• 0

Evenementen voor relaties

Beste ondernemers,

 

Zelf wil ik binnenkort een evenement opzetten voor relaties. Het doel van dit evenement is om vooral te luisteren en zelf kwetsbaar op te stellen. Het eerste wat in je op komt, is vaak een goede bbq in de zomer. De sfeer mag informeel blijven, zodat relaties op hun gemak tips kunnen geven voor de toekomst.

 

Hebben jullie al dergelijke evenementen meegemaakt waar je bij andere bedrijven je mening mocht geven in combinatie met een leuke activiteit of faciliteiten? Wat viel daar op? Wat was nuttig? Wat waren de activiteiten?

 

Of hebben jullie zelf al dergelijke evenementen op gezet? Wat heb je gedaan? Wat was je insteek/motto? Wat heb je eruit gehaald?

Dit topic heb ik niet gestart om jullie te vragen, mijn evenement te bedenken. Dus grootte van de dergelijke evenementen maakt niet uit. Want dit topic moet voor verschillende soorten onderneming een toevoeging kunnen zijn.

Het is dus meer om ervaringen en ideëen uit te wisselen, wat ik samen met andere ondernemers als inspiratie kan gebruiken.

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 1

Beste Chris,

 

Zijnde o.a. werkzaam in deze branche, dus met redelijke ervaring, mijn reactie: Een goed (doelgericht) opgezet relatie-evenement als marketingcommunicatiemiddel kan zeer versterkend werken op de binding met jouw bedrijf / activiteiten.

 

Door thema´s en invulling op elkaar aan te laten sluiten, wat voor de bezoekers een belevenis is, kun je heel veel over jezelf vertellen zonder het er dik bovenop te leggen en toch juist daarom onthouden worden. Wellicht zal een relatie niet direct zelf van je diensten gebruik maken, maar dan zal deze je aanbevelenswaardg vinden in het eigen netwerk, puur omdat jij in diens ´Top Of Mind Awareness´ zit.

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt, anders stuur je maar een PM voor meer toelichting. Oh ja, literatuur aanrader voor dit topic (en mijn 'Bijbel' in dezen): ´De Belevenis Economie' van Pine & Gilmore.

 

Succès en groet,

 

Hans

(CREANIZE!)

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie. De welbekende boekensite heeft mijn bestelling inmiddels ontvangen.

 

Het belangrijkste van dit evenement voor mij is om de mening te horen, van mensen met wie ik al in het verleden heb samen gewerkt. Ik wil mijn product en organisatie verbeteren, dus hoofdreden is dus om mijzelf een spiegel voor te houden en naar de klant te luisteren. Kan je voorbeelden noemen, welke regelmatig gebruikt worden voor dit soort dingen?

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 1

Ik denk dat je het wel zo kleinschalig mogelijk moet houden, omdat je anders geen tijd hebt iedereen aan te horen.

Daarnaast moet je de catering/bediening uit handen geven, dan houd je meer tijd over voor je klanten.

Misschien is iets aan 1 grote tafel wel heel mooi, omdat men anders snel in groepjes dreigt te gaan staan.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie. De welbekende boekensite heeft mijn bestelling inmiddels ontvangen. Het belangrijkste van dit evenement voor mij is om de mening te horen, van mensen met wie ik al in het verleden heb samen gewerkt. Ik wil mijn product en organisatie verbeteren, dus hoofdreden is dus om mijzelf een spiegel voor te houden en naar de klant te luisteren. Kan je voorbeelden noemen, welke regelmatig gebruikt worden voor dit soort dingen?

Sorry voor de late reactie, maar de actualiteit was nogal schokkend vandaag.

 

Het zou helpen als je hier wat meer over jezelf en je dagelijkse activiteiten vertelde, en - nog veel belangrijker - voor wie jij die activiteiten uitoefent? En voor wie is precies het evenement bestemd, wat wil je eraan uitgeven, etc...

 

Succès en groet,

 

Hans

(CREANIZE!)

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik geef training op scholen aan scholieren en leraren. Deze scholen bieden mij ruimte en de mogelijkheid om scholieren te werven, waar ik in tussentijd de vinger op de wond leg bij scholen over de manier van lesgeven. Het evenement zal hoofdzakelijk zijn voor directeuren, mentoren en decanen.

 

Belangrijkste is dat ik benieuwd ben naar wat zij ervan hebben opgestoken en of ze resultaten zien bij de leraren en scholieren. Tijdens het evenement loop ik samen met 3 andere jongens die voor mij werken, zodat we verspreid meerdere dingen aan kunnen horen.

 

Ik ben nog in een fase waar ik het allemaal op touw probeer te zetten. Zelf heb ik wel relaties met verschillende horeca, wat ik als locatie zou kunnen gebruiken. Zelf heb ik nog geen idee wat voor budget het moet worden. Dit is ook de reden waarom ik benieuwd ben wat andere ondernemers als evenementen gebruiken. Zo kan ik zelf de grootte van de groep en activiteit op mijn budget aan laten sluiten.

 

Heb je voor jezelf wel eens een evenement op gezet voor je relaties?

 

Edit: Late reactie maakt niet uit.. Elke reactie wat tot iets moois kan leiden is meegenomen!

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 1

Hallo Chris,

 

Waarom wil je een relatie-evenement opzetten? Ik heb in het verleden meer dan 100 relatie-evenementen mogen organiseren, maar mijn opdrachtgevers hadden allemaal andere doelen dan jij.

 

Mij lijkt het dat jouw doel (feedback krijgen van klanten) veel beter te realiseren is door een-op-een gesprekken aan te gaan of hen een enquete toe te sturen. Tijdens een gezellig evenement mensen om serieuze feedback gaan vragen lijkt mij niet de juiste plek. Daarnaast vinden ze het dan waarschijnlijk veel leuker met hun collega's te praten/borrelen.

 

Waarom een evenement ? is daarom mijn vraag aan jou.

Waarom nodig je de komende weken de verschillende potentiele gasten niet uit om met jou te ontbijten of lunchen zodat je zelf hun feedback kunt vragen. Of breng je ieder van hen individueel een bezoekje waarbij je bijvoorbeeld iets lekkers meeneemt voor bij de koffie (taart?). Of vraag je of je bij hen mag komen picknicklunchen en neem je een mand mee met alles erin voor een gezellige lunch. Om zo maar een paar dingen te noemen.

Waarschijnlijk levert dat jou veel betere informatie op en het kost je niet meer tijd dan een evenement, als je alle denktijd en voorbereidingen meetelt...

 

Zomaar mijn twee centen om je er nog eens over na te laten denken.

 

Karen

 

 

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Dank je wel voor je inbreng. Deze manier van denken heb ik ook gehad, en jij bevestigt dit gelukkig.

 

Welke doelen zou je wel aanraden voor een evenement met relaties?

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Hallo Chris,

 

Nu ben ik het even kwijt.

 

Wil je nu feedback vragen aan je klanten (of de leiding van de organisaties waar je voor werkt)?

Of heb je bedacht dat je een evenement wilt organiseren en ben je op zoek naar een legitimatie om daar geld aan uit te geven?

 

Volgens mij omschrijf je als ondernemer doelen die je wilt bereiken en zoek je vervolgens naar manieren om daar te komen.

Doelen zoeken bij een middel is voor mij de omgekeerde wereld.

Ik ben het met Hans eens dat een goed evenement (marketingmiddel) absoluut veel kan opleveren, maar mij bekruipt het gevoel dat jij je blindstaart op een evenement zonder dat je eerst je doel hebt omschreven.

 

Misschien is het handig eerst eens voor jezelf je bedrijfsdoel en eventuele tussendoelen op te schrijven en die hier te delen, zodat de mensen alhier kunnen meedenken over het middel dat je daarvoor het beste kunt inzetten.

 

Ik ruik overigens een stage-opdracht met een leuk onderzoekje...

 

Succes ermee.

 

Karen

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Mijn doel is om mijn de relaties met mijn klanten te verbeteren en hun te laten vertellen wat ze van mijn manier van werken vinden. Vooraf had ik gesteld dat dit op 3manieren zou kunnen:

 

- persoonlijke 1-op-1 gesprekken (lunch/diner/koffie/borrel)

- een evenement

- een enquete (dakje erbij denken ;))

 

Met de aanpak van de gesprekken en enquete weet ik wel raad. Alleen met het evenement heb ik nog geen ervaring, aangezien mijn eigen onderneming/netwerk nog geen jaar bestaat. Dit is dus reden waarom ik hier in dit topic zo op evenementen blijf hangen.

 

Zelf heb ik namelijk alleen evenementen meegemaakt die als doel hadden iets te openen en/of presenteren. Vandaar dat ik benieuwd ben wat voor soort evenementen jullie mee hebben gemaakt, waarbij relaties werden uitgenodigd.

 

Met de antwoorden die ik heb gekregen zeggen jullie dat mijn eerste manier "1-op-1 gesprekken" de beste manier is voor mijn doel te behalen: Namelijk erachter komen (op een informele manier) wat de relaties van mij vinden.

 

Het voordeel van een evenement, dacht ik zelf dat de relatie op een andere manier wordt gebruikt. Zelf ben ik nieuw in de onderwijsbranche dus hoopte ik zo dat er in het netwerk van mijn relaties wel meer gepraat zou worden. Met 6-10 man dus een discussie houden over, wat er nu mis gaat en waar nu de kansen liggen in het onderwijs.

Op dit moment heb ik voor mezelf iets gevonden waar goed geld in is te verdienen. Nu wil ik alleen wel de basics goed hebben, wat ik op langer termijn kan uitbreiden. Doel is om de grootste te worden gericht op middelbare scholieren en leraren.

 

Zelf snap ik alleen niet waar je het idee weghaalt dat dit voor een stage-opdracht is. Maar je hebt me wel op een idee gebracht, aangezien er genoeg studenten zijn die verlegen liggen om ervaring op te doen. Zal ik in R'dam bij Media & Entertainment Management een oproep plaatsen voor leuke creatieve ideëen. Op het informele niveau van een BBQ maar dan net iets anders. Evenement is misschien iets te groot woord, maar dat heb ik gedaan om het topic algemeen te houden voor meerdere ondernemers.

 

Ik hoop dat ik het nu wat duidelijker voor je heb gemaakt, Karen en andere leden?

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Mijn doel is om mijn de relaties met mijn klanten te verbeteren en hun te laten vertellen wat ze van mijn manier van werken vinden. Vooraf had ik gesteld dat dit op 3manieren zou kunnen:

 

- persoonlijke 1-op-1 gesprekken (lunch/diner/koffie/borrel)

- een evenement

- een enquete (dakje erbij denken ;))

...

 

Waarom denk je dat een evenement een effectief middel is om dat doel te bereiken? Hoe meet je of het doel bereikt is, en of het middel effectief genoeg is (tov andere methodes)?

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Even samenvattend:

 

Doelen: 1) Relatieopbouw, 2) Feedback, 3) Informeel

 

Hans zegt dat het goed is omdat je in de Top-of-Mind-Awareness zit, wat meteen ook goed voor het opbouwen van je relatie en misschien wel nieuw netwerk.

 

Johannes zegt: Hou het kleinschalig, maar doe de catering niet zelf.

 

Waar Karen zegt dat evenementen niet werken wanneer je " het opbouwen van een relatie" wil combineren met het vragen van feedback.

 

Vanwege mijn kleine netwerk zou ik neigen naar evenement, vanwege het punt van Hans. Met daarbij dat dit kleinschalig moet gebeuren. (Misschien dus toch een BBQ, wijnproeverij op een leuke locatie).

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Ha Chris,

 

Ik bedoelde dat jij een stageplek biedt aan een student van een voor jouw vakgebied relevante opleiding, en je die een onderzoek (inclusief die enquete) laat uitvoeren.

 

En volgens mij schreef ik dat mijns inziens andere middelen beter werken dan evenementen als je primaire doel is feedback te krijgen.

Je geeft nu aan dat het opbouwen/uitbouwen van de relatie voor jou op 1 staat, maar uit je eerdere berichten begreep ik dat het krijgen van feedback daar stond. Vandaar mijn reactie.

 

Met 6-10 man discussieren over een aantal punten die jij aandraagt, vind ik iets compleet anders dan een informele bbq organiseren en tijdens die bbq om feedback vragen.

 

Is 6-10 personen de beoogde groepsgrootte? (Dat is een vrij klein aantal voor een evenement.)

 

Dan lijkt een "rondetafelconferentie"organiseren over de toekomst van het middelbaar onderwijs oid. mij een uitstekend middel.

Daar kun je dan vooraf een lunch aan koppelen waarbij je mensen aan elkaar voorstelt en ze informeel kennis kunnen maken.

Vervolgens een sessie met discussie waarbij jij eventueel eerst iets presenteert of waarvoor je een hotemetoot uitnodigt om iets te komen vertellen of waarbij je een of twee van je relaties vraagt iets te delen.

Gevolgd door een utigebreide discussie waarin je iedereen om feedback vraagt en iedereen de ruimte krijgt zijn/haar mening te delen.

En eindigen met een informele (aangeklede) borrel waarbij mensen kunnen napraten.

Het enige nadeel is dat het bij een kleine groep essentieel is dat de meeste mensen kunnen/willen komen. Goed uitzoeken wat voor dag/datum/periode het beste is voor jouw relaties is dus essentieel.

Het wordt overigens nog sterker als je eerst een stagiair een onderzoek laat doen en aan de hand daarvan discussieert en je daar ook de (vak)pers bij uitnodigt.

 

Tot zover mijn inmiddels 6 centen

 

Karen (die zich afvraagt of Hans en Johannes dezelfde zijn en of je je bij het idee van een wijnproeverij beseft dat er veel mensen zijn die geen wijn drinken...)

Ondernemer achter dé lesmethode ondernemerschap voor het MBO www.isondernemenietsvoorjou.nl

Daarnaast die van www.calimeromarketing.nl en www.ondernemersfacts.nl

Link naar reactie
  • 0

Karen (die zich afvraagt of Hans en Johannes dezelfde zijn...)

 

Als ik terugkijk in dit Topic, lijk ik het allebei te zijn...

 

Succès en groet,

 

Johannes Hendrik (Roepnaam: Hans) van den Bergh

(CREANIZE!)

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Chris,

 

Ik ben helemaal nieuw hier en heb de discussie gelezen over het al dan niet organiseren van een evenement om jouw doelstellingen te te realiseren.

 

Het komt op mij over alsof jij nog niet helemaal weet wat jouw meest belangrijke doel is. De ene keer is het feedback ontvangen en de andere keer is het de relatie verstevigen. Als derde doel geef je 'informeel' aan. Volgens mij is dat geen doel, maar de vorm waarin je jouw doelstelling wilt realiseren.

 

Het iscruciaal om te weten wat jouw hoofddoel is. Voor het versterken van jouw relatie zou ik kiezen voor 1-op1-gesprekken. Intensief en tijdrovend, maar zeer nuttig. Daarnaast een uitgelezen mogelijkheid voor jouw gesprekspartner om open en eerlijk naar jou te zijn. Voor brede feedback zou ik kiezen voor een ronde tafel-gesprek met maximaal 12 personen. Efficiënt, maar waarbij het de vraag is of iedereen het achterste van zijn tong laat zien.

 

Het organiseren van een barbeque o.i.d. waarbij jij een grote groep relaties uitnodigt, zullen relaties vast waarderen en het zien als een mooie gelegenheid om te gaan netwerken. Het is echter voor mij zeer de vraag of je daarme jouw doelstellingen gaat realiseren.

 

Groet, Onno.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 174 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.