Jump to content

Zorver

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 1. Ja, dit is gezamenlijk gedaan, daarna foto's uitgewisseld van de diverse meterstanden
 2. Het is een zelfstandige unit met eigen aanslutingen. En ja, doorberekening is juist een van de twee discussiepunten met de huurder, zoals beschreven in mijn eerste post. De loods wordt door de handelaar ook gebruikt om de machines op te knappen en/of te repareren voor dat ze in de verkoop gaan. Vandaar de heater die moest werken. Maar inderdaad, je huurt een loods niet standaard met verwarming. De heater staat ook niet vermeld in het huurcontract.
 3. Het is een huurcontract dat mijn buurman voor een soortgelijke loods heeft laten opstellen door een makelaar jaren terug. Denk dat het wel gebaseerd is op een model, maar weet het niet zeker. Maar, zoals je al zult raden, daar zit geen gas in. Ik heb nu de woorden elektra en water aangepast naar nutsvoorzieningen, voor een eventuele volgende huurder. Ja, servicekosten worden in rekening gebracht voor het schoonmaken van het kantoor in de loods en het afvoeren van bedrijfsafval. Dat staat ook zo beschreven in het huurcontract.
 4. Hallo allemaal, Ik verhuur een loods achter mijn woning aan een tuinmachinehandelaar. Hij huurt de loods sinds april 2020. In het huurcontract is vermeld dat de huurder zelf zorg moet dragen voor een leveringscontract voor elektra en water. Dat is natuurlijk niet handig, want er ligt een gasaansluiting in. Maar dat kan ik nu niet meer veranderen. Er staat weliswaar nergens in de huurovereenkomst benoemd dat hij zelf een leveringscontract voor gas moet afsluiten, er staat ook nergens dat het een 'all-in' huurprijs is of dat de huurprijs incl gas is. Echter heb ik nooit het leve
 5. Ha! Dat had ik dus niet verwacht, maar ik denk dat je inderdaad gelijk hebt. Dank voor de info!
 6. @prinsrachid, dat is een duidelijke uitleg, dank je wel. Ik heb hem in dat geval als zakelijk geëtiketteerd. Blijft nog 1 vraag bij mij hangen: Een marge auto blijft toch altijd een marge auto? Die verkoop je toch nooit met BTW?
 7. Bedankt voor de response, wordt er al weer wat wijzer van. De eenmanszaak zal blijven bestaan naast de B.V. Het is een marge auto, dus er is bij aankoop geen BTW afgetrokken. Dit snap ik niet helemaal, kan je dat eens toelichten?
 8. Ik ben bezig om een personal holding op te richten. Daar wil ik ook graag mijn auto (youngtimer) in onderbrengen. Die staat nu op mijn naam en op de balans van mijn eenmanszaak. Ik zal de auto nu moeten overschrijven naar de BV, wat natuurlijk prima is. Maar hoe verantwoord ik dit in mijn boekhouding? Wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is dat ik de auto voor dagwaarde op de balans zet en vervolgens tegen moet boeken op de rekening courant met mij prive. Klopt dit? En zo ja, mag ik het bedrag dan gewoon uitbetalen om mijn rekening courant schuld aan privé weer te vereffenen? O
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept