Jump to content

Woudenberg1971

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Woudenberg1971

  1. Beste forumleden, Eerder dit jaar kocht ik een aantal bedrijfspanden, waarvan mijn eigen bedrijf er een aantal huurt en een aantal aan derden zijn verhuurd. Een gedeelte werd gefinancierd doordat ik de overwaarde van mijn woning heb benut. Deze overwaarde heb ik vervolgens aan mijn BV uitgeleend, die daar een normale rente voor betaalt. Strikt gezien leen ik dus geld dat niet voor mijn woning wordt gebruikt dus rente is niet aftrekbaar. De rente die ik in privé van mijn BV ontvang, zal belast zijn maar hoe zijn precies de regels? Mijn accountant kon mij niet direct zeggen of de kosten voor de "overwaardehypotheek" in privé eerst van de ontvangen rente wordt afgetrokken en het verschil wordt opgegeven (en belast) als inkomen in Box 1. Valt dit onder de TBS regeling? Ik kan me zo voorstellen dat dit vaker gebeurt? Alvast dank voor de reactie
  2. Hallo Joost, dank voor je snelle reactie. Hier bijvoorbeeld: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Achtergestelde_lening
  3. De situatie doet zich voor dat ik in privé een lening verstrek aan mijn vastgoed BV. Om die lening te kunnen verstrekken, heb ik gebruik gemaakt van een deel van de overwaarde van onze woning. Uiteraard wordt er een overeenkomst opgesteld voor deze lening maar onder welke voorwaarden ben ik het beste af? Er bestaat de mogelijkheid om van de Terbeschikkingstellingsregeling gebruik te maken maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om een achtergestelde lening op te stellen. ik begrijp dat bij een achtergestelde lening, het uitgeleende kapitaal tot Box 3 wordt gerekend en onder de vermogensrendementsheffing valt. Daarentegen is de ontvangen rente belastingvrij. Maar geldt dit ook als het uitgeleende kapitaal geleend geld is? Er valt veel over te lezen maar er zijn heel veel tegenstrijdige berichten. ikzelf voel veel voor de achtergestelde lening maar is dat ook haalbaar?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept