te gaan die nu is gecorrigeerd. Dank voor de hulp hier!
 2. Het gaat om een BV die aandelen bezit in het buitenland, daarover dividend ontvangt en dividendbelasting betaalt. Het gaat om de aftrek van de in het buitenland betaalde dividendbelasting op de door de BV te betalen vennootschapsbelasting in Nederland. Mijn persoonlijk inkomen en inkomstenbelasting staan hier dus buiten, want de BV is een eigen rechtspersoon. Nee, het gaat om een bedrag van een aantal tienduizenden euro te betalen Nederlandse vennootschapsbelasting. Nadat ik de af te trekken bronbelasting opvoer is hier nog een paar honderd van over. Een fractie dus, maar dat zou gewoon nul moeten zijn. Ik heb daarnaast het oude VPB-programma 2018 gedownload, de totale aangifte op identieke wijze ingevoerd en daar kom ik wel op nog te betalen nul uit. Als niemand hier weet van een wetswijziging (en Google trouwens ook niet), moet het wel een software fout zijn.
 3. Bedankt voor het meedenken, Rik. Heeft deze link niet betrekking op de inkomstenbelasting? Voor de duidelijkheid, het gaat om een BV en dus de vennootschapsbelasting.
 4. Het gaat om bronbelasting op buitenlandse dividenden uit verschillende landen (VS, Europa). Er is 15% ingehouden in het bronland en dit percentage is ook verrekenbaar in Nederland volgens de belastingverdragen van Nederland met die landen. Het opvoeren van deze bronbelasting uit eerdere jaren is nooit eerder "gelimiteerd" in mijn eerdere aangiftes (toen nog via het downloadbare stand alone aangifteprogramma), maar nu opeens wel via het aangifteprogramma op het Belastingdienst portaal. Ook als ik mijn aangifte van dit jaar in het "oude" programma van vorig jaar invoer, wordt het te betalen bedrag nul. Vandaar dat ik niet uitsluit dat het ook aan een fout in de software kan liggen, of bijvoorbeeld aan een wijziging in de regelgeving in het afgelopen jaar.
 5. Ik ben aan het ploeteren met de aangifte VPB voor mijn BV en loop ergens tegenaan. Ik hoop dat iemand hier me kan helpen, want Google helpt me tot nu toe helemaal niet,. Uit mijn aangifte volgt dat ik (= de BV) een bedrag X moet betalen. Mijn BV heeft een vrij groot bedrag aan in het buitenland betaalde bronbelasting (bedrag Y) voortkomend uit voorgaande jaren die in vorige jaren niet aftrekbaar waren want meer dan de te betalen belasting in dat jaar. Y mag ik nu opvoeren om X te verminderen. Y is veel groter dan X, dus verwachtte ik per saldo nul belasting te hoeven betalen, en de rest van Y weer mee te nemen naar de toekomst. Maar om de één of andere reden pakt het belastingprogramma van de Belastingdienst een kleiner deel van Y dan ik verwacht, vermindert daarmee wel bedrag X, maar onder de streep blijft nog steeds een (weliswaar klein) te betalen bedrag staan. Het restant van Y wordt weer doorgewenteld. Lang verhaal zo, maar ik probeer te snappen wat er gebeurt. Is er door de Belastingdienst een maximum gesteld aan het bedrag aan buitenlandse bronbelasting uit voorgaande jaren die je als BV in één jaar mag opvoeren (zelfs als je meer hebt staan)? En zo ja, hoeveel dan? Of loop ik tegen een softwarefout (of een invoerfout) aan? Hartelijk dank!
 6. Deze zeven maanden thread maar weer even bumpen. Echt helemaal niemand?
 7. Hoi, Ik heb een korte vraag waar iemand mij hopelijk mee kan helpen. Ik heb met mijn BV vastgoed in het buitenland gekocht voor verhuur. Ik weet dat sinds dit jaar de bodemwaarderegeling bepaalt dat je vastgoed mag afschrijven tot 100% van de WOZ-waarde. Echter, in het buitenland heb je geen WOZ waarde (en voor zover ik weet ook geen equivalent). Tot welke waarde mag de BV nu afschrijven? Dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept