Al enige tijden loop ik met het idee rond een cocktail/longdrink catering te beginnen. Nu heb ik wel redelijk wat op papier staan, maar ik loop nog tegen enkele problemen aan. Ik ben nu 20 jaar en doe Hoger Hotel Onderwijs in Apeldoorn.
Om een horecabedrijf te starten moet je tenminste 21 jaar zijn. Er zijn wel uitzonderingen hierop, maar welke zijn (bij mij iig) niet bekend. Weet iemand hier meer over? Graag zou ik al voor de lente officieel beginnen, want het is redelijk seizoensgebonden. SVH Diploma/Verklaring Sociale Hygiëne is geen probleem.
Ook heb ik nog twee belastingtechnische vraag. Alcoholhoudende drank valt onder 19% omzetbelasting, maar non-alcoholhoudende drank onder 6% omzetbelasting. Bij de verkoop van cocktails/longdrinks kan ik op papier bijhouden hoeveel (non-)alcoholische cocktails/longdrinks er zijn verkocht. Maar is het turven op papier genoeg, of zou het met een kassa moeten? Of kan er in dit geval helemaal geen verschil worden gemaakt en alles laten vallen onder 19% omzetbelasting?
De tweede belastingtechnische vraag gaat over cursussen en diploma's. SVH Diploma/Verklaring Sociale Hygiëne kost 179 euro en moet voor het starten van het bedrijf zijn gehaald. Kan ik dit als kosten opgeven bij de belasting? En mag ik de eventuele cursussen ook opgeven bij de belasting als kosten voor het starten van de onderneming? Of alleen na het starten van de onderneming?
Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties! Tips en suggesties zijn altijd welkom!
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
T_Ottens
T_Ottens
Beste forum-leden,
Al enige tijden loop ik met het idee rond een cocktail/longdrink catering te beginnen. Nu heb ik wel redelijk wat op papier staan, maar ik loop nog tegen enkele problemen aan. Ik ben nu 20 jaar en doe Hoger Hotel Onderwijs in Apeldoorn.
Om een horecabedrijf te starten moet je tenminste 21 jaar zijn. Er zijn wel uitzonderingen hierop, maar welke zijn (bij mij iig) niet bekend. Weet iemand hier meer over? Graag zou ik al voor de lente officieel beginnen, want het is redelijk seizoensgebonden. SVH Diploma/Verklaring Sociale Hygiëne is geen probleem.
Ook heb ik nog twee belastingtechnische vraag. Alcoholhoudende drank valt onder 19% omzetbelasting, maar non-alcoholhoudende drank onder 6% omzetbelasting. Bij de verkoop van cocktails/longdrinks kan ik op papier bijhouden hoeveel (non-)alcoholische cocktails/longdrinks er zijn verkocht. Maar is het turven op papier genoeg, of zou het met een kassa moeten? Of kan er in dit geval helemaal geen verschil worden gemaakt en alles laten vallen onder 19% omzetbelasting?
De tweede belastingtechnische vraag gaat over cursussen en diploma's. SVH Diploma/Verklaring Sociale Hygiëne kost 179 euro en moet voor het starten van het bedrijf zijn gehaald. Kan ik dit als kosten opgeven bij de belasting? En mag ik de eventuele cursussen ook opgeven bij de belasting als kosten voor het starten van de onderneming? Of alleen na het starten van de onderneming?
Alvast heel erg bedankt voor jullie reacties! Tips en suggesties zijn altijd welkom!
Met vriendelijke groet,
Tim Ottens
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/24244-cocktaillongdrink-catering-starten/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
7 antwoorden op deze vraag