• 0

Webshop, waar ga ik in zitten?

Hallo,

 

Ik ben samen met een goede vriend van mij druk bezig een webshop op te zetten, we hebben al veel zitten brainstormen over in welk soort product we gingen handelen, zo kwamen tijdloze hemden en andere kledingstukken voorbij, maar we kwamen erachter dat er teveel webshops zijn die die markt totaal in handen hebben, daar valt dus niet mee te concureren.

Toen kwamen we op het idee om bepaalde voorwerpen te customizen voor klanten, denk bijvoorbeeld aan het customizen van schoenen, nu zijn wij niet vanplan om schoenen te gaan customizen maar meer luxe producten, denk bijvoorbeeld aan i-pods, mobile telefoons, horloges enz.

 

Mijn vraag aan jullie is, is dit een goede keus? Zijn er veel mogelijkheden in deze markt, zo niet zou ik graag even een korte toelichten willen zien en wat tips, en eventueel ideeën voor producten.

 

Timo Wolters

The sky is the limit.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

11 antwoorden op deze vraag

  • 0

Customizen? Hoe wil je dat invullen? Kan jouw klant een eigen ontwerpje inleveren? Of ga jij zelf enkele nieuwe ontwerpen aanbieden waaruit die klant dan kan kiezen? Ik weet dat ik jaren geleden enkele verschillende frontjes bij mijn Nokia kreeg, zit je aan zoiets te denken?

 

Als ik dan lees Ipod, gsm's en horloges dan zou ik in eerste instantie gaan voor de Ipod simpelweg omdat die in minder varianten geleverd wordt dus wellicht heb je daar het snelste een schaalbare markt. Gsm's en dan eerst specialiseren in een merk of model kan natuurlijk ook. Ik heb zelf nog een (legplank)ideetje over het customizen van horloges maar dat lijkt me best lastig, een horlogelijn aanpassen is wellicht makkelijker.

 

Zijn er sowieso al concurrenten in deze markt actief? Wat zegt onze vriend google hier over?

 

Als er ruimte in deze markt zit is het best interessant, mede omdat je het internationaal kunt uitbouwen. Een van de uitdagingen is productkwaliteit, het betreft gebruiksgoederen die dus slijtagebestendig moeten zijn.

 

Leuk idee! Verder uitwerken dus.

 

Ard

Link naar reactie
  • 0

Ik ga even niet in op het customizen maar op de vraag nr ideeën voor producten.

 

Als je nadenkt over welke producten, overweeg dan ook:

- Zijn er meerdere leveranciers (zodat je niet afhankelijk bent van eentje)

- Zitten de leveranciers in NL (of evt Duitsland of Belgie maar liever niet overzees ivm verzendkosten)

- Flexibiliteit leverancier (minimumorder? levertijd? alles altijd op voorraad? garantie? )

- Gewicht van het product (ivm verzendkosten van leverancier nr jou en van jouw nr klant)

- Past het door de brievenbus (als je twijfelt tussen 2 producten, kies dan het product dat door de brievenbus past, is voor klanten qua verzendkosten interessanter)

- Maat product (liever zo klein mogelijk ivm magazijnruimte)

- Marge (één van de belangrijkste)

- Mogelijkheid om zelf te laten produceren (als je eenmaal volume hebt, wil je liever zelf produceren dan inkopen ergens misschien, hou hierbij dus rekening met bijvoorbeeld regelgeving omtrent het type product)

- Simpelheid (liever een simpel product, dat niet teveel uitleg nodig heeft, verhoogt je conversie)

- Niet makkelijk te kopieren (dat botst met andere eisen natuurlijk maar neem het in overweging)

- Investeringen vooraf (liefst zo min mogelijk)

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

@Ard

 

Nee, het zit iets anders. Ken je het hemden-concept van een andere HigherLeveler. Op hun site kan je volledig naar eigen smaak een overhemd samenstellen. Zelfde concept met sneakers bij Nike en bij K-Swiss. Je kiest een basis-model wat je vervolgens helemaal kan aan- en/of uitkleden. Nu willen we dus dit concept toepassen op een luxer artikel. Het customizen van luxere goederen is nog totaal niet populair maar wel een erg opkomende markt. Dat is een beetje opzet.

The sky is the limit.

Link naar reactie
  • 0

Je bent druk bezig een webshop op te zetten, maar weet nog niet waarvoor...? Dan lijkt het me dat je kunt stoppen met het bouwen van die webshop, omdat je de verkeerde volgorde hanteert. Een webshop voor producten zoals een maathemd ziet er compleet anders uit dan een webshop voor horloges.

Je zult eerst duidelijk voor een product moeten kiezen, anders ben je dubbel (onnodig) werk aan het verrichten lijkt me zo...

En waarin je die webshop moet gaan beginnen? Volgens mij moet je zoiets eerst zelf signaleren voordat je er uberhaupt mee aan de slag gaat. Ik kan ook een nieuw snoepje gaan ontwikkelen, maar als ik nog niet weet wat voor snoepje, voor wie, en welke behoeftes er zijn, dan vergooi ik mijn tijd en geld.

Ik zou eerst eens goed gaan luisteren en praten met zoveel mogelijk mensen in je omgeving om uit te vinden wat ze online kopen, waarom ze dat online doen, welk gemak ze verwachten en meer van dat soort dingen. Daar kun je vanzelf behoeftes uit destilleren over andere producten die nog niet (of nauwelijks) online te koop en te customizen zijn. De vraag 'wat zal ik eens gaan verkopen' vind ik een beetje erg kort door de bocht...als ik het wist zou ik er ook mee beginnen...

De Roode Kikker - Developing Serious Games

http://www.deroodekikker.nl

Link naar reactie
  • 0

Het is natuurlijk wel van belang dat je een product gaat verkopen waar vraag naar is en liefst niet teveel concurentie.

Maar bedenk ook goed of je hart wel bij dat product ligt en of je er voldoende verstand van hebt.

 

Als dat namelijk het geval niet is zal het heel moeilijk worden het te verkopen en je intresse en focus niet te verliezen.

Link naar reactie
  • 0

...en eventueel ideeën voor producten.

 

Timo Wolters

@Douwe Beckmann: Hij vraagt daarom ook eventueel tips voor producten. Hij vraagt niet naar het Gouden Ei, zoals niemand dat hier doet. De enige vraag die gesteld wordt is of de antwoorders een mening zouden willen vormen over het idee 'customizen'. Niets meer, niets minder. Ik vind je antwoord dan ook niet echt op zijn plaats.

 

 

Philippe

 

P.S Timo is een vriend van mij, en we zijn beide bezig met ons eigen project. Maar aangezien we redelijk vaak bij elkaar over de vloer komen, kunnen en IP adressen nog wel eens overeen komenl. Graag begrip hiervoor. Dank!

Link naar reactie
  • 0

Worden rugzakken al gecustomized? Of handschoenen, sjaals en mutsen? Sokken?

 

Gadgets komen bijvoorbeeld in aanmerking voor (foto)lasergraveren. Bestaan er al buddy of love ear phones met name tags of kleurcodering (vier oordoppen)? Bestaan er al customized lijstenmakers die zich richten op de markt van canvas printing?

 

Enkele jaren geleden of misschien nog steeds wel zag je tour shirts van artiesten. Misschien kun je in een actieve setting bij optredens ook shirts per locatie en voor een specifiek persoon maken (digitale handtekening of groet ter plaatse afdrukken ofzo). Heb je direct leuke contactmomenten en geen magazijnjob.

 

Customizen kan voor een particuliere markt, maar natuurlijk ook voor de zakelijke markt als merchandising of promotie.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

@Douwe Beckmann: ...Ik vind je antwoord dan ook niet echt op zijn plaats.

Dat mag je vinden, maar hij vraagt wat ik van het idee vind en dus geef ik daar eerst een reactie op, zoals je kunt zien. En daarbij geef ik ook mijn mening over eventuele producten.

Meteen gaan verdedigen lijkt me onnodig, je zult nu moeten gaan overtuigen!

De Roode Kikker - Developing Serious Games

http://www.deroodekikker.nl

Link naar reactie
  • 1

@Ard

 

Nee, het zit iets anders. Ken je het hemden-concept van een andere HigherLeveler. Op hun site kan je volledig naar eigen smaak een overhemd samenstellen. Zelfde concept met sneakers bij Nike en bij K-Swiss. Je kiest een basis-model wat je vervolgens helemaal kan aan- en/of uitkleden. Nu willen we dus dit concept toepassen op een luxer artikel. Het customizen van luxere goederen is nog totaal niet populair maar wel een erg opkomende markt. Dat is een beetje opzet.

In geval van een technisch product als een Ipod vermoed ik dat het slimmer is om een "customize-ombouwsetje" te leveren en niet een complete Ipod. Voorkomt bijvoorbeeld garantiegezeur. Daarnaast kun je je daarmee ook richten op mensen die al zo'n Ipod hebben en die bijvoorbeeld al enige slijtagesporen vertoont. Door hem te customizen hebben ze én een nieuwe én een meer persoonlijke. Kunnen ze ook de oude onderdelen aan je retour sturen zodat jij die weer gaat verwerken is het ook nog c-to-c.

 

Grappig voorbeeld vind ik autolampen.

 

Enkele jaren geleden had Lexus hierin een sterk onderscheidend ontwerp. Gevolg: er kwamen vervangingsets op de markt voor de Golf, A3, Mercedes C-klasse etc.

 

Nu zie je hetzelfde gebeuren met het "kerstlampjes-led-ontwerp" van de Audi-koplampen.

 

Door een dergelijke aanpak te kopieren (abstraheren) naar andere producten kom je wellicht ook op ideeën.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@Douwe Beckmann:

 

Douwe, ik zie dat je mijn vraag niet helemaal hebt begrepen, is niet erg, maar met "het opzetten van een webshop" bedoel ik dat we druk bezig zijn met het schrijven van plannen, het bedenken van producten enz.

Aan de daadwerkelijke site zijn we nog niet begonnen.

 

Toch bedankt voor je tips!

 

Timo.

The sky is the limit.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 176 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.