Jump to content
Erik!
Verberg

Leuk idee Adformatie: vreemde ogen dwingen

vraag

Ondernemers vinden ondernemen vaak maar een eenzame bezigheid. De reclame- en communicatiebranche vormt daarop geen uitzondering. Waar vind je als ondernemer mensen waarmee ze kunt praten over je bedrijf, je plannen, je problemen en natuurlijk ook je successen. Het klankborden wordt gemist. Ik adviseer nogal eens te starten met een raad van advies voor het bedrijf. Het werkt.

 

Het creëren van zo’n raad van advies is echt geen hell of a job. Vraag een paar vrienden of kennissen uit verschillende disciplines, met verschillende achtergronden en ervaring om een paar keer per jaar mee te denken over je bedrijf. Veel mensen vinden het een eer mee te mogen werken. Daarnaast is het vaak ook nog erg gezellig. Nodig de raad van advies thuis uit om onder het genot van een drankje en een hapje verder te praten. De crux zit hem er natuurlijk in dat je als ondernemer gedwongen wordt naar jouw eigen bedrijf te kijken en daar een presentatie over te geven. Geef jouw publiek een terugblik naar de afgelopen periode en jouw visie op de toekomst. Wat is goed gegaan en wat kan er verbeterd worden? Vreemde ogen dwingen. Zelfs voor zo’n informele club zal je geen prutswerk willen presenteren.

 

Laatst hield Jurriaan van Rijswijk van Game Entertainment Europe een vlammend betoog voor een groep ondernemers. Hij ging ook in op het belang van een raad van advies. Hij heeft o.a. Willem Vermeend, Eckart Wintzen en Mark Overmars in zijn raad van advies gevraagd. De voordelen zijn groot. Elke lid heeft specifieke kennis, een eigen netwerk en de nodige ervaring die op verschillende manieren kan worden ingezet om beslissingen te nemen of deals rond te maken.

 

Jurriaan bereidt zijn plannen uiteraard grondig voor voordat hij ze voorlegt aan de raad van advies. Hij maakt daarmee zijn raad van advies een sterk wapen in het innoveren van zijn bedrijf. Door zichzelf te dwingen tot deze goede voorbereiding van zijn plannen, het klankborden hierover en het advies inwinnen over de uitvoering, heeft hij het roer van zijn bedrijf stevig in handen. Ik zou zeggen: werk niet alleen IN je bedrijf, maar werk samen AAN je bedrijf.

 

 

Bron: http://blog.adformatie.nl/index.php/entries/vreemde-ogen-dwingen/

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Grotere MKB bedrijven hebben daarvoor vaak één of meer commissarissen.

 

In een grijs verleden heb ik iets soortgelijks al eens voor HL deelnemers gepost. De toekomst herhaalt zich. ;)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hai Erik,

 

Ik vind dit een erg goed idee. En het verzamelen van leden van de adviesraad hoeft inderdaad niet veel tijd in beslag te nemen.

 

Wat denk ik wel belangrijk is, is dat je mensen zoekt die op terreinen waar jezelf niet uitblinkt sterk zijn.

 

Zelf ben ik bijvoorbeeld niet zo sterk in details, wetgeving, administratie etc... en zo klankboard ik regelmatig met iemand die op dit terrein juist zijn sporen heeft verdient.

 

Hartelijke groet,

Marco Bouman


Marco Bouman - Haal meer uit je webshop (site)

www.online-marketingmachine.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik ben (actief) lid van een Young MKB en wij bieden dit onze leden aan, het leuke is dat veel wat wijzere mannen het gewoon leuk vinden. Misschien kunnen meer (netwerk) clubs dit gaan doen, het is maar een tip


geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 50 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept