CHR!S

Super Senior
  • Aantal berichten

    156
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door CHR!S

  1. Beste TS, Goed om zo ondernemend te zijn met je huidige achtergrond. Aangezien je nog geen ervaring hebt en een persoonlijke service levert, kan je beter in je eigen netwerk gaan zoeken om zo bij te klussen. Er zijn weinig bedrijven die zomaar even een 22 jarige uitvragen om direct te helpen bij hun verbeteringen. Best een risico doordat je zelf nog niet veel klinkende resultaten hebt behaald. Mijn tip is om eerst klein te beginnen door te zien wat er bij komt kijken. Zoek het eerst in de kring van vrienden, kennissen en familie en evt. hun netwerk. Juist doordat ze je persoonlijk kennen of krijgen aanbevolen maak je meer kans om aan de slag te gaan. Aan heel je netwerk gewoon even vragen: [*]Weet jij iemand in het MKB die behoefte hebben aan deze en deze diensten? [*]Zo ja: wil jij mij aan diegene een keer voorstellen? [*]Zo nee: weet jij iemand die wél mensen kent in zijn netwerk, waarvoor deze diensten nuttig kunnen zijn? In de tijd dat je je adwords hebt gedaan, heb je zo direct al +- 60 man benaderd. Het kan de oom van een vriend zijn of juist de kennis van je vader. Zoek het dichter bij huis om die eerste klussen op te pakken en ervaring op te doen. Daarna kan je zeggen dat je waar voor je geld leverd. Anders is het een betere optie om gebruik te maken van uitzendbureaus en hier je diensten aan te leveren. Zelf nog geen risico. Dit is de manier hoe ik het heb gedaan, nadat ik regelmatig werd afgewezen vanwege gebrek aan ervaring en aantoonbare resultaten. Met jou achtergrond kan je snel als ZZP-er aan het werk! Kijk maar eens naar bedrijven die deze werving en selectie doen. Door hun te bellen kom je er ook zeker! Genoeg werk in jou markt..
  2. Beste Stripfanaat, Lastig om een positieve curve op te bouwen naar boven, maar natuurlijk niet onmogelijk. Wat mij opvalt in je eerdere berichten is dat je je richt op de stripfanaten die kritisch zijn in het kopen van hun exemplaren. De exemplaren die zij willen hebben zijn lastig aan te leveren. Wanneer je deze exemplaren wel hebt, bereik je deze doelgroep lastig want ze moeten wel fysiek langs komen aangezien je website eruit ligt. Daarnaast is je winkel verplaatst dus is het nog maar de vraag of deze specifieke doelgroep nu wel op de goede plek naar je aan het zoeken is. De tip die ik je kan geven is om goed te kijken of je je doelgroepen kan uitbreiden. En deze gericht te benaderen. Hierbij denk ik aan de (groot)ouders en kinderen welke op de markt lopen. Juist de ouders en grootouders kun je bereiken door in te spelen op de nostalgie uit hun jeugd. Wees daarom kritisch bij welke doelgroepen je assortiment aansluit en je makkelijk kan bereiken. Zit er toevallig geen ziekenhuis of revalidatiecentrum (voor kinderen) in de buurt? Over 2 maanden staat koninginnedag en bevrijdingsdag voor de deur, waardoor je het hele dorp op de stoep krijgt. Hier kan je goed gebruik van maken, om deze bredere doelgroep goed te benaderen.
  3. Beste leden, Graag ben ik op zoek naar een bedrijfsnaam voor het volgende: Een consultant gespecialiseerd in gastvrijheid, waarbij de horeca als voorbeeld wordt gebruikt. Het gaat om beleving, klantgerichtheid, gastvrijheid en kwaliteit.
  4. Beste Joop, Wat mooi om te lezen dat jij de ambachtelijke manier van pionieren in je hebt. Toch wel begrijpelijk dat de partijen die jij benaderd het via computermodellen willen doen. De reden hiervan is puur dat tijd geld is. Prototypes aanpassen kost immers meer tijd dan een computermodel aanpassen. Zeker ook m.b.t. de veiligheid hiervan. Via de computer kan je 20 aanpassingen doen in 1 dag wanneer je op jou manier misschien maar 12 aanpassingen kan doen. En je testpiloot natuurlijk nog in leven is ;) Wanneer je met 2 lijntjes werkt kan het nu wel zijn dat jij achter loopt op de ontwikkelingen van de andere partij. Waardoor je achteraf misschien de tijd van jezelf en je team in andere onderdelen had kunnen steken. Heb je al geprobeerd om direct betrokken te zijn bij de computermodellen en -simulaties, zodat je nu gaat uitvinden via de computer. In mijn ogen heb je duidelijk een clash tussen de creatieve passievolle hobbyist en de innovatieve industrie van 2009. Want wat ga jij doen als er toevallig 20 van deze voertuigen besteld worden? Ga je ze alle 20 in elkaar timmeren? Je staat precies op het punt om van je hobby je werk te gaan maken. Wel complimenten voor het durven kiezen van een eigen weg, waardoor je altijd kritisch blijft richting anderen.
  5. Je geeft zelf aan dat er op elke hoek wel een printshop te vinden is, waaruit de volgende vraag bij mij opkomt: Denk je dat er markt voor is om zelf zo'n drukkerij/printshop te beginnen? Om eerlijk te zijn is er gigantisch veel te beginnen van een zolderkamer. Het drukwerk en printwerk is wel een branche waar de crisis erg hard in slaat. Hierdoor zijn er veel bedrijven die met weinig marge heel mooi werk afleveren. Digitaal drukken is wel de kant uit waarvoor veel vraag is, dus kan je je iig op richten. Toch zal ik ondanks een andere kant uit sturen.. Misschien een idee om bedrijven te benaderen voor eigen huisstijlen voor hun rapportages? Je gaat templates leveren die bij hun passen, waarmee elke dummie een rapport kan maken. Je gebruikt de krachten van je compagnon en jezelf hou je tevens voor de sales, maar je gaat diensten leveren ipv iets met aanschaf- en inkoopkosten. Succes!
  6. Dit idee is zo absurd en simpel dat het erg goed is! Alleen moeilijk voor te stellen om dit te laten doen. Wanneer ik kijk naar de traiteur op de hoek, waar veel mensen voor 5 dagen in de week eten afhalen om op te warmen, zie ik voor jou een mooie markt. Denk dat je het bestellen en leveren anders moet inrichten. Bijv. Een dag van te voren bestellen, met dagdeel erbij wanneer het afgeleverd moet worden. Het lijkt me prachtig om te zien, hoe de gemiddelde hondenbezitter voor scenarios gaat meemaken. Of de dag dat de nationale telefoongids en goudengids wordt bezorgd haha. Goed, leuk, concept.. Mooie kans van slagen! Edit: Zie ik net justeat.nl waarbij je kan instellen hoe laat eten geleverd gaat worden. Toch iets prettiger denk..
  7. Is nuchterheid dan juist jou kracht of misschien wel jou zwakte? Wat in het filmpje gebeurd is dat Derren Brown deze man manipuleerd door zo te communiceren dat de hersenen het oppikken. Met NLP kom je er achter hoe de hersenen werken en dingen op slaan. Zet je nuchterheid eens opzij en bekijk het van een ander oogpunt. Dat de mens te onbewust gemanipuleerd kan worden.. Hoe vaak laat je jezelf onbewust manipuleren? Als specialist in online marketing moet je zeker het boek aanschaffen en kijken wat voor toevoeging dit kan hebben aan jou business en manier communiceren. Je manier van communiceren wordt er zeker niet slechter van. Marketing draait toch om de vraag van de klant, dat je deze begrijpt. Soms heeft de klant behoefte aan iets wat deze niet direct communiceert. Zo is het ook wanneer je communiceert met je partner of kind. Bedoelt deze wel dat, wat diegene letterlijk zegt?
  8. Zie ander topic over dit onderwerp. Daarin geef ik antwoord op deze vraag :)
  9. Zelf cursus hiervan gedaan en het heeft mij goed geholpen. Begrijp andere beter en weet zelf beter begrijpbaar te zijn of te maken. Valkuil is wel dat je hierdoor teveel dingen wilt gaan controleren, dus val hier niet in. Zelf gebruik ik NLP tijdens mijn trainingen wanneer het gaat over communiceren. Horen, zien en voelen. Ik weet dat Edo van Santen hier een video van online heeft staan. Vanaf 25min heeft hij het hierover http://www.talkedo.tv/index.php?videoid=Vc6ekb4F, dus kan je zien hoe je NLP kan toepassen. Zeker lezen en kijken op welk gebied je hier in je eigen vakgebied dit kan toepassen.
  10. Bij deze mijn toevoeging aan Neuro Marketing. Derren Brown dat Neurologisch Linguistisch Programmeren (NLP) gebruikt.. Misschien sluit deze wel beter aan bij Neuro Marketing http://www.youtube.com/watch?v=DWrBEdDJJPk Omdat ik nu excited ben, heb ik er nog eentje: http://www.youtube.com/watch?v=fcURS3tHhWo
  11. Gloyou vind ik zelf echt een heerlijk pakkende naam, die blijft hangen. Hierbij vraag ik me ook af of het soms echt storend is dat er meerdere sites nodig zijn voor verschillende dingen. Wanneer je nieuws wil kan je naar nu.nl wanneer je huizen wil naar funda.nl wanneer je personeel wil naar michaelpage.nl. Je gaat er heen omdat je weet wat je er kan vinden. Als ik kijk naar jou site doet het me denken aan een chinese menukaart: Een tig-aantal gerechten worden aangeboden, waarvan uiteindelijk 80% van de klanten alleen Fu yong hai en/of Babi pangang bestelt. Gelukkig koop je zelf geen etenswaren in voor de andere gerechten zodat het je geen geld kost. Maar je besteed wel tijd aan onderwerpen die misschien op andere sites al veel beter zijn uitgewerkt. Of die allemaal al samenkomen via nu.nl, waarmee je de directe concurrentie wil aangaan. Ter inspiratie vind ik zelf huizenzoeker.nl een mooie site. Deze zoekt beter dan Funda.nl maar gebruikt de database van Funda en andere makelaarskantoren. Een kleine tip voor je lay out: onder de vouw van je website heb je het nieuws en voetbal staan. Hierdoor moet er altijd gescrolled worden voordat bezoekers bij het nieuws van voetbal zijn. Misschien is dit een drempel die je kan vervangen door je site anders in te delen. Succes!
  12. Toch kan je vaak pas spelen wanneer je een bal raakt. Van medewerkers moet je niet de vrijheden afpakken, omdat ze zoals eerder genoemd het op andere punten recht kunnen trekken. Ondanks dat de medewerkers hier in kwaad daglicht worden gezet, zijn het ook ambassadeurs van je bedrijf. Ze zorgen ervoor dat de klant tevreden is, dat jou marge lager ligt, of de eindprijs bij de klant hoger dat staat daar los van. Dat ze niet juist hun uren op schrijven heeft met normen en waarden. Wanneer zij het niet zien als pikken dan zullen ze dit ook niet veranderen. Je kan jou normen en waarden en principes delen met deze medewerkers. Daarbij kan je ook uitleggen dat je gaat beginnen met een onderzoek naar kostenefficiency om te zien waardoor je zelf de prijs lager kan houden. Hierbij kan je deze medewerkers betrekken naar hun mening voor kansen. Zelf zou ik proberen ze meer verantwoording te geven naar het bedrijf en zichzelf. Hier open je een deur waarin je direct de conversatie met hun aan kan gaan met deze problemen. Gr. CHR!S
  13. Er zijn verschillende situaties waarom wel of niet natuurlijk. Heb je een centrale met een vriendelijke receptioniste erachter, dan kan je beter geen 06 erop doen. Dit omdat de receptioniste tijdens kantooruren altijd telefoontjes gastvrij kan ontvangen. Hierdoor zorg je ervoor dat jij gedoseerd telefoontjes ontvangt op je eigen nummer en alleen de noodzakelijke van je receptioniste. Zonder receptioniste moet je op je visitekaartje het nummer zetten waarbij altijd opgenomen wordt. Zelf sowieso een voorstander van vaste nummers die doorgeschakeld worden naar mobiele nummers, ondanks dat het tegenwoordig niet meer ongewoon is om op 06nummers te bellen. Een 06nummer is vaak alleen nodig wanneer je 1 op 1 met elkaar werkt. De andere partij zal snel jou nummer in zijn of haar telefoon opslaan, of nog hebben staan van een telefoontje die jij naar deze gene hebt gemaakt. Praktisch gezien zou ik het alleen doen dus, wanneer jij het enige aanspreekpunt bent van het bedrijf.
  14. Grappig dat hierboven SKY unlimited is genoemd. Mijn onderneming heet SKY training. De reden hiervan is dat ik een 3letterig woord wilde hebben met een "K". Wanneer je namelijk een "T" en een "c" met de hand aan elkaar schrijft heb je een "k" met een dak. De T en C staan voor Tijmen en Chris en voor Training en Coaching. De K staat tevens voor Kynestetisch (gevoel), waarbij gevoel ook voor beleving staat. En beleving, passie en gevoel is wat wij willen meegeven aan onze trainees. De Y is daarbij snel ingevuld door: Youngstars/Young Professionals omdat we trainingen gericht schrijven voor scholieren Alleen de S: willen we graag nog een keer invullen..
  15. Is het niet mogelijk om sleutels te maken richting een kluis met daarin een mooie LCD scherm of Nespresso Apparaat? Je maakt 1 sleutel dat anders is dan de andere (dezelfde) 5.000. Ipv Flyers laat je de dames sleutels uitdelen in ruil voor visitekaartjes. Is jou visitekaartje een levenlang heerlijke koffie waard? (of iets dergelijks) Probeer nu je sleutel! (Ze gaan je sowieso aanspreken wanneer ze met de sleutel eraan komen) Mooiste is om elk uur een zak sleutels weg te geven met daarin 1 sleutel te hebben die de mooie kluis/vitrine opent. Een luidruchtige sirene en zwaailichten erbij, zodat de hele zaal weet dat er een van jou mooie dames een mooie prijs weggeeft. Ik heb er al zin in :) Mijn kaartje heb je!
  16. Wel een goede tip voor omaweetraad.nl! :) Thanks, want wat heb ik nu mooie cd'tjes opgepoetst..
  17. Heb jij in de marges ruimte om er een partij tussen laten in de keten tussen jou en de eindgebruiker? Er zijn namelijk redelijk wat horecabedrijven (partycentra en dergelijke) die elk jaar weer veel kerstborrels organiseren. Misschien kan je hier mee contact zoeken zodat ze jou pakketten in hun offerte verwerken. Het horeca bedrijf regelt de pakketten vast via jou en de opdrachtgever krijgt die aangeboden bij het zoeken naar een goede locatie voor hun kerstborrel.
  18. Dan alleen een cheque waarmee deze mensen een kerstman op een bepaalde tijd kan langs laten komen met een leuke verrassing. Je ziet vaak freelance koks voor thuis-diners weggegeven worden. Waarom niet een uurtje kerstman? Kerst wordt sowieso populairder met het geven van cadeaus in de familie.
  19. Hoi, zo te horen zit je nog niet stil. Mijn tip is om te kijken in de omgeving naar bepaalde buurtgroepen. Bij mij in de wijk is er bijv. een kerk met een wekelijkse vrouwen (hobby)club. Vraag of je daar een keer iets leuks mee kan doen, tijdens een dag. Zo zullen er best nog een aantal verenigingen zijn als zangkoren of dergelijke waar veel vrouwen te vinden zijn. Bijv voordat ze een uitvoering hebben dat jij ze een keer mooi gaat maken en meteen je contactmoment hebt met potentiële klanten. (Let hierbij wel op dat je niet teveel weggeeft en jezelf in de kosten gaat werken. Alles minimaal kostprijs + een beetje :)) Wat je ook kan doen is hier je ambassors zoeken, bij die verenigingen. Dat persoon dat het meest in zet en in het zonnetje gezet mag worden. Is een leuke ervaring voor die dame en dat gaat ze zeker delen op dr club!
  20. Een probleem dat ik heb met kerstpakketten is denk best goed door jou op te lossen, namelijk: Het gesleep als organisator van PZ met die dingen en het gesleep van de medewerkers naar huis toe met die dingen. Mijn voorstel om in een kerstmannenpak die dingen aan huis te leveren. Persoonlijke groet erbij van deze mooie kerstman. Mensen ontvangen niet een pakket, maar een kerstman met pakket. Of te wel: We don't sell products.. We sell memories! Sint en Piet komen elk jaar wel langs, alleen de kerstman die langskomt blijft iets uit de films.. zucht
  21. Heb je ook gekeken wat het kost om via groothandels spellen in te kopen in NL? Met een kvk-registratie mag je bij deze inkopen. Van hieruit kan je prima op ebay en marktplaats zitten. Doordat je op internet zit kan je vaak lager zitten dan winkeliers, met alsnog een goede marge. Daarbij ontwikkel je je site op bereikbaarheid etc. Iets wat ik in het verleden heb gedaan was tassen verkopen via Ebay. Dit werd uiteindelijk zo groot, dat ik moest kiezen of het iets was wat ik door wilde zetten. Het voordeel van tassen is dat ze in de winkel vaak duur zijn, waardoor mensen op internet op zoek gaan naar goedkope alternatieven. Zelfde geld voor de Bjorn Borg boxershorts. Voordeel van tassen is dat er geen maten van zijn wat wel zo is bij kleding. Laat je vooral ook niet meteen afschrikken wanneer er al een site is met dezelfde handel. Soms zijn er meerdere aanbieders nodig, dit houdt je ook scherp. Gr Chris
  22. Ben benieuwd.. Als ik nog een tip mag geven. Grote webwinkels zijn niet groot geworden met hun prijs of hun kwaliteit van het product. Maar op de manier van leveren en de service er om heen. Service is wat je jezelf onderscheidt van concurrenten. Succes!
  23. Leuk dat je iets oppakt m.b.t. de winkelcentra. Wat ik me afvraag is of je daadwerkelijk met alle acties, personeelsadvertenties etc moet gaan werken. Wanneer mensen naar dat soort advertenties op zoek gaan, zoeken ze via de site van het bedrijf zelf of kijken ze in de streekbladen. Ik vraag me alleen af of je een site hebt, waar mensen naar op zoek gaan. Dagjes mensen zullen eerder achter de pc kruipen opzoek naar evenementen dan wekelijks winkelend publiek. Wanneer je je site bouwt puur om een evenementenkalender voor: een leuk dagje uit bij winkelcentra, heb je een kans dat je mensen bereikt die bereid zijn spontaan naar een ander winkelcentrum te gaan dan normaal. Als je echt probleem wil oplossen van de winkelcentra die minder bruisender worden. Kan je het denk beter bij het winkelcentrum zelf aan pakken. Misschien een onderzoek doen naar de reden van minder bezoekers in winkelcentra en het beleveningsniveau van de bezoekers. Van hieruit schrijf je een actieplan schrijft dat je over meerdere winkelcentra kan uitklappen. Je pakt het dan namelijk bij de oorzaak aan.. www.rokkeveen.nl is een goed voorbeeld van een bruisend winkelcentrum met een uitgebreide evenementenkalender. De gehele site zou ik gebruiken als een agenda: Op de homepage meteen alle komende evenementen. Wanneer dit er zoveel zijn kan je er een pagina voor zetten waar mensen hun regio kiezen. Maar als hoofdmoot een evenementenagenda. De personeelsadvertenties zou ik laten zitten en de acties zou ik pas naar voren laten komen wanneer ze op een evenement klikken waar ze gebruik kunnen maken van de actie. [edit: Haal please al die advertisingbende van de voorgrond af. Je lijkt nu een wilde popup]
  24. Beste Joop, Mooi om te zien dat jou eerste idee al is is aangepast van het land naar het water. Iets wat ik me nu afvraag is welke droom er van je eerste idee nu nog over is. Is dat alleen het idee van rijk worden met een waardevol idee? Als ik zie hoeveel moeite (en misschien ook wel geld) er in is gaan zitten, zou ik bijna denken dat er meerdere wegen naar ro.. uhh je jacht gaan. Waar ik nu benieuwd naar ben is hoe groot jou investering is en hoe lang je nodig gaat te hebben om deze eruit te halen.. Of zijn alle kosten die je nu maakt al gedekt? Gr. Chris
  25. Als eerste is het belangrijkste dat dit absoluut geen correctie is. Want met al je facturen koop je misschien wel voor 10.000euro in, maar door een correctie te maken geef je aan maar 8.500euro ingekocht te hebben. Wat je hebt ingekocht, blijft ingekocht, mag je niks aan doen. Wat je niet door elkaar moet halen zijn uitgaven en kosten. Alle spullen die het personeel gebruikt, wat kapot gaat of weggegeven heb je al betaald aan de leverancier. Het zijn wel kosten die je maakt, wanneer iets breekt of weggeven wordt. Kosten om je bedrijf te laten runnen. Even weer bij het begin is het zo dat: Omzet - Kosten = Resultaat (winst/verlies) Hierdoor hoef je geen geld uit je kas te halen. De reden dat je deze dingen weg boekt onder kosten is zodat je de Belastingdienst aan kan tonen dat je het niet zwart verkocht hebt. Wanneer Pietje 10cola op een dag drinkt, kost het jou namelijk wel in iedergeval 10cola om die dag jou toko te laten draaien. Deze 10cola moet je dan boeken onder kosten - Personeel. Het zelfde geld voor het breken van dingen. Wanneer Pietje een slechte dag heeft en eerst 3 bier laat vallen voordat hij er 5 op tafel heeft gezet. Dan heeft hij in totaal 8bier nodig voor het verkopen van 5bier. In de verkoopcijfers zie je 5 bier staan, maar de 3 bier die hij wel extra nodig heeft gehad moet onder - Breuk. Wanneer Pietje de avond ervoor teveel bier heeft gehad en hij de dag erop zijn werk niet goed doet, waardoor een tafel met 4 gasten klachten hebben. Wil je deze mensen toch een beetje tevreden houden door ze een koffie van het huis te bieden. Hierdoor kost het jou (lees: verbruik je) toch 4 koffie. Deze moet je dan boeken onder de kostenpost: - Representatief Er is niet een normaal bedrag p.p. voor deze kosten. De belastingdienst hanteert volgens mij 7% van je inkoop wat je mag gebruiken voor Representatief, breuk en personeel. Pak me hier niet op als dit toch anders is. Let er dus op wat ontvangsten/uitgaven zijn en wat kosten/opbrengsten zijn. Deze moet je namelijk gescheiden van elkaar bijhouden. Hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd.. Chris
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.