Jump to content

T_Ottens

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Uh... volgens mij niet, hoor. Ik kan me vergissen, maar de inschrijving in het handelsregister en het aanvragen van btw-nummer staan los van elkaar. Je kunt je dus rustig bij de kvk inschrijven, zonder dat je een btw-nummer krijgt. Correct me if I'm wrong. Wanneer je een eenmanszaak inschrijft bij de KvK, krijg je direct een tijdelijk BTW-nummer mee en word je wel automatisch aangemeld bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beoordeelt vervolgens of je het BTW-nummer nodig hebt en behoudt of niet.
 2. Door gebruik te maken van zogenaamde proxy-sites is het mogelijk om je te verschuilen achter een ander IP-adres. Het is dus mogelijk om vanuit één locatie te doen alsof het van verschillende locaties afkomstig is.
 3. Je werkt toch voor één werkgever op dit moment en bent van plan dit te blijven? Dan zal er waarschijnlijk sprake zijn van een verkapt dienstverband.
 4. - Au bain marie voor pindasaus, jägersaus, gehaktballen etc. - Milkshake- en softijsmachine - Oven voor het afbakken van broodjes, indien nodig - Magnetron - Afwasmachine (indien je met borden werkt, zorg voor een goede afwasmachine!) De grootte van de bakwand is afhankelijk van de grootte van de zaak en het aantal (verwachte) gasten. Wat belangrijker is dan de grootte, is het vermogen van de bakwand. Als er volle bakken friet het vet ingaan, koelt het vet snel af. Zorg dat het krachtig genoeg is om te zorgen dat het weer snel op temperatuur is. Op piekmomenten moet je echt kunnen pieken.
 5. Binnenkort ga ik een eigen onderneming starten, maar alleen een goede naam en domeinnaam ontbreken nog. Het zal gaan om website/dienst waarmee ondernemers zeer gemakkelijk zelf de mobiele marketing van hun zaak kunnen regelen. De doelgroep bestaat voornamelijk uit horeca-ondernemers.
 6. Het stappenplan is niet slecht. Het eerste dat gedaan moet worden is een team samenstellen met mensen die bereid zijn er veel tijd in te stoppen. Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wie (doelgroep en goed doel), wat, wanneer en waar. Aan de hand hiervan een projectplan op te stellen. Hierin wordt onder andere omschreven hoe het evenement er in grote lijnen uit moet komen te zien (inclusief een budget). Dan lijkt me het beste om vanaf dit moment echt sponsors te zoeken, zodat we iets concreets kunnen laten zien. Zodra dit rond is moeten de details uitgewerkt worden. Een eerste opzet van het draaiboek moet gemaakt worden. Dat is ook nodig voor de aanvraag van de benodigde vergunningen bij de gemeente. De behandeling van de aanvraag van de vergunning kan wel meer dan 2 maanden duren. Voor het schenken van alcohol moet er een directe leidinggevende aanwezig zijn die in bezit is van een SVH Sociale Hygiëne-diploma of certificaat. Ik verwacht binnen een maand deze te behalen, dus mocht er geen cateraar in het team komen, dan is er nog geen probleem. Met name met het horeca-aspect heb ik enige ervaring.
 7. Graag wil ik een steentje bijdragen aan dit project. Ik heb ervaring met het organiseren van een evenement. Als goed doel zat ik persoonlijk te denken aan het KWF Kankerbestrijding of een andere soortgelijke stichting.
 8. Wat is je huidige opleidingsniveau en wat voor werkervaring heb je in de horeca?
 9. Het lijkt mij het beste idee om vooral in het begin alleen te richten op bedrijfsfilmpjes en eventueel radio commercials. Tegenwoordig kom je steeds vaker een introductiefilmpje of een demonstratiefilmpje op een website tegen. Wat voor soort bedrijfsfilmpjes maak je? Is vooral op gefilmd materiaal of ben je ook goed in het maken van een filmpje voor bijvoorbeeld een online product met veel animaties? Flyers ontwerpen past mijns inziens niet direct bij het op te starten bedrijf. Specialiseer je vooral in waar je echt goed in bent en blink daarin uit. Zoals je aangaf kan je nu al kwalitatief beter materiaal produceren dan andere productiebedrijven in de buurt. Evenementen voor bedrijven verzorgen van A tot Z is een totaal andere tak van sport. Dit vergt totaal andere kennis dan het maken van filmpjes. Evenementen organiseren past niet binnen een productiebedrijf. Richt je vooral op waar je echt goed in bent én leuk vindt. Verder wens ik je in ieder geval heel veel succes!
 10. Het eerste wat ik dacht toen ik de site opende was: Ik herken deze site! Vorig jaar voor een evenement was ik op zoek naar een beamer of scherm voor in een grote tent. Daarbij ben ik ook deze site tegengekomen. Hoewel het voor het doel een ideale oplossing leek, is er uiteindelijk toch mede door de opdrachtgever voor een beamer gekozen. Zonder het gehele topic door te hebben gelezen geef ik ook een inhoudelijke reactie. De site werkt wel. Zoals ik hierboven aangaf, zijn de LED-schermen van Prodisplay serieus in overweging genomen. Mede doordat je met jouw bedrijf overkomt als een klein bedrijf waar goed persoonlijk contact en overleg mee mogelijk is. Echter het aanvragen van een offerte kan nog geoptimaliseerd worden (zoals in één van de berichten hierboven al werd genoemd). En ook iets meer beeldmateriaal van wat je te huur hebt. Als potentiële klant wil ik weten wat je precies te huur hebt. De afmetingen, foto's, welke bestanden gebruikt kunnen worden voor op de LED-schermen etc. Mijn advies is om de website in de huidige stijl te laten, maar meer te verbeteren. Succes!
 11. Wat betreft je vraag over het verkopen van bier. Voor het verkopen van (zwak) alcoholische drank heb je sowieso een Verklaring Sociale Hygiëne nodig. Hier is meer over te vinden op www.svh.nl. Tevens heb je voor het verkopen van zwak alcoholische drank, buiten een horecazaak met vergunning om, een ontheffing nodig. Deze is aan te vragen bij de desbetreffende gemeente. Het gaat om artikel 35 van de Drank- en Horecawet. Ik geef je echter weinig kans om ontheffing te krijgen om bier en zwak alcoholische dranken te verkopen op markten en braderieën. Voor het verkopen van frisdrank heb je in ieder geval te maken met de nVWA. Daar zul je dus kunnen zoeken naar meer informatie.
 12. Wat ik mij meteen afvraag is: wat is de kwaliteit van die horloges?
 13. Nee dat is ook plagiaat! De vertaalrechten liggen ook bij de auteur en is derhalve niet toegestaan om de teksten te kopiëren en te vertalen om vervolgens zonder toestemming op een website te plaatsen.
 14. Je geeft aan dat de vorige opdrachtgevers via Google er zijn gekomen. Heb je hier veel moeite voor gedaan? En zijn deze klanten via de natuurlijke zoekresultaten of via Google Adwords op de site gekomen? Als er hier nog veel ruimte ligt voor verbetering, is het een optie om hier meer tijd/geld aan te besteden.
 15. Robhan, ben je zelf ook van plan om in Doetinchem te gaan zitten? Dan kom ik zeker een keer langs om een kopje koffie te drinken. Appeltaartjes, appelflappen en saucijzenbroodjes in het assortiment vind ik persoonlijk wel belangrijk om te besluiten waar ik koffie of cappuccino bestel.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept