Jump to content

Neluss

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Neluss

 1. Beste, Op internet las ik dat het omslagpunt om een eenmanszaak naar een bv om te zetten rond de 100.000 winst is. Mijn vraag is hoe dit berekend wordt.(?) Als ik nu bv mezelf 40.000 uitkeer aan salaris en ik heb 2 personeelsleden die per jaar 20.000 kosten en daarnaast maak ik nog 20.000 euro winst. Is het dan al voordeliger om naar een bv te gaan of moet de winst dan 60.000 euro en 40.000 eigen salaris + 40.000 personeelskosten? Of is het salaris hier helemaal buiten en moet je gewoon 100.000 winst hebben na aftrek van alle kosten dus ook de loonkosten/prive ontr
 2. Top bedankt voor je advies. Ik ga de beginbalans er buiten laten. Fijne avond verder,
 3. Excuses toendertijd heb ik het via mijn prive rekening betaald.
 4. Ik ben ongeveer 1.5 jaar geleden met de onderneming en heb toen gebruik gemaakt van Moneybird tot eind December 2018, begin van het jaar ben ik overgestapt naar Exact online. Ik heb de borg in November 2018 betaald. Omdat ik toen niet wist hoe ik de borg moest boeken en in Moneybird hoefde ik ook niet de bankboekingen aan facturen te koppelen, staat de borg niet in mijn boekhouding. Ik ben nu alles nog een keer aan het checken voor het einde van het jaar en voor zover is alles goed overgenomen en is de balans gelijk. Enkel zou ik dan nog de borg willen inboeken/corrigeren zodat all
 5. Bij mij kan ik ook kiezen voor afhalen in de thuisbezorgd app. Als ik de app open staat er linksonder in het scherm een optie om te kiezen tussen afhalen en bezorgen. Succes!
 6. Bedankt voor jullie reacties, fijn dat jullie met me mee willen denken. Helaas heb ik de borg boeking in Moneybird niet ingevoerd waardoor ik het niet over kan nemen van de balans. Moet ik dan een grootboekrekening aanmaken in Exact(bv 1405) en dan daar het bordbedrag op boeken en aan de andere kant me eigen vermogen met €200 ophogen?
 7. Beste, Onlangs ben ik overgestapt van het boekhoudsysteem Moneybird naar Exact Online en ben ik nu bezig met de beginbalans in te voeren. Enkel kom ik er niet helemaal uit hoe ik de borg moet boeken in de beginbalans. (Ik heb geen bankboeking van de borg welke ik betaald heb omdat ik toendertijd nog geen Exact Online gebruikte) Ik kwam op internet tegen dat ik waarschijnlijk zelf nog een grootboekrekening moet openen voor de borgsom. (met nummer 1405?) Hebben jullie dit misschien al een keer eerder gedaan of eventueel de kennis om dit uit te voeren?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept