Jump to content

Joachim

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Joachim

Company info

 • Location
  Utrecht
 1. Beste Norbert, Bedankt voor je reactie, het zijn duidelijke antwoorden en wedervragen. Om je vraag te beantwoorden: zaken zoals een telefoon en laptop van de zaak zijn met name de arbeidsvoorwaarden waar ik op doel. Hoe werkt dit in een managementovereenkomst?
 2. Ik kan me voorstellen dat publieke plekken waar veel mensen samenkomen (bv cafés en sportscholen) eronder kunnen leiden. Het lijkt me waardevol om alvast in kaart te brengen in welke variabele kosten je kan snijden om tegenvallende afzet en dergelijke op te vangen.
 3. Hi, Binnenkort ga ik (middels mijn management BV obv managementovereenkomst) werken in een vennootschap, waar ik samen met twee partners alle aandelen van bezit. Ik ben de enige persoon die de management overeenkomst aangaat en dus indirect werkzaam zal zijn in de werk BV. Binnenkort start de onderhandeling over een management fee en hier wil ik mij goed op voorbereiden. Daarom richt ik mij tot jullie met het volgende vraagstuk: (1) is het mogelijk om secundaire 'arbeidsvoorwaarden' in een managementovereenkomst op te nemen in de managementovereenkomst zonder dat de fiscus de situatie bestempeld als een arbeidsovereenkomst? (2) zo ja, welke secundaire arbeidsvoorwaarden lenen zich hier het beste voor? (3) zo nee, welke andere vormen van beloning/vergoeding naast de management fee zijn er mogelijk in een managementovereenkomst? Ik hoop dat jullie me kunnen en helpen en alvast bedankt voor de antwoorden.
 4. Hi, Ik ben bezig met het opstarten/financieren van mijn (eerste) onderneming. Wat betreft de financiering is het plan dat de BV een banklening aangaat (waarvoor de vennoten garant staan) en verschillende vennoten eigen vermogen storten, waarvan een deel wordt gefinancierd middels onderhandse leningen. Mijn vraag betreft de rangorde van schuldeisers in het geval van faillissement van de BV en de vennoten. Hoe verhouden de schuldeisers bank en onderhandse lening zich tot elkaar in het geval van faillissement van de BV en (persoonlijk) faillissement van de vennoten? Met andere woorden, wat is de rangorde van de schuldeiser wanneer de bank de schuld verhaald op de vennoten die tevens onderhandse schulden hebben? Alvast bedankt voor de hulp! Groet, Joachim
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept