Jump to content

Freffi

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  1. Dank Savi voor de reactie! "de 'schuldenlast' bij de bank wil verdoezelen": dat zou ik natuurlijk niet willen, dingen verdoezelen is altijd een slecht idee.. Als ik een BV opricht en daarmee een eigen rechtspersoon, dan kan die rechtspersoon toch gewooon een lening bij een bank regelen en met dat geld een huis kopen? Bezit van het huis en de lening zijn geheel het probleem/eigendom van de BV-rechtspersoon. Ik als natuurlijk persoon heb mijn vastgoed verkocht aan de BV, daar mijn centjes voor gekregen en ben daarmee schuldenvrij. "In box 3 belasten -iets vergelijkbaars heb je in Duitsland ook-"; Niet dat ik weet. Als ik als privepersoon een huis verhuur hier in Duitsland mag ik voor de duitse belasting de kosten die ik voor dat pand maak (=hypotheekrente+wat extra posten) aftrekken voor de belasting. De uiteindelijk winst die ik uit de verhuur krijg worden gewoon bij mijn salaris van mijn werkgever opgeteld en belast met de eerder genoemde 43%. Als ik dus de BV handhaaf als een soort spaarpot om het te verhuren huis af te betalen, mag ik in de BV eveneens de rente voor de lening van de inkomsten aftrekken, van de overgebleven winst betaal ik dan -slechts- 16,5% vennootschapsbelasting, en kan ik per saldo dus 26.5% meer aflossen. Je hebt gelijk dat als de lening afbetaald is en ik geld uit de BV naar mijn privepersoon zou willen halen ik nog de 25% dividendbelasting moet betalen, maar zelfs daar kun je nog zeggen dat 16,5%+25%=41,5%, en dus nog altijd minder dan de 43% in het alternatief...(toegegeven: ja, daar worden de marges flinterdun) Andere belangrijke vraag wordt dan ook (vandaar mijn opmerking over het "kruimelwerk") hoeveel kost het instandhouden van de BV? als al mijn belastingbesparingen vervolgens op gaan aan kosten voor het overeindhouden van de BV heeft t allemaal natuurlijk niet zoveel zin..
  2. Hallo, Ik hoop dat ik deze vraag in het correcte (sub)forum plaats.. Ik woon en werk zelf voltijd (als werknemer) in Duitsland. Ik zou graag een BV in Nederland oprichten om een woning/vastgoed te verhuren. De vraag is of het mogelijk is een BV te hebben waarvan ik 100% van de aandelen bezit, maar geen DGA ben (vanwege DGA-salaris). Voor deze BV zou ik mijn broer in Nederland als bestuurder aanstellen. De BV zou dan op het adres van mijn broer geregistreerd zijn en hij zal ook het dagelijks bestuur doen. Dit "dagelijks bestuur" is in dit geval allemaal zeer kleinschalig. We hebben het hier over een "Vastgoed BV" waar 1000-1500€ per maand instroomt. (Of loont zich een BV voor zulk "kruimelwerk" überhaupt niet?) Als ik deze 1000-1500€ per maand hier in Duitsland als extra inkomsten op moet geven wordt het belast met mijn normale belastingtarief van 43%, een en ander lijkt mij ten opzichte van de 16,5% vennootschapsbelasting een niet onaantrekkelijke besparing. Ook heb ik voor de koop van de te verhuren woning op het moment een hypotheek lopen; bijkomende voordelen het huis in een Nederlandse BV zijn zodoende het aftrekken van de hypotheekrente van de winst en dat ik mij als persoon bij de bank in Duitsland als schuldenvrij natuurlijk persoon kan melden. Is het bovenstaande legaal mogelijk of zijn we daar heel duidelijk in het gebied van de schimmige brievenbus-firma-constructies? (Die wil ik namelijk heel uitdrukkelijk niet.. Ik geef uit principe wèl liever geld aan de nederlandse belastingdienst als de duitse..) Alvast hartelijk dank voor de antwoorden!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept