Jump to content

praktijkmail

Newbee
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Dank je wel! Dan laat ik gewoon verhuurder/huurder staan in het contract.
 2. Dag allen, Bij een gebouw met medische vrijgevestigde praktijkruimtes ben ik de hoofdhuurder geworden. Ik betaal de huur aan de eigenaar van het pand, en verhuur de losse praktijkruimtes door aan de zelfstandigen. In de onderhuurovereenkomsten heb ik met sommigen expliciet staan dat ik "onderverhuurder" ben en de andere de "onderhuurder". Bij anderen is het weer gewoon verhuurder/huurder. Het is verder voor iedereen duidelijk dat ik niet de eigenaar van het pand ben, maar onderverhuurder ben. Nu is mijn vraag: maakt dat wat uit? Als ik bij iemand de huur opzeg, sta ik dan sterker in de ene situatie versus de andere situatie?
 3. Bedankt voor alle reacties! De schoonmaakster werkt dus 1 avond in de week. Ik begrijp inmiddels dat gewoon met een factuurtje werken de zaak niet voldoende dekt. Haar in dienst nemen - dat had ik nog niet bedacht. Een jaarcontract voor een avond in de week valt inderdaad wel te regelen met een administratiekantoor die de fiscale afhandeling voor haar rekening neemt. Of zitten daar haken en ogen aan voor een zzp-er (GZ Psycholoog)?
 4. Ik ben beheerder geworden van een groot pand waarin allemaal vrijgevestigde medici werken. Allemaal zijn we vrijgesteld van btw. Echter nu blijkt mijn voorganger de schoonmaak van het pand zwart te laten doen. Met "tikkie's" wordt er aan deze mevrouw betaald. Ik wil dat graag netjes geregeld hebben. Geen zin om nodeloos risico te lopen met de belastingdienst. Vraag: Als ik de werkster vraag om maandelijks een factuur te sturen, is het dan voor mij in ieder geval geregeld? De vrouw is gewoon particulier, haar aan de kant schuiven en met een witte werkster bureau in zee gaan levert intern gefronste wenkbrauwen op. Ze is deels afhankelijk van de schoonmaak inkomsten in ons pand. Het gaat om één avond per week. Dus als we met haar kunnen blijven werken zou ideaal zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept