Jump to content

NigelvT

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Nigel
 • Last name
  van Toor
 • Company or organization name
  Kinderopvang

Company info

 • Location
  Leiden

Vision

 • I'm looking for people who
  kennis van fiscaliteit hebben en ervaring hebben met financieringen
 1. Beste mensen, Ik ben opzoek naar een adviseur die mij kan helpen met de voorbereidingen voor SKAL certificering (biologische producten). Helaas heb ik via internet niemand kunnen vinden en ook verder geen informatie over hoe het een en ander ingericht moet worden. Skal certificaat voor een kleine handelsonderneming (dus geen productie).
 2. Dat begrijp ik. Voorbelasting mislopen op management fee is vele malen erger dan voorbelasting mislopen voor de beperkte kosten in de Holding :) Iedereen bedankt voor het meedenken.
 3. Beste Ido, Hartelijk dank voor je reactie. Dan vraag of hij gelijk een verzoek kan indienen met mijn fiscaal nummer. Kan ik de facturen voor management vergoeding vanuit de Holding wel aanpassen met terugwerkende kracht? Die heb ik eerder met btw verstuurd, maar de werkmaatschappij kan deze niet verrekenen. Groet, Nigel
 4. Volgens dit artikel ben ik al een fiscale eenheid voor de btw? Ik heb facturen voor management fee met btw verstuurd, kan ik deze crediteren en een factuur zonder btw0% aanmaken vanuit de Holding aan de werkmaatschappij?
 5. Ik zou ook voor een online creditcard gaat. Een zakelijke creditcard is nergens voor nodig, je kunt een privé creditcard voor zakelijke doeleinden gebruiken. Dat doe ik zelf ook en mijn boekhouder verwerkt deze mutaties in de financiële administratie.
 6. Bel de belastingdienst, zonder een medewerker aan de lijn te hebben sturen ze een kopie binnen twee weken.
 7. Wij ontvangen ook vooruitbetalingen, ik zou de factuur bij levering opmaken. En de betaling als vooruitbetaling verwerken en later afboeken.
 8. Je kunt gebruik maken van KNAB, N26, REVOLUT of BUNQ als goedkopere alternatief.
 9. Beste leden, Ik ben Nigel, 32 jaar oud. Ik ben nu een paar jaar ondernemer. Eerst was het klein waardoor ik alleen een eenmanszaak had, maar nu heb ik een paar bv's opgericht. Ik heb een Holding met een werkmaatschappij. De Holding is 100% eigenaar van de werkmaatschappij en ik ben 100% eigenaar van de Holding, De werkmaatschappij is een kinderopvang welke geen btw nummer heeft, omdat de omzet vrijgesteld is van btw. Als ik nu facturen stuur naar de werkmaatschappij voor management fee dan moet ik hierover btw rekenen, maar de werkmaatschappij kan geen btw terug vorderen. Dat is heel erg ongunstig voor mij. De boekhouder heeft voorgesteld om een fiscale eenheid te vormen, maar toen kwam hij erachter dat de werkmaatschappij geen btw nummer heeft. Hoe kan ik nu een fiscale eenheid vormen of facturen sturen voor management fee zonder btw? Ik heb dezelfde vraag ook aan mijn boekhouder gesteld,maar die had niet gelijk een antwoord. Die zou er nog op terugkomen. Daarom ben ik zelf ook gaan zoeken op het internet en daardoor ben ik hier terechtgekomen. Ik kon helaas niet een soortgelijke topic vinden op het internet. Groeten, Nigel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept