Jump to content

MrZatox

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Goedemorgen allen, Mijn situatie: In privé heb ik een mobiel telefoon abonnement (sim only) en een vaste internetaansluiting die beiden voor zowel zakelijk als prive doeleinden gebruik. Voorheen tijdens mijn eenmanszaak periode voerde ik de kosten voor deze abonnementen naar rato op als aftrekbare kosten in de boekhouding van mijn eenmanszaak. Nu is het zo dat ik onlangs middels een geruisloze omzetting ben overgegaan naar een BV. Ik ben nu dus ook in loondienst als DGA van mijn Holding BV. Heb ik het nu juist begrepen dat bovenstaande kosten nu binnen de w
 2. Hoi allemaal, Zijn er specifieke eisen waaraan de notulen van de AVA dienen te voldoen? Is het bijvoorbeeld verplicht dat deze notulen ondertekend zijn of volstaat een akkoord per e-mail ook?
 3. Ja precies, zo bedacht ik het ook. Dus middels een extra bonus management fee, nutten we een deel van de reserves uit de werkmaatschappij om op deze manier naar inzet rato het reserve overschot te verdelen, los van de aandelen verhouding . Vervolgens kan een ieder naar eigen wil en op een fiscaal zo gunstelijk mogelijke manier vanuit zijn persoonlijke holding vervolgens gelden naar privé overbrengen (hetzij via loon hetzij via dividend uitkering). Of mis ik dan nog iets?
 4. Thx hiervoor! Duidelijk verhaal. Gezien de leverancier weigert om een juiste factuur te sturen waarop de BTW naar mij verlegd wordt, zit er dan voor mij nu niets anders op dan de factuur inclusief BTW als kosten op te voeren (btw-vrijgesteld).
 5. Gezien ik een eenmanszaak heb zou dit in het algemeen voor de BTW toch niet uit moeten maken als het adres verder wel overeenkomt?
 6. De dienst ansich is niet specifiek voor privépersonen. Het gaat om technische online trainingen die ik nodig heb om mijn beroep te kunnen uitoefenen en daarmee dus in mijn optiek volledig als zakelijke kosten te verantwoorden. Echter het type subscriptie wat ik afneem is een "individual plan". Ze bieden alleen een "business plan" aan wanneer ik 2 of meerdere subscripties afneem bij ze.
 7. Nee, er staat een EU VAT ID van hun op de factuur. Dus EU123456789
 8. Het volgende. Ik ben ondernemer voor de IB en BTW via een eenmanszaak. Nu heb ik onlangs een factuur gekregen van een bedrijf uit de VS met een EU VAT ID t.b.v. het leveren "subscription plan". Deze factuur is uitgereikt op mijn persoonlijke naam. Op deze factuur hebben ze ook 21% Tax berekend. Bij navraag aan hen blijkt dit volgens hun de nederlandse BTW die ze (sinds dit jaar?) in rekening moeten brengen. Normaal gesproken ben ik gewend dat ik facturen krijg waarbij de BTW naar mij verlegd word. In dit geval is dat niet gebeurd omdat ze mij aanzien voor een prive per
 9. Maakt dit fiscaal uit eigenlijk? Gezien we beiden een persoonlijke holding hebben waar de management fees op binnen komen, kunnen we vanuit onze eigen holdings vervolgens zelf weer bepalen wat we verlonen voor de IB en wat evt. weer als dividend aan onszelf vanuit de holding uit keren?
 10. Erg interessant topic. Ik zit met een zelfde soort casus. Ik zit in een BV met een andere aandeelhouder, beiden onze persoonlijke holdings. De aandelen zijn verdeeld 25%/75%. De verdeling van aandelen is gebaseerd op basis van de individuele inzet en kennis die we hebben geleverd voor de oprichting. Er zijn dus verder geen kapitaalinvesteringen o.i.d. gedaan. We belonen ons momenteel via een management fee op basis van een uurtarief x het aantal gewerkte uren. Momenteel is de inzet in uren niet helemaal gelijk met de aandelen verhouding. Het ziet er naar uit
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept