Jump to content

JackNL

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Wat bedoel je ermee? Dat het anders belast hoort te worden? @prinsrachid bedankt voor je input :-).
 2. Helemaal goed. Ik trek natuurlijk al veel af als voorbelasting zoals; - wasservice kosten (21% belast) - service fee booking.com (21% belast) - etc. Doordat verkoop 9% belast is en inkoop 21%, is doorgaans het af te dragen BTW onder de streep nihil.
 3. Nee, ik heb alleen een aparte ruimte in ons huis, die als B&B gebruikt wordt. Geen kantoor aanwezig. Heb wel een eenmanszaak waar de inkomsten van de B&B onder vallen vanwege de 9% btw die afgedragen moet worden. Ik ben ook niet op zoek naar moeilijke BTW constructies, maar alleen hoe het hoort. Er is een tussen meter en die geeft een aanzienlijk verbruik op, bijna de helft van onze gehele energie verbruik. Op zich ook niet gek, gasten laten gerust airco's aan en verwarmingen aan op de hoogste stand. We verrichten geen werkzaamheden; - De was wordt verzorgd door een extern bedrijf - Schoonmaak is niet van toepassing / wordt eens in de week door onze schoonmaakster van het huis meegenomen - Er wordt geen breakfast geserveerd of andere services. - Alle boekingen verlopen via booking.com / airbnb services. - Prijzen worden bepaald door een extern bureau. - Berichtgevingen en check-in van gasten is helemaal geautomatiseerd (d.m.v. codeslot) Eigenlijk alleen eens in het kwartaal de omzetbelasting aan het invullen. Hier ben ik wel heel benieuwd over. Hoe kan box3 meer belasting zijn dan box1? Dat kan alleen toch als u nihil inkomsten heeft in box1 (<20k euro). Ik hou inderdaad goede administratie bij. Kan zo omgetoverd worden naar BOX1, maar aangezien ik 50 uur per week in loondienst zit, betaal ik bijna de helft belasting als ik het zou verplaatsen naar BOX1.
 4. Kan ik de energie kosten en BTW aftrekken? Dit is de situatie: Heb een B&B aan huis met eigen sanitair, keuken en ingang (zelfstandige ruimte). De ruimte is als privé vermogen opgegeven. De ruimte is aangesloten aan ons eigen huis energie aansluiting, waar een niet-zakelijk energie contract loopt. De inkomsten uit B&B worden onder BOX3 belast. De ruimte is voorzien van een eigen elektra meter. Nu is er het laatste jaar 2000 kWh gebruikt door alleen de B&B (verwarmen elektrisch + airco voor zomer). Ik lees dat je de energie kosten kan aftrekken van de winst. Dit is voor mij niet van belang want de inkomsten vallen onder BOX3. Echter lees ik ook dat je BTW kan aftrekken over de elektra. Ik betaal zo`n 20 cent per kW. Dat zou bij 2000 kWh uitkomen op 400.-- euro. Dan zou de btw ervan zijn 69.42 euro (21%). Werkt dat zo? Dit zijn de details van mijn energie contract. Enkeltarief incl. btw € 0,082764 Energiebelasting € 0,1265418 ODE € 0,015972 + -------------------- All-in enkeltarief € 0,2253 Vaste leveringskosten € 19,97 per jaar Vermindering energiebelasting - € 373,33 per jaar Netbeheerkosten € 251,96 per jaar
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept