Jump to content

thijsorius

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Hans
 • Last name
  Jansen
 1. Hierbij antwoord van Freek Zandbergen (16 februari 2021 via e-mail): Nou er zijn kennelijk meerdere redenaties mogelijk maar zelf lijkt het me toch wel een een-twee-drietje: De term participanten kom je tegen in de modellenbesluiten (en dus in rapportgeneratoren) voor de jaarrekeningen die onder BW2 titel 9 vallen, en die besluiten zijn gebaseerd op de artikelen 367d, 370c en 375 g. Daar staat het voluit; ‘vorderingen (cq schulden) op andere rechtspersonen en vennootschappen die een deelneming hebben in de rechtspersoon of waarin de rechtspersoon een deelneming heeft’.
 2. Dankjewel Joost voor je antwoord! Dat de VPB aangifte afwijkt op regels voor jaarrekeningen op commerciele grondslagen, dat wist ik wel. 1. Bedoel jij dat er ook afwijking is tussen aangifte VPB en jaarrekening regels op fiscale grondslagen? 2. Weet jij of er ergens een lijstje is waar opgesomd staat wat allemaal afwijkt? Ik heb gegoogled, maar kon het niet vinden.
 3. Twee accountants boeken de RC DGA wel op "Vorderingen op (c.q. schulden aan) participanten en maatschappijen waarin wordt deelgenomen." Ik wil mijn aangifte op een juiste manier doen.
 4. Ik ken twee accountants die het tegendeel bewijzen, vandaar. Het gaat erover of de rekening-courant (RC) van de DGA (natuurlijk persoon) onder deze rubriek valt. Een alternatief is om deze post te boeken onder de rubriek 'Overige vorderingen' c.q. 'Overige kortlopende schulden'.
 5. Bij de VPB aangifte is bestaat de rubriek : "Vorderingen op (c.q. schulden aan) participanten en maatschappijen waarin wordt deelgenomen." Volgens Freek Zandbergen AA, van Fincount, zie hier en hier, worden aandeelhouders-natuurlijke personen (DGA) niet gezien als participanten in deze. Met participanten zou in dit kader altijd een rechtspersoon worden bedoeld. Klopt dat wel?
 6. Ik zie dat de Nederlandse dividendbelasting als voorheffing kan opgeven, dit komt dan ook op de definitieve aanslag apart erbij te staan. Ik zie dat ik de Buitenlandse bronbelasting hier kan verrekenen. "U kunt ervoor kiezen de belasting die in het buitenland is geheven niet te verrekenen, maar in aftrek te brengen op uw belastbare winst." Hoe kan ik dit bedrag verwerken / afboeken in de boekhouding als ik kies voor NEE -> 'Ik wil het verrekenen'? Dit komt dan namelijk niet op de definitieve aanslag erbij te staan.
 7. Ik denk dat ik mijn vraag dien te herformuleren... In de aangifte VPB, geef ik bij Financiele baten en lasten, mijn 'Ontvangen dividend (niet van deelnemingen)'. Dit is mijn inziens het bruto dividend. Waar in de VPB aangifte geef ik mijn ingehouden bronbelasting/dividendbelasting op? Bij welke kostenpost?
 8. Newbees kunnen geen afbeeldingen plaatsen op Higherlevel. Na 6 berichten geplaatst te hebben ben ik Junior in plaats van Newbee, en dus:
 9. Een aangetekende brief zou al voldoende zijn. Dat ze via de app heeft aangegeven dat ze de brief heeft ontvangen bewijst dat je op tijd hebt opgezegd. Wellicht zou je je inhoud (geanonimiseerd) van je opzegbrief hier kunnen delen, dan zou je daar nog wellicht feedback op kunnen ontvangen?
 10. Ik heb inmiddels 5 posts, en heb nog steeds het probleem. Het zou wel heel ongebruiksvriendelijk zijn om newbees op deze manier te laten starten op een forum waarbij ze niet de mogelijkheid krijgen om afbeeldingen toe te voegen. Heeft er iemand een chromebook en hetzelfde probleem of juist niet?
 11. Wellicht door eerst je kennis online te delen (eigen blog of YouTube/TikTok), waarbij de doelgroep bovendien de mogelijkheid krijgt om meer informatie (whitepaper, ebook) te ontvagen na het geven van hun gegevens (e-mail/telefoon).
 12. Heeft er iemand best practices hier hoe je je product bekend kunt maken op Producthunt? Mocht er een maker uit Nederland zijn dan zou ik graag contact met je willen opnemen.
 13. Ja, dat ben ik. Hoe zouden we dat kunnen verifieren?
 14. Nee, dat heb ik niet. Ik heb onder inhoud, alleen 'Profiel' staan. Ja, volgens mij ook. Bedoel je helemaal rechtsboven, het hamburgermenu wat ik op iPhone wel zie, maar niet op mijn laptop? Als ik op mijn iPhone het hamburgermenu klik, zie ik daar ook geen 'desktopsite' knop staan.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept