H@ns

Senior
  • Aantal berichten

    84
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door H@ns

  1. valsheid in geschrifte... ook een leuk argument om niet te betalen!
  2. alle tips zijn al genoemd in dit topic. De belangrijkste is denk ik: niet betalen! Ze houden vanzelf op ;)
  3. Iedereen weer bedankt voor het meedenken en de links! Echt geweldig om de persoonlijke ervaringen te horen, dat scheelt een berg zoekwerk. Keep it coming ;D Zodra ik het getest heb, tis immers nog een concept, zal ik een apart onderwerp hierover posten zodat anderen er ook iets aan hebben. Of het zo uniek en zo bijzonder is weet ik trouwens niet, ik gebruikte zelf de woorden "vrij vooruitstrevend" ;) dat het arbeidsintensief is weet ik wel maar dat gaat dan over de eerste paar weken/maanden, die doen er het meest toe. Na alles wat ik nu gelezen heb nijg ik toch ook meer naar Magento. Binnenkort eens een testrun mee doen.
  4. Voor de goede orde, ik ben al ondernemer. Deze vraag gaat over een uitbreiding van de activiteiten. Ik heb gemerkt dat er vraag is naar bepaalde producten en dat er markt is voor mensen die i.p.v. catering inhuren graag zelf eens flink uitpakken met tapas en andere hapjes. Hiervoor wil ik een mogelijkheid creeren. Er ligt ook al een redelijk doordacht plan voor de webshop en alle bijkomende zaken. SEO is iets wat ik redelijk beheers omdat ik al enige jaren websites maak en bijhoud. Ook hiervoor is al een flink concept opgezet (een concept wat volgens mij zelfs vrij vooruitstrevend is :) ) Waar ik nu echt mee zit is de keuze tussen welke software, de logistiek en zaken waar ik mogelijk nog geen rekening mee heb gehouden. De keuze is namelijk zeer bepalend; als ik eenmaal alle artikelen ingevoerd heb, betalings- en bezorgingsysteem opgezet heb, kortom alles draaiende heb wil ik niet ineens tot de ontdekking komen dat het gekozen pakket te veel beperkingen heeft. Ik moet bijvoorbeeld ook de mogelijkheden van gekoeld transport onderzoeken. voorlopig heb ik daarover bij TNT of DPD nog niets kunnen vinden. Voor zover ik kan inschatten begin ik met zo'n 200 artikelen waarvan er een aantal horen bij een concept voor het organiseren van je eigen Spaanse feest, tapas avond, of Spaans diner.
  5. Bedankt voor de reacties zo ver. Ik zou zelf voor een deel de 'look and feel' willen kunnen aanpassen. Css en html is absoluut geen probleem maar php is nog nieuw voor me. Ik kan een klein beetje aanpassingen maken in php om de uitvoer html wat meer naar mijn huisstijl te trekken maar echt programeren kan ik nog niet. Wat je nu omschrijft zou eigenlijk genoeg moeten zijn. Zencart is uitgebreid maar vindt ik wat omslachtig werken, CubeCart is simpel en makkelijk aan te passen maar vind ik verder wat beperkt, OSCommerce heb ik nog niet getest. Hoofdzakelijk levensmiddelen, aardewerk, keramiek, wijn, kruiden, boeken, olijfolie, keukengerij en samengestelde 'pakketten/kits' voor bijv feesten e.d. Verpakt per order in 1 doos en alles is al afzonderlijk voorverpakt. Ik denk aan verschillende doostypes voor verschillende hoeveelheden. Vooralsnog alles in Nederland en evt. Belgie. Ongetwijfeld, de plannen zijn al behoorlijk ver, verder dan mijn vragen misschien doen vermoeden. Maar kun je wat voorbeelden geven van zaken waar ik nog geen kijk op heb? ik ben altijd graag goed voorbereid :)
  6. nee hoor, ik ben nog aan het wachten tot de uiterlijke periode van vijf dagen is afgelopen. Daarvan zijn inmiddels 12 dagen verstreken ;) Zodra er iets te melden is dan laat ik het hier weten.
  7. Beste forumleden, Ik wil graag een webwinkel opzetten voor Spaanse producten. Dit naast andere mijn andere activiteiten zoals Spaanse catering en verhuur van cateringproducten. Ik zit alleen met de volgende keuzes: 1) Welke software / welk pakket 2) Hoe distributie te regelen 3) Opslag en packaging 1) ik kan via mijn huidige site's een van de gratis pakketten installeren te weten: Zencart, Cube cart of O Commerce. Dit zijn open source pakketten en allemaal vrij compleet, goed te doorgronden en door mijzelf op te zetten qua technische kennis. Ik kan echter ook kiezen voor een betaalpakket maar heb geen overzicht over de verschillende pakketten. Het doel is uiteraard niet om het zo goedkoop mogelijk te doen maar wel het meest complete en bruikbare pakket. Vraag: Zijn er hier mensen met ervaring met een van de genoemde pakketten? Of wat zijn de ervaringen met andere pakketten? 2) Distributie: Wat is de tijd die ongeveer nodig is om de distributie te regelen? ik bedoel hoeveel tijd ben je hiermee kwijt uitgaande van de volgende situatie: opslag en inpakken vanuit een eigen opslagruimte, wegbrengen naar het dichtst bijzijnde TNT kantoor voor verzending. 3) Packaging en labeling: Als je dit zelf doet wat is dan een handig systeem? ik dacht aan een gekoppeld systeem wat adreslabels uitprint naar aanleiding van de bestellingen. Is hier software voor of zit dit geïntegreerd in bepaalde webwinkel pakketten? Een ander optie is om alle distributie en packaging volledig uit handen te geven. Kan iemand een indicatie geven wat hiervan de bijkomende kosten zijn in procenten?
  8. Een paar tips die wellicht verkoop verhogend kunnen werken: [*]Zorg voor actualiteit, dus speel in op wat 'hot' is in cosmeticaland: je zoekt met Google trends naar woorden gerelateerd aan cosmetica en pakt daaruit een aantal veelgezochte termen. Deze termen gebruik je ook op je site zodat je mee wordt getrokken in zoekacties op die woorden. Dit actualiseren moet je uiteraard wel regelmatig doen [*]Je grootste klantengroep lijkt mij vrouw te zijn. (zonder generaliserend te willen zijn) Vrouwen houden er van om te kunnen kiezen dus zorg dat je voor elk product wat andere, gelijkaardige producten toont die in prijs en eigenschappen licht variëren. [*]maak 'ranges', dus lijnen van bijelkaar passende producten. En zorg dat die bijpassende producten samen 'de meest ideale combinatie" vormen voor je klant. Dit kun je zelfs personaliseren door de klant een keuzelijst te presenteren van bijv. kleur ogen, tint huid, kleur haar etc. Het idee is dat de klant i.p.v. 1 product een aantal producten uit een bepaalde range kiest. [*]Die -indrukwekkende- 1/3 terugkerende klanten moet je koesteren! bijv. door samples/monsters cadeau te doen. Dit zijn dan uiteraard monsters van producten die de klant mogelijk op een later tijdstip weer aan gaat schaffen. Ook dit kun je personaliseren zodat de klant het idee heeft dat ze persoonlijke aandacht krijgen en dat jij weet wat die klant nodig heeft of het best bij gebaad is. [*] maak gebruik van tijdelijke acties, kortingen e.d. Wat goed kan werken is bijv. als iemand een product koopt en dan bij uitchecken (maar voor het afrekenen) een sterk gereduceerde aanbieding gepresenteerd krijgt, uiteraard ook hier met de boodschap dat dit product goed past bij het reeds gekozen product. Sommige van deze tips vergen misschien wat technische aanpassingen, bijvoorbeeld door gerichte cookies, andere kun je goed zelf doen maar vergen wat tijd en inspanning.
  9. Gisteren dan toch mijn eerste vordering gekregen van het "incassobureau" Vreemd genoeg dezelfde club als Euro trade info, zelfde adres, zelfde lay-out alleen nu opgeleukt met een standaard Word plaatje bij wijze van afbeelding. Maar ze zijn heel coulant hoor! ik mag weer vijf dagen de tijd nemen om het volledige bedrag te boeken zonder bijkomende kosten. Maar daarna gaan ze toch echt: Wat ik wel aardig vind is dat de eerder wel in rekening gebrachte aanmaningskosten nu ineens niet meer te vinden zijn, scheelt toch weer €17,50 ??? Eens kijken wat de volgende brief voor leuke taalkronkels op gaat leveren, nog vijf nachtjes slapen
  10. "Finance international facturing" bestaat ook niet. @ Johny M: Ik denk trouwens dat die laatste aanmaning ook je allerlaatste brief is van deze boevenclub. Ik heb 'm namelijk ook gehad, op 4 november. Het is nu 20 november dus die periode van 7 dagen is al twee keer om :)
  11. Beste prinses, in de quote onder je eigen bericht staat precies omschreven wat ik gedaan heb.
  12. Dit staat haaks op de eisen voor een VAR, die vereist juist dat je ongebonden bent. Zoals het nu hier geformuleerd staat is er sprake van verkapte loondienst. Als je een btw nummer moet aanvragen hoe ga je dan btw heffen aan een buitenlandse opdrachtgever? en volgens welk tarief? Ik vraag me ook af waarom dit bedrijf met callcenter activiteiten ineens naar het buitenland vertrekt, iets te maken met het omzeilen van de nieuwe wet op spam, callcenters en ongewenste post?
  13. Even een heel ander licht op deze zaak Ook ik heb de brief met inlogcode en password ontvangen. Nu ben ik nogal allergisch voor bedrijven die ongevraagd mijn gegevens op internet plaatsen dus heb ik meteen wat onderzoek gedaan naar EUROTRADEINFO. Het werd meteen duidelijk; louche handel!! Ik heb dus bewust! gebruik gemaakt van de toegestuurde inlogcode en heb eigenhandig mijn gegevens veranderd, ik heb immers niemand toegestaan mijn gegevens zomaar te publiceren en bovenal; zodra anderen proberen geld te verdienen met mijn gegevens zonder mijn toestemming dan zijn ze strafbaar. De gegevens die er stonden heb ik veranderd in niet bestaande website en mailadres, een fictieve naam en een niet bestaand telefoonnummer en adres Uiteraard ook de bekende facturen, aanmaningen etc gekregen, echter niet op mijn naam maar op de naam die ik heb ingevuld bij het wijzigen van de gegevens. Ik heb dit dus allemaal bewust gedaan nadat ik eerst de voorwaarden goed bestudeerd heb. Deze zijn niet rechtsgeldig dus er is ook geen sprake van een contract. daarnaast factureren ze een fictief persoon en niet mij (namelijk de naam die ik bij wijziging heb opgegeven) Mijn eerste idee was om ze een factuur te sturen ter hoogte van het bedrag dat ze zelf hanteren voor hun zwendel. Een factuur voor het commercieel gebruik van mijn gegevens zonder toestemming. Maar na het lezen van alle verhalen over deze boevenbende heb ik besloten dat dit toch zinloos zou zijn en heb ik dus op deze wijze gepoogd om ze op extra kosten te jagen. Overigens bestaat er niet zoiets als Finance International Factoring, het incassobureau waaraan ze naar eigen zeggen de vordering hebben overgedragen. Bovendien zou een echt incassobureau nooit je betaalgedrag aan derden doorspelen zoals zij beweren in hun dreigbrieven. Finance International LTD bestaat wel, is gesitueerd op de Seychellen en heeft 1 aandeelhouder. Dit is dus het bedrijf wat zich uitgeeft als zijnde EURO TRADE INFO. Iedereen die zich zorgen maakt over rechtzaken (of zoals ik die zich er juist op verheugen) deze komt er niet! Ze blijven bij dreigen en als duidelijk wordt dat je echt niet bereid bent in hun valkuil te trappen dan houdt het gewoon op. Om een rechtszaak te beginnen moeten ze namelijk eerst een gerechtsdeurwaarder inschakelen, hiervoor hebben ze eerst een incassobureau nodig en die hebben ze niet. Verder zou geen enkele gerechtsdeurwaarder zich hieraan wagen! (bovendien is hun enige referentie een ip-nummer, dit is heel moeilijk juridisch bewijs) Het beste wat u kunt doen is gewoon helemaal niet meer reageren. U heeft namelijk geen contract en geen betalingsverplichting. Wat ik als gedupeerde zijnde wel zou doen is uw gegevens veranderen in niet bestaande gegevens zodat uw bedrijf op geen enkele wijze geassocieerd kan worden met deze boevenclub!! Mocht u hiervoor weer in moeten loggen via de gekregen code's, doe dit dan via een openbare computer bijv in een bibliotheek o.i.d. zodat uw ip nummer in elk geval niet gelogd wordt. Succes allemaal
  14. Het volgende geval: Iemand vraagt mij om als free-lance kok te komen koken. Ik zorg voor de ingredienten, maak een aantal uur gebruik van de keuken, serveer een aantal gerechten, pak mijn spullen weer in en ga naar huis. Factuur vermeldt: x aantal menu's a € xx,- inclusief -en nu komt het- 6% btw (evt. wijnen uiteraard 19%) Op zichzelf niets mis mee toch? Maar nu wat kleine aanvullingen: Een restaurant vraagt mij om als free-lance kok te komen koken. Ik breng zelf de ingredienten mee, of laat die halen door een andere medewerker van het resataurant op rekening van het restaurant. Ik maak een aantal uren gebruik van de restaurantkeuken, produceer daar een aantal gerechten van de menukaart, kleed mij om en ga weer naar huis. De factuur vermeldt: x aantal menu's (waarbij x staat voor het aantal gewerkte uren) à € xx,- inclusief 6% btw Mag dat zo? Voor mijn gevoel is de situatie niet wezenlijk anders dan de bovenstaande maar toch ruikt het naar verkeerd toepassen van het btw tarief... [edit: type in titel aangepast]
  15. [onderstaande klinkt misschien wat bot maar de intentie is goed] Het probleem is niet de motivatie van je personeel, het probleem is autoritair leiderschap. Het personeel kan functioneren binnen de autoritair opgelegde taken en regels. Als ze zelf het roer in handen moeten gaan nemen is het netwerk van regels en taken verdwenen, je personeel is veel te onzeker om te beseffen dat ze die taak evt. best aankunnen. De twijfelachtige wijze waarop ze reageerden op je voorstel spreekt boekdelen; het werd gezien als een "opdracht" maar conflicteerde heel erg met hun gevoel van zekerheid over het uitvoeren ervan. Ze waren bang om meteen nee te zeggen en al helemaal niet in staat om tegenargumenten te geven omdat dit nu eenmaal niet de cultuur is die ze gewend zijn. Zoeken naar een extern is je enige oplossing maar zorg wel voor iemand die ook autoritair leidt, een laisse fair leider in jouw zaak zou rampzalige gevolgen hebben!
  16. Ik begrijp wel wat de initiële vraag is, het gaat me om de formulering. Strikt genomen is er maar één optie mogelijk namelijk recht op startersaftrek. Iemand die per abuis dus ja zegt terwijl nee van toepassing is (op de vraag of startersaftrek toepasselijk is) heeft geen fout gemaakt. De dubbele ontkenning maakt het onmogelijk om juist te antwoorden. Ik vraag me af of zoiets juridisch steek houdt, uitgaande van een echte vergissing dus he, iemand die echt ter goedertrouw de vraag heeft proberen te begrijpen en juist te beantwoorden. Puur hypothetisch trouwens, vandaar ook de plaatsing in rubriek "off-topic" ;)
  17. De vragen in het aangifteformulier zijn voor mij niet altijd duidelijk maar dat heeft te maken met mijn gebrek aan kennis over de specifieke onderwerpen. De volgende vraag is echter begrijpelijk qua onderwerp maar totaal onduidelijk vanwege de formulering: Het antwoord kan dus zijn: ja, ik heb in de periode....niet meer dan 2 maal gebruik gemaakt van... Of het antwoord kan zijn; Nee, ik heb in de periode... niet meer dan 2 maal gebruik gemaakt van... Dus; Nee niet meer dan 2 of; ja niet meer dan 2 Oftewel in beide gevallen heb ik niet meer dan 2 keer gebruik gemaakt van, ongeacht ja of nee. Of zie ik nu door de letters de vraag niet meer? :-\
  18. H@ns

    personeel of hulp?

    hier op de site, in de column. Maar bedankt voor de tips, ik ga eens informeren naar payrolling mogelijkheden hier in de buurt.
  19. H@ns

    personeel of hulp?

    Ik wil de lasten niet vermijden, ik wil het juist netjes doen. Het vervelende is dat je op een zeker moment in je ondernemende bestaan op zo'n omslagpunt komt; wel of geen personeel. Daarvóór zit je aan je plafond voor wat betreft capaciteit en dus inkomen Na dat punt zit er weer potentieel in capacitiet en kun je doorgroeien. Het moment zelf is alleen heel lastig omdat je eigenlijk net niet genoeg hebt om de stap te zetten maar net iets te veel om het niet te doen... tja dilemma's Eigenlijk ben ik op zoek naar een soort regeling, fiscaal of subsidie-achtig waarmee je als ondernemer dat omslagpunt mooi kunt nemen. Het uitzendbureau lijkt dan inderdaad bij gemis aan regelingen de enige optie. Over payrolling lees ik net een akelig stukje hier op de site..
  20. ok bedankt, Inderdaad vervelend omdat het over een aanzienlijk bedrag gaat (vind ik ;) ) Ik begrijp dus dat alles administratief verwerkt wordt in 2008, dat dit dus gevolgen heeft voor de winst-verliesrekening 2008 maar dat de post debiteuren op de eindbalans tegenwicht geeft aan de post "banksaldo" omdat het geld nog niet gestort is. Begrijp ik het nu goed?
  21. H@ns

    personeel of hulp?

    Ik maak ééns in de zoveel tijd gebruik van hulp in mijn bedrijf. ik heb nog niet voldoende capaciteit om personeel aan te nemen maar kan soms klussen niet aannemen zonder hulp. Nu kan ik gebruik maken van uitzendkrachten maar dat blijkt wat ingewikkelder dan het lijkt; afzeggingen, hoge kosten, niet de juiste mensen, etc. Ik heb wel een behoorlijk netwerk aan studenten die graag komen helpen en waarvan ik precies de kwaliteiten en inzetbaarheid ken. (ik ken ze namelijk persoonlijk) hoe kan ik nu netjes volgens de regels hulpen inzetten en uitbetalen zonder daarbij mezelf of de hulpen in gevaar of problemen te brengen? Ik heb niet de mogelijkheid om een hele loonadministratie bij te houden en uitbesteden zou zo duur worden dat het niet meer de moeite loont om zo'n klus met hulp aan te nemen (vermoed ik) Heeft iemand hier ervaring mee? wat doe je als je slechts een paar keer per jaar "personeel" wilt inzetten, zijn hier goede regelingen voor?
  22. ik heb nog een aantal rekeningen open staan uit 2008, bedragen die ik in 2009 eindelijk eens hoop te ontvangen :( Hoe boek ik dit nu in mijn jaarafsluiting en wat zijn de consequenties? Zoals ik het begrijp krijg ik dus een post debiteuren die, in mijn geval, zo'n 12.000,- bedraagt Dat bedrag heb ik echter nog niet fysiek ontvangen maar komt dus al wel in mijn administratie voor op de linkerkant van de balans (debetzijde) en middels de genummerde facturen uit 2008 hoe zit het met de btw over dit bedrag? komt die ook in de administratie van 2008? of gaat die naar 2009? omdat ik het geld nog niet heb, mag ik dan ook pas alles verwerken in 2009 en de post debiteuren leeg laten? Ik probeer dus te begrijpen wat de belastingtechnische consequentie is van de post debiteuren, en de invloed op de winst in 2008 danwel 2009
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.