• 0

Eigen server

Hallo ondernemers,

 

Ik wil graag mijn eigen webserver aan het internet hangen.

De kosten hiervoor zijn per maand hoog.

Aangezien ik niet weet hoe snel ik het geinvesteerde geld weer terug kan

verdienen wil ik me op een of andere manier indekken.

 

Nu zat ik te denken aan het plaatsen van een server bij een al bestaand

bedrijf met een vaste internet verbinding. Hier zou ik financeel gezien mijn

voordeel mee kunnen doen. Als het zaakje dan pas echt goed begint te lopen

kan ik altijd nog mijn server plaatsen bij een gespecialiseerd bedrijf.

 

De vragen:

- Raden jullie mij deze handelswijze aan?

- Hoe kan ik een bedrijf met vaste internet verbinding vinden die mij als

starter wil helpen?

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Rene, je bent denk ik opzoek naar een co-location setting. Er zijn verschillende ISP's en backbone providers die dit bieden.

 

Ga eens met Paul Matthijs van cueball hosting praten, of bij Eriky van eriky.com. Dit zijn beide bezoekers van higherlevel.nl

 

In princiepe hoeft het niet zo veel te kosten. Heb je hier wat aan denk je?

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
  • 0

hoi rene,

 

er zijn drie oplossingen lijkt me zo:

 

1 colocated

2 dedicated met een eigen server

3 dedicated zonder server in eigendom

 

1 je zit met aanschafkosten van een server, maar hebt complete controle over je systeem, je provider kan niets op je server. heeft ook een nadeel: je moet de kennis voor het draaien van een server wel in huis hebben.

 

2 wederom aanschafkosten, maar wel alle controle over de keus van de hardware. je laat je provider er een systeem op zetten (wat al door en door getest is, dus je zit niet met problemen). geen kennis nodig.

 

3 geen aanschafkosten, maar wel hele hoge maandelijkse kosten. wederom geen kennis nodig.

 

ik moet even opmerken dat er twee soorten dedicated zijn, iets wat helaas nooit echt duidelijk wordt gemaakt:

 

a dedicated zonder root acces. je provider regelt alles voor je. nut van het dedicaten is dat je alle capaciteit voor jezelf hebt en inspraak hebt in het systeem (speciale eisen enzo, terwijl je geen kennis nodig hebt van het installen)

 

b dedicated met root acces. je provider regelt niets naast de setup, je moet dus wel een beetje kennis hebben. voordeel: extreme controle, maar als je iets verneukt heb je een serieus probleem: dan zijn providers opeens niet meer goedkoop.

 

je ziet: er zijn nogal wat opties. zou je misschien iets meer kunnen uitzetten wat je precies met je server wil gaan doen? ik denk dat je idd voor colocated moet gaan of voor dedicated met een eigen server als je niet genoeg kennis denkt te hebben (denk ook aan veiligheid!)

Link naar reactie
  • 0

Mijn wensen hebben voornamelijk te maken met de software.

Windows met IIS en SQL server database.

 

Tevens moeten er meerdere domeinen aangekoppeld worden waaronder ook e-mail beschikbaar moet wezen. Bij dit laatste mis ik wat kennis, ik ken namelijk geen goede alternatieve software dan dat van Microsoft.

Want ook bij dat spul van microsoft hangt een prijskaartje.

 

Het gaat mij voornamelijk dus om het eigenbeheer tegen een redelijke prijs. Mocht dat niet kunnen dan moet ik een beetje improviseren... zoals ik al in mijn eerste post heb medegedeeld.

 

Wat zijn overigens redelijke prijzen?

Link naar reactie
  • 0

het lijkt me dat colocaten idd wel iets voor jou is.

 

je enige probleem is momenteel het mailserver opzetten, en dat valt te leren (check bijvoorbeeld eens de search van GoT). let wel even erop dat je geen open relay wordt (openstaande smtp server) ;)

 

colocaten in NL wisselt enorm qua prijzen: van duizenden euro's per maand tot ongeveer 100 per maand. goedkoper kan, maar dat is dubieus.

 

ik moet zeggen dat vaak de 100 a 200 per maand colo hosters (widexs, grafix, cueball ;)) het beste zijn: die richten zich namelijk volledig op hosting in tegenstelling tot bijvoorbeeld xs4all en ision (= knoware) die ook connectivity doen.

 

ga je trouwens een 1u of 4u server aanschaffen (of 2...)? dat maakt ook nog wel uit namelijk.

 

 

Link naar reactie
  • 0

ik zou als ik jou was wel colocated bij een bedrijf wat in ams-ix zit, virtu zit op de ix van de tu twente.

 

1u is klein en (meestal wel ietsje) goedkoper om te locaten, maar je zit vaker met een hitteprobleem en je kan letterlijk minder kwijt tov een 4u. ook is een 1u dieper dan een 4u.

 

enne... ik ga natuurlijk niet iets goeds zeggen over de concurrent he ;)

Link naar reactie
  • 0

Voor mij is Enschede wel wat dichterbij dan Amsterdam.

Voor mijn gevoel heb ik er dan wel wat meer kijk op.

En wat betreft snelheid zal dat verschil ook wel meevallen.

 

Je wil niet goeds zeggen over de concurrent? Das niet echt sportief. :P

Ik kan je dus ook niets vragen over computeronderdelen voor een 4 U en 1 U server? Ik bedoel waar kan ik ergens op internet rond neuzen tussen de onderdelen?

 

We gaan toch even naar de concurrent. Je hoeft gelukkig niets te zeggen over goed en fout. ;)

 

We blijven in twente.

http://www.introweb.nl/hosting/dedicated.htm

 

Hierop bevinden zich twee servers.

Wat kost aan hardware ongeveer de rechter en de linker.

 

In de tekst staat de volgende zin:

Uw server moet bij voorkeur worden aangeleverd in een 19” rackmounted formaat, maar het is tevens mogelijk om deze in een (mini)tower formaat aan te leveren.

 

Tja, toevallig heb ik nog z'n (mini)tower.

Waarom niet z'n ding?

 

Ohja, ik heb ook even op je reus knop gedrukt. ;)

Link naar reactie
  • 0

in enschede blijven is handig als je hardware er eens uit zou vliegen, dat ben je gewoon sneller ter plaatse. snelheid zal wel meevallen ja, maar het is echt niet zomaar dat iedereen in ams-ix zit: je zit ook nog met je lijntjes naar het buitenland en veel peering partners = goedkoper traffic. maar het is idd niet zo dat enschede of r'dam echt significant langzamer zijn.

 

als je per se in twente wil zitten is virtu een prima keus wat ik er over heb gehoord, goede banden met de tu enzo. mocht je toch naar het westen komen dan hoor ik dat wel ;)

 

als je een mooie kant en klaar 1u wil moet je eens kijken naar appro's. dell is ook ok, maar die worden nog wel eens te heet. je kan het ook zelf bouwen, check dan eens de pricewatch van tweakers.net: daar kan je het vrij simpel samenstellen en kijken waar je wat wil bestellen (voor de case is procase erg ok). ook bij alternate kan je complete serversystemen zelf samenstellen.

 

> Uw server moet bij voorkeur worden aangeleverd in een

> 19” rackmounted formaat, maar het is tevens mogelijk om

> deze in een (mini)tower formaat aan te leveren.

 

grappig :) hebben ze dan een speciaal hokje voor mensen zonder rackmountables?

 

reusje: thanks :)

(maar toch blijf ik het een onzinnig iets vinden ;))

Link naar reactie
  • 0

ombouwen lijkt me niet, een 19" 4u kost flink knaken :)

 

ik gok dat ze gewoon hier en daar wat poorten op switches over hebben en dan een wat langer kabeltje uit een kast trekken en je minitower naast een cabinet zetten, zo heb ik het bij bevelander ook wel eens gezien. of misschien ergens een stellingkastje met een switch erbij: een minitower is tenslotte niet zo hoog.

 

voor hetzelfde geld struikelt er eens iemand over je kast heen: zeg maar dag met handje tegen je data ;)

Link naar reactie
  • 0

Even over een eiegn server. Wat zijn de kosten voor (veel) dataverkeer eigenlijk? 10-50-100-500 GB?

 

Ronald

 

Je koop eerst een aantal GB in bij Virtu. Heb je minder gebruikt dan ben je dat geld kwijt. Bij virtu vindt een nacalculatie plaats van 0.05 euro per overschreden MB. Zegmaar 50 euro per GB. De prijzen kunnen uiteraard verschillen per aanbieder.

Link naar reactie
  • 0

Dan kom ik toch nog op 1 punt uit waaraan ik eigenlijk niet eens gedacht heb. Dat is namelijk het beheer van de server met remote beheer.

Ik neem aan dat je bij de aanbieder geen monitor met muis achter laat maar dat alles vanaf afstand beheerd wordt.

 

Hoe moet ik me dat voorstellen?

We wijken inderdaad een beetje van het onderwerp af... maar ja het heeft er wel mee te maken. Wat voor een soort programma kan ik hiervoor het beste gebruiken, gelieve niet een programma via de telefoonlijn met in bellen enz.. Ik wil dit thuis wel eens testen, kep namelijk meerdere pc ter beschikking. ;)

Link naar reactie
  • 0

kleverlaan: dat ligt er nogal aan, is de vs is traffic veel goedkoper dan hier bijvoorbeeld. ook in nl verschillen de prijzen onderling gigantisch... het ligt er gewoon maar aan hoeveel je nodig hebt en wat je wil doen, er zijn geen echte gemiddelde prijzen ofzo.

 

rene: vanaf w2k heb je ingebouwde terminal services, bijvoorbeeld aanspreekbaar via remote desktop in windows xp, of wts.

 

eerlijk gezegd: als je daar nog kennis over moet vergaren kan ik je zeer aanraden om niet te gaan colocaten maar dedicated te gaan hosten, ivm de ervaring en de security (zeker met IIS en MS-SQL) die je nodig hebt op een webserver. je ziet bijvoorbeeld wat voor een schade een niet gepatched systeem kan opleveren aan de problemen met het internet dit weekend... puur door nalatig systeembeheer. als je dat overkomt heb je opeens een hele grote traffic rekening liggen.

 

alsjeblieft, vergis je niet in de verantwoordelijkheid en de moeilijkheden bij het beheren van een webserver... het is een vak apart.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik wel weet is dat Virtu een prima bedrijf is wat prima referenties heeft opgebouwd. De boel is goed georganiseerd e.d. Dit weet ik uit zeer betrouwbare bron. Lijkt me dus een prima partner, maar blijf natuurlijk altijd vergelijken met anderen. Wat krijg je voor welke prijs?

 

Succes!

www.pimbliek.nl - IT Consultant

Link naar reactie
  • 0

Ik wil het zo-wie-zo bij Windows houden i.v.m. ASP.NET.

De prijzen staan op de Virtu site.

 

Overigens ben ik ook wat verder gaan kijken dan in Nederland.

Namelijk in Duitsland. Dat is voor mij vlak over de grens.

 

Daar bieden ze alles 2x tot 3x goedkoper aan.

 

Is jullie dat bekent?

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 112 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.