• 0

Wat vinden jullie van het concept logo?

Omschrijving van je concept:

Voor de Startersbox ben ik bezig met het logo, helaas na heel veel vertraging heb ik nu pas de eerste concepten.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Aangezien het logo zwaar vertraagd is kan de website nu niet opgeleverd worden, kan ik de brochure niet afronden en kan dus ook de werving niet starten. Hierdoor heb ik nu behoorlijk haast met de realisatie van het logo en dit wil ik eigenlijk niet ten koste laten gaan van de kwaliteit van het logo.

 

Doelgroep: Startende ondernemers

Wat is het: Box gratis aan te vragen via internet, wordt met de post thuis bezorgd. Bevat veel handige informatie, intervieuws, stappenplannen etc. ernaast gratis producten en advertenties.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Uitgebreide breefing aan de ontwerper.

Ik heb aangegeven dat ik meer wil gaan voor een woordmerk als een beeldmerk aangezien het erg van belang is dat men de naam onthoudt ivm het surfen naar de website.

 

Ik ben nog lang niet tevreden met de eerste twee concepten. Het raad in het linkerconcept spreekt me totaal niet aan, en de stijgende lijn vind ik ook niet veel. Het idee van de box vind ik wel goed, al twijfel ik erg over de kleur.

Twijfels:

-Kleuren

-De box zelf, is het niet vertekenend? Mijn box past door de brievenbus en hier staat meer een verhuisbox afgebeeld.

-Woordmerk, moet het woord geheel los staan of verwerkt zitten in het logo ernaast.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Feedback op de concepten.

Wat spreekt je aan en wat niet?

Andere ideeen?

 

Achtergrondinformatie?

https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=26;action=display;threadid=28165;start=0

 

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

vitaminstore.nl dus de link die je in de www vermelding heb staan

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

een logo in de vorm van een naam komt wel meer in aanmerking, echter vind ik de naam misleidend.

 

De associatie die je krijgt is toch met een box, veel mensen denken toch aan de blije doos vorm, oftewel een box en niet aan een envelop. Je wordt als ontvanger dan toch een beetje teleurgesteld.

 

ga je het logo dan ook op de envelop plaatsen? Dan komt het een beeje als volgt over wellicht

 

notabox.png

 

ok flauw, ik weet het, maar het illustreert wat ik bedoel.

 

misschien kun je een andere naam verzinnen zonder een woord erin wat de vorm verklapt, dan kun je de vorm ook later aanpassen mocht dit gewenst zijn, bv: "medic", eerste hulp voor ondernemers

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Het komt wel degelijk in een box. Een brievenbusdoos die de maximumformaten heeft voor de gangbare brievenbus in Nederland.

Je kan aan onderstaand voorbeeld denken.

Over de naam ben ik erg tevreden, aangezien ik het ook een mooi woordmerk vind, het redelijk eenvoudig te onthouden is en je het niet snel fout kan spellen als je de website gaat opzoeken.

2823dabe-dfd5-42a4-b32e-7978f6ff6270.thumb.jpg.77e02908e92cc06dab2ce568fde346d3.jpg

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

je kunt voor inspiratie eens hier kijken: logopond, vul hier het woord box in. De meeste zijn toch wel met 1 of andere vorm van een box, je kunt die box uiteraard op meerdere manieren tonen, maar het hoeft niet. Met alleen tekst gaat het ook prima.

 

Met een illustratie van een bokshandschoen vind ik ook een aardig idee, het idee van een sparringpartner die je krijgt toegestuurd

 

 

 

 

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Beste Elmer,

 

waarom werk je dan uberhaupt met deze ontwerper als het resultaat en de samenwerking je niet bevalt? Fijne opdrachtgever ben je zo.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Nick,

 

Het is een letterlijke kopie van het concept van Micha. Ik heb de ontwerper duidelijk aangegeven waar ik aan dacht.

Het oogt echt alsof die het in vijf minuten in elkaar heeft gezet.

Ik zou gister de concepten ontvangen en kreeg ze pas vandaag na twee smsjes.

Het vervelende is dat de ontwerper nog geen een afspraak op tijd is nagekomen en de resultaten liggen ver onder het niveau van zijn portfolio

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

@highio, ik zie niet in waarom ik als opdrachtgever niet fijn zou zijn. Ik heb een zeer uitgebreide breefing gemaakt met daarbij allemaal voorbeeld logo's en daarbij waarom ze mij aanspraken. De ontwerper heeft nu een aantal maal het voordeel van de twijfel gehad maar het vertrouwen is nu helemaal weg.

 

Kan ik zo overstappen naar een andere ontwerper zonder verdere gevolgen? De ontwerper is echt al heel wat malen zijn afspraken niet nagekomen en doet amper iets met mijn op en aanmerkingen

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 1

de gevolgen van overstappen zijn afhankelijk van wat beide partijen hebben afgesproken, wat er in de offerte staat en in de algemene voorwaarden van de ontwerper. Vast staat dat de ontwerper een aantal voorstellen heeft gemaakt en dus tijd heeft gespendeerd.

 

Echter als je niet tevreden bent en denkt dat te zullen blijven, is het ook wat waard om over te stappen. Uiteindelijk komt het logo overal op te staan en is het een uithangbord van je onderneming.

 

Ik vind de ontwerpen niet heel sterk, ook niet heel slecht. Als de ontwerper goedkoop is en de levertermijnen kort dan is het acceptabel. Een goed logo maak je soms in een uur, maar het kan ook veel en veel langer duren en is meestal niet goedkoop.

 

Laat in ieder geval ook zwart wit versies maken, internet en de box zijn misschien niet de enige media waarop je het wilt presenteren.

 

hier nog een interessant linkje: Wat kost een logo?

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik ga me er even over buigen en het voorleggen aan de ondernemer. In november zou alles afgerond zijn en de gehele maand december was hij onbereikbaar. De communicatie bij mijn moeder en een relatie is ook helemaal mis gelopen bij hem.

Het gaat om een deal in natura waarbij hij zou mogen adverteren in de box. De tegenprestatie was twee logo's ontwerpen, twee keer een huisstijl en het ontwerp van de box.

Het contract heeft hij niet ondertekent wat ik heb opgesteld maar de intentie was er wel aamgezien hij aan de slag is gegaan.

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Vervelend dat het niet helemaal loopt zoals jij wilt. Maar als ik het zo bekijk, is de ontwerper bezig voor jouw en zelfs in het weekend. Dus inzet is er zeker.

 

De basis van de afspraak (in natura) vind ik zelf al iets te vrijblijvend. Dus misschien dat daarom de resultaten misschien ook vrijblijvend zijn. Maar ik ken de details niet dus ik kan hier geen uitspraak over doen.

 

Ik ga zelf stoppen met deze discussie. Er wordt nu gepraat over eventueel stoppen met de leverancier e.d. En ik wil geen enkele suggestie wekken dat ik wervend bezig zou zijn.

 

Veel succes met alles. En mijn mening is, hou nog even vol. Want volgens mij komt het uiteindelijk wel goed.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Micha,

Je reactie is logisch. Inmiddels heb ik in overleg met de opdrachtnemer de stekker eruit getrokken. Een collega ondernemer heeft het zelfde probleem en mijn moeder heeft ook met het zelfde probleem gekampt met de opdrachtnemer.

Ik ga zo eens kijken met wie ik in zee kan gaan, en hoop dat ik hier weer heel snel ontopic kan zijn met nieuwe concepten en eventuele vragen.

 

 

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Inmiddels heb ik weer wat concepten binnen. Daarnaast heb ik ook weer geleerd door mijn iets wat onproffesionele uiting in eerdere reacties van mij maar het was heel frustrerend dat het niet liep hoe je mag verwachten, misschien was ik ook wel heel erg verwend door mijn vorige logo waar ik een ontwerper had die er echt voor ging waarbij een enorm goede communicatie was, helaas is die ontwerper nu veel en veel te duur geworden.

 

lgo1.thumb.JPG.cef79197b4e5e7cd474fda72f97aac75.JPG

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
  • 0

Hallo Elmer,

 

Mijn eerste indruk:

- 22728: mooi, maar zoals eerder hier door iemand gezegd, kleuren wat flets

- 22868: de U leest niet meteen als een U, naam website eronder helpt wel (22865) maar misschien niet genoeg

- 22818/22817/22819: icon moet wel heel erg goed geprint worden om doos te herkennen, zeker op verschillende ondergronden; als je deze neemt zou ik in de slogan meer puntjes tussenin zetten en de puntjes aan het eind weglaten (Starten? ... Uitpakken maar!)

- 22847: ik houd niet zo van halve letters, misschien beter op een donkere ondergrond

- 22856/22864: op de een of andere manier lees ik toch steeds STARTUPBO

- 22824: niet slecht! "startup" blijft hierbij één woord en toch krijgt "start" weer extra aandacht

- 22748/22745/22742/22751: vind ik persoonlijk geen mooi lettertype

- 22866: te complex

- 22754: rommelig

- 22785: heb jij afgekeurd, maar vind ik best fraai gevonden met de trap in de doos

 

De slogans vind ik niet allemaal even geslaagd, bijvoorbeeld die met "groen licht" geeft de indruk dat je een blokkade opheft of iets milieuvriendelijks doet; "alles voor starters" is wellicht wat overdreven, "uitpakken&instappen" doet mij aan schoenen denken, "pak uit & begin" aan een doe-het-zelf pakket (is het misschien ook wel); "voor de startende ondernemer" is niet echt spannend, maar wel duidelijk en zakelijk.

 

Had je trouwens mijn eerdere slogans nog gezien? (hoeft niet per se, maar ik was wel benieuwd wat je ervan vond)

 

Mijn voorkeuren dus: 22728, 22824, 22785

 

Nog een suggestie voor een slogan onder 22785: "de opstap naar uw ondernemerschap"

Link naar reactie
  • 0

John,

 

De vliegende start voor uw onderneming Het dekt de lading, spreekt aan en is eenvoudig en duidelijk leesbaar. Ik vind hem heel erg goed!

Ik wacht nog even met reageren op je reacties over de logo's aangezien mijn mening de zaak weer kan beinvloeden, dank voor je uitgebreide reactie John!

Ondernemen, mijn passie!!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 114 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.