Jump to content

entwerpen

Senior
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.linkedin.com

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. je weet van tevoren niet of het zal lukken en statistisch gezien zullen de meeste ideeën mislukken. Na deze hoopvolle mededeling ;) is het enige wat je kunt doen in het idee te geloven en daar naar handelen. De uitvoering is het belangrijkste, het idee en product/dienst zal onderweg bijna altijd wel veranderen. mogelijkheden om je idee te testen zonder heel veel geld/tijd/moeite te investeren - maak een prototype - praat met mogelijke gebruikers/klanten - onderzoek of er een markt is of gemaakt kan worden je hebt al een aantal dingen uitgeprobeerd, dus gewoon blijven proberen, zeker als je het leuk vindt om te doen.
 2. goede tips, waarvoor dank! dat zet een mens weer aan tot denken. dan heb ik een vervolgvraag? kent iemand een bureau met warme connecties met journalisten/mediablogs? uiteraard zullen we eerst zelf aan de slag gaan en mensen/partijen benaderen die we de scoop willen geven.
 3. Ik ben met een partner bezig met een nieuw webconcept. We willen momentum opbouwen en voordat we de betafase ingaan mensen bijelkaar brengen die wellicht geïnteresseerd zijn in het concept. Hoe pak je zoiets aan? Heeft er iemand ervaring/tips? We hebben via launchrock.com (leuke service trouwens) een pagina gemaakt met een teaser en waar je je kunt inschrijven voor de beta en deze link verspreid op onze eigen sociale media netwerken. Tot nu toe hebben we nog niet heel veel response/inschrijvingen hiermee gekregen. Is het handig om nu al met blogs in contact te treden en hen een artikel aan te bieden? reclame te maken? Wat zijn nog meer manieren om dit naar buiten te brengen zonder het hele concept te verklappen en iedereen te spammen. Het doel is om dadelijk de beta te beginnen met zoveel mogelijk mensen binnen Nederland en België. Op dit moment zijn we hard bezig met de bouw, ontwerp, testen waarop een closed beta volgt. De launchrock pagina waarover het gaat: http://www.projectzis.com
 4. de mogelijkheden voor kleine ondernemers om digitaal producten aan te bieden worden steeds beter, dit maakt de drempel om online iets te beginnen ook steeds lager. De leercurve die daarna volgt is echter stijl in allerlei opzichten. Overigens zijn de aankopen in Scandinavische landen dacht ik nog hoger dan in Nederland. Waarschijnlijk hebben snel internet, internetvaardigheden en het koude klimaat daar mee te maken?
 5. prijzen en ervaringen verschillen nogal. Het helpt vaak als er een westerling of iemand zit die in Europa/US heeft gestudeerd/gewerkt heeft. Vraag ook naar hoeveel projecten ze hebben en hoeveel mensen daarop zitten, dan kun je een voorzichtige inschatting maken of je project wel voldoende aandacht kan/zal krijgen. en probeer veel contact te hebben, niet zozeer via mail maar via de telefoon/skype. Direct contact is erg belangrijk daar. (waar niet eigenlijk) succes.
 6. twitter is voor mij vooral leuk, verder leuke, interessante mensen mee leren kennen, events leren kennen, een sollicitant aangenomen die via twitter kwam, tweedehands rotzooi mee verkocht en teveel tijd aan verspild met onzin te lezen.... Twitter aangesloten op facebook is makkelijk, echter sommige mensen ervaren dit als hinderlijk. http://twitter.com/entwerpen
 7. Ik heb de firefox toolbar niet geinstalleerd. ik wil eerst weten wat die precies doet. Uiterlijk: ziet er netjes uit, de vergrootfunctie vond ik in eerste instantie irritant, ik was er echter snel aan gewend, al voegt het niet heel veel toe vind ik. Het zou fijn zijn als je zelf het thema kunt instellen voor achtergrondkleuren, niet iedereen houdt van een donker thema. Functionaliteit: - ik heb zelf een onmogelijk groot aantal bookmarks, welke ik dagelijks toevoeg. Dit systeem is hiervoor te beperkt en voor mij te langzaam om de bookmarks te vinden die ik zoek. Voor lichtgewicht gebruikers kan ik me voorstellen dat dit wellicht makkelijk is, voor oudere mensen die urls niet kunnen onthouden kan het een uitkomst zijn om dit visueeel te doen. - Ik zou graag zien dat je het aantal bookmarks dat je ziet op een pagina zelf kunt instellen. - Thumbnail Queued, als je een bookmark opslaat duurt het nog te lang voordat je een thumbnail ziet, maar dit laagts ws aan de beta fase waar het nu in zit? De thumb wil ik meteen zien. - als je een bookmark edit, dan is het niet duidelijk of je nog een keer op de onderse knop dient te clicken om de wijziging op te slaan, dit moet wel anders verlies je de wijziging. - tags moeten worden ingevoerd met spaces ertussen, je kijgt dan erg veel doublures, als je bijvoorbeeld "interieur ontwerp" en "grafisch ontwerp" als tags geeft kun je later zoeken op de term "interieur", "grafisch", en "ontwerp", maar niet op "interieur ontwerp" - geen filters (porno) op jullie algemene homepage, dus grapjassen kunnen het helemaal hiermee vullen. Ik denk dat spammers hier ook mee aan de haal gaan? In verhouding tot: Delicious, voor mij blijft dit de winnaar, juist door de vele opties. De zoekfunctionaliteit daarvan is erg goed, je bookmarks worden getoond voor elke letter die je intikt in de zoekmachine, dat werkt erg snel en intuitief. Het maken van een netwerk, zoeken in andermans bookmarks. Het is allemaal erg goed doorontwikkeld. succes!
 8. je kunt ook naar backblaze kijken, kost $5 per maand voor vrijwel ongelimiteerde hoeveelheid data. eerste backup is niet zo snel, maar draait op de achtergrond. Daarna incremental, ook heb je ook de optie om (betaald) een dvd te laten sturen met je data als je het nodig hebt. Ik gebruik dit zelf naast een Synology NAS met 4x1,5tb in RAID 5.
 9. eerste indruk: dit is een spamsite, bedoeld om zoveel mogelijk reclame te maken die ik niet wil, ik wil alleen maar een broodje bestellen, zo snel en gemakkelijk en lekker en goedkoop mogelijk. conclusie: ik click weg en surf naar bijvoorbeeld thuisbezorgd.nl deze indruk wordt gewekt door de drukte, overvloed aan info: opsommingen/lijsten/teveel opties: ik weet niet meer waar ik moet klikken doordat er geen duidelijke indeling is, geen punten die me visueel door de pagina loodsen. visueel krijg ik er geen (grotere) honger van. wat ik zou willen zien: optie 1: 1 zoekbox met een knop, "zoek", daarna volgt de rest, zoekresultaten afhankelijk van ingevoerde, is er een broodje ofingredient ingevoerd, toon dan een overzicht met broodjeszaken die dit aanbieden en een mogelijkheid tot filteren op afstand van de klant, prijs, etcetera optie 2: direct een uitgebreide zoekmachine aanbieden waarin je alle opties kunt aanvinken optie 3: zie thuisbezorgd.nl, zoek op postcode en ga dan verder met specificeren. succes!
 10. biedt de hoster van het domein geen webmail functionaliteit aan? ik zou eens informeren bij de hostingpartij. eventueel kun je je mail ook importeren in een gmail account, die kun je ook overal bekijken waar je internet hebt. (sommige landen uitgesloten). Vanuit gmail kun je ook terugmailen met als afzender het naam@bedrijf.nl adres
 11. in het geval van de topicstarter (met kennis van html en php) en indien er voldoende tijd en energie beschikbaar is om de nodige zelfstudie te doen, zou ik aanraden omzelf aan de slag gaan, met behulp van wordpress bijvoorbeeld. Dan weet je gelijk hoe de site in elkaar steekt en waar je elementen kunt aanpassen. Voor de punten van de wensenlijst waar je niet uitkomt kun je dan altijd nog een ontwikkelaar inhuren via freelance.nl of een dergelijke site. Verder eens met MediaZo! dat de uren zich terugbetalen en mbt focus op je core business. Hoe zit het met het ontwerpen van de site en onderdelen? Is de topicstarter thuis in userinterface design + usability?, het overbrengen van een eigen onderscheidende identiteit, boodschap aan de bezoeker, het schrijven van teksten, conversie, het toepassen van sociale media? Daar kun je vele kanten mee op. Een website is in mijn optiek meer dan een opeenstapeling van functionaliteit. Vaak zie je dat als iemand wil beginnen met een website voor zijn eigen bedrijf dat er voornamelijk naar functies worden gekeken.
 12. @Ruben: ;D Ik ga dit verhaal even uitprinten en ophangen hier. @Micha: dat concept van die eekhoornen, claim je daar het auteursrecht op? ;)
 13. Helemaal mee eens, en alles bij elkaar opgeteld lijkt me dit de beste optie. Bedankt voor het meedenken allen!
 14. @djluc hoe doe jij dit met je websites, stuur je de AV mee en hoe regel je de IE? ik zie de AV niet op je site staan. Ik zeg niet dat de AV fout zijn, echter zijn ze wel zo strak dat het veel discussie oplevert. Daarom zoeken we naar een andere oplossing. Het blijft toch maatwerk denk ik, want inderdaad zoals ShopJeRot zegt blijven de rechten bij de ontwerper als er niets overeengekomen is.
 15. ok helder, als opdrachtgever zit je er niet op te wachten, op al die vervelende en beperkende auteursrechten en ontwerpers daar zijn er zoveel van, er is er altijd een andere te vinden die en goedkoper is en afstand wil doen van zijn rechten, dat is de vrije markt. Als we daarin niet meegaan verlies je een hoop klanten. Ik denk dat we overgaan tot het algeheel schrappen van de algemene voorwaarden. Ze zitten alleen maar in de weg bij de acquisitie, we geven de rechten over en rekenen dit mee in ons tarief op 1 of andere manier. Overigens vind ik de redenatie dat een logo slechts een aantal vectoren zijn vrij dubieus en naïef. Een beetje in de sfeer van "dat kan mijn neefje van vijf ook". Een logo is voor ons een serieus product dat na onderzoek en een creatief proces tot stand komt en iets wat zeker een aantal jaren mee moet gaan en op diverse media bruikbaar dient te zijn. (maar dit is een andere discussie.) We zijn als beginnend bureau op zoek naar de juiste handelswijze, die zowel voor klant als ons acceptabel is en fijn is om mee te werken. BNO als brancheorganisatie heeft dus volgens de meesten hier veel te strak ingezet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept