Jump to content

Debbie

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Wouter, hoe heb je die berekening gemaakt? Dus, hoe kom je op 21 euro uit?
 2. Dank voor jullie berichten! Hoe pak je het aan als je wel een idee hebt, maar geen geld? Zet je het dan in de ijskast totdat je over een aantal jaar wel geld hebt? Of is er ook een manier om mensen te benaderen die met jouw willen kijken naar het idee en hier in willen investeren? Ik denk dat er zoiets wel bestaat en helemaal hier op HL, maar ik weet niet goed waar ik op moet zoeken.
 3. Hoi, Als ik zo terug blik op de afgelopen jaren heb ik toch regelmatig ideeën gehad. Soms bleef het bij een idee, heb ik dit idee op HL geplempt en kreeg ik hier positieve reacties op maar heb ik er uiteindelijk toch niets mee gedaan. Toch ontvang ik er tot op de dag van vandaag soms nog mailtjes over van mensen die het initiatief ook willen op starten en mij om tips vragen. Ook heb ik een informatieve website gehad. Het idee was erg leuk. De bezoekers kwamen (10.000 per maand), maar de inkomsten bleven uit. De website bestaat inmiddels niet meer, omdat het te veel tijd opslurpte en ik nagenoeg geen inkomsten had na vier jaar. Nu heb ik weer twee ideeën in de koelkast staan. Ik ben er niet naar op zoek, maar op de één of andere manier denk ik gewoon met enige regelmaat: "Daaaaat zou handig zijn!", ik schrijf het idee op, doe onderzoek en kom er bij één idee achter dat het in Amerika al wel bestaat, wat mij aan het denken zet dat als het uberhaupt al bestaat, het hier in NL ook potentie heeft. Ik ben commercieel, ik denk creatief, ik vind het ook leuk om al mijn tijd er in te steken, maar toch red ik het elke keer net niet of weet ik niet hoe ik verder moet. Nu denk ik ook weer, zal ik hier wat mee gaan doen? Of zal het net als die andere projecten mislukken. Ik denk dat ik een echte ondernemer ben, zie overal kansen liggen, maar het ontbreekt nogal aan succes. Daarom ben ik op zoek naar successtory's om de moed er in te houden zeg maar. :-)
 4. Ik vind het wel interessant. Ik koop dus wel eens tweedehandskleding... Mijn zoon is nog onder de drie dus verslijt nog niet zo veel maar groeit wel als een malle. Van bepaalde merken weet je gewoon dat de kwaliteit gewoon goed is en dat kleding nog een ronde mee kan. Daarbij koop ik ook nieuw spul en soms draagt hij het twee keer en past hij het al niet meer. Denk dat dit wel in de laatste fase zit, omdat zijn leeftijdsgenoten steeds meer gaan kruipen en spelen dus de kans op beschadigingen groter wordt. Dus dan koop ik natuurlijk nieuw.
 5. Heeeeeel interessant. Serieus. Ik heb namelijk een huis gekocht (een paar jaar geleden) waarvan de kleuren van de badkamer mij niet aanspreken. Omdat er eerst andere dingen gedaan moesten worden hebben we er nog niets aan gedaan. Nu zou je 'alleen' nog maar de tegels moeten vervangen en kun je gewoon je eigen bad en meubels blijven gebruiken. Ik heb geen foto's gezien, maar als dit er net zo mooi uit ziet, zou dit zeker een optie voor ons kunnen zijn. Ik ga dit onthouden. Wist wel dat je keukenkastjes kunt laten spuiten, maar niet dat dit ook kan met badmeubels. Succes!
 6. Heren & Dames, Ik wil iets voor mijzelf beginnen (online), alles is prima uitgewerkt, ik heb een leuke spaarrekening maar nét niet genoeg. Ik mis 2500 euro. Ik heb verschillende programmeurs benaderd en ze komen allemaal rond de 7000 euro uit. Ik mis de laatste 2500 euro (want heb ook het nodige gereserveerd voor marketing). En nu wil ik kijken of ik het op een akkoordje kan gooien met één van de programmeurs die een offerte heeft uitgebracht, iets met No Cure No Pay. Ik weet alleen niet hoe. Ik heb namelijk ook van programmeurs enthousiaste reacties gekregen dat het leuk en vernieuwend is wat ik bedacht heb, en ik dacht misschien kan ik daar op inspringen door ze iets aan te bieden? Bijvoorbeeld: Die 2500 euro is hun eigen inzet, wanneer het project slaagt krijgen ze maandelijks een bedrag terug net zo lang tot dat ik het bedrag dubbel heb terug betaald. Is dit weinig? Is dit veel? Wat zou jij er van vinden zo'n voorstel te ontvangen? Iemand die wil mee denken? Fijne jaarwisseling en bedankt!
 7. Wat ontzettend vervelend zeg! Inderdaad vooruitbetaling zou een optie zijn, maar kan het dan niet zo zijn dat de koper alsnog zijn geld weer terug laat boeken binnen bepaalde tijd terwijl je wel je product of dienst geleverd hebt? Dit is toch vrij makkelijk? Groetjes, Debbie
 8. Hoi, Zoals WE, als zij nu eens een internetshop hadden, dan zouden ze er een grote klant bij hebben: ME! Ik heb ze dan ook via het contactformulier een suggestie gestuurd dat het wel handig zou zijn voor mensen die daar graag komen, dat er een internetshop zou komen. Ik kreeg netjes een mailtje terug dat dat ook iets was wat zij zouden willen, alleen, er zitten te veel haken en ogen aan. Nu vraag ik mij dus af: Wat zijn die haken en ogen nu? Valt daar nu echt niet om heen te werken? Het lijkt mij vrij eenvoudig, maar ja, ik ben maar Debbie en ik mis denk ik het inzicht. Toch lijkt het mij dat ze als ze een internetshop zouden hebben, veel meer omzet zouden hebben. Misschien zit hier dan wel weer een gat in de markt in, haha.
 9. Hoi, Natuurlijk ben ik er nog. Ik vind het leuk te zien dat iedereen zo met mij meedenkt. Wat betreft die fiets, het is wel erg handig mocht dit allemaal van de grond komen! Zo kan ik meer in één keer vervoeren. Ik denk dat supermarkten die service van ah op den duur allemaal wel gaan verlenen. Er is gewoon vraag naar. Ik zat dan ook aan andere zaken te denken zoals kruideniersartikelen, boeken, panty's noem maar op. Mocht iemand een kadootje nodig hebben, maar geen tijd hebben om te halen enz. Of gewoon graag op tijd het nieuwe Harry Potter boek willen hebben. 8 euro is wellicht wat aan de hoge kant, maar als je omrekent in tijd dat het scheelt, benzine en parkeergeld of strippenkaarten valt het dan niet mee? Ik zit er aan te denken een gesprek met iemand van het KvK aan te gaan. Wat denken jullie, voegt een gesprek met een adviseur van de KvK wat toe? Bedankt voor de reacties!
 10. Hoi, Bedankt voor alle reacties. Ik heb nog wat praktische vragen en hoop daarover jullie mening te krijgen. Ik ben eens rond gaan kijken wat het kost om bij verschillende bedrijven (online) wat te bestellen. Bij de kwantum vragen ze standaart 10 euro bezorgkosten, net als bij Mango (kledingwinkel) dit vind ik redelijk hoog voor hen omdat ze het alleen maar uit het magazijn hoeven te plukken en op hoeven te sturen. Ik moet er nog voor naar de stad fietsen en daar mijn boodschappen halen. Mensen die bij AH bestellen betalen ook al standaard 7,95. Ik zat dus te denken aan 8 euro als starttarief voor boodschappen in 1 winkel en iedere daarop volgende winkel kost 0,75 o.i.d. Wat vinden jullie daarvan? En is afhalen ook een optie voor mensen die werken? Zij kunnen dan hun eigen tijd indelen en hoeven niet thuis te zitten wachten (in hun kostbare tijd) totdat ik de spullen aflever. Ikzelf heb altijd een hekel aan wachten op mevrouw van de Wehkamp omdat ze tussen 6 en 9 uur kan komen. Groetjes, Debbie
 11. Hoi, Ik kan me voorstellen dat er aan mijn leeftijd wordt getwijfeld, misschien mede door het grapje over mijn opa. Maar ik bedoel het wel echt serieus. Op dit moment werk ik zelf fulltime en zit ik op zaterdag op school. Kortom, als ik even wat later op het werk wil blijven om wat af te maken zitten de winkels al dicht. Op zaterdag heb ik geen tijd en als ik dus wat anders wil halen dan etenswaar, zal ik gebruik moeten maken van de koopzondag. Zo zijn er vast wel meer mensen die met hetzelfde probleem zitten. De mensen zijn natuurlijk vrij in wat ze willen bestellen. Als zij bijvoorbeeld die wasknijpers willen hebben, zal ik ze voor ze halen. Ze kunnen natuurlijk ook denken: als ik toch € 6,50 bezorgkosten moet betalen, wil ik ook dat ene boek bij de boekhandel wel hebben. Daarom ben ik benieuwd naar jullie eisen (als jullie hier gebruik van zouden maken) en wat jullie van de bezorgkosten vinden. Kijk, iedereen weet dat ik ervoor naar de winkel fiets. Bovendien, wat is € 6,50 als je omrekent in tijd, benzine en parkeergeld?
 12. Hoi, Ik vind het zeker een goed idee. Een oudcollega van mij heeft ook zoiets gedaan (voedingsassistente). Ze heeft een website gemaakt en daar zag je op hoe ze er 'vroeger' uit zag en hoe ze er nu uit ziet. Een heel groot verschil, je zag echt heel duidelijk dat ze was afgevallen (40 kilo geloof ik) en daarmee pak je ook weer klanten. Misschien een tip? Succes!
 13. Hoi, Er ontstaan steeds meer services om de mensen te ontzien/helpen. Bijvoorbeeld hondenservice (waar echt wel gebruik van gemaakt wordt). Ik wil graag een boodschappenservice starten. Gewoon mijn opa reclame laten maken in het verzorgingstehuis, briefjes ophangen in de supermarkt en dan voor (ik dacht aan € 6,50 servicekosten) boodschappen doen in één winkel. Iedere opvolgende winkel kost 1 euro (winkels liggen hier niet heel ver van elkaar vandaan). Als de boodschappen gedaan zijn, lekker op de fiets naar de mensen toe om het te bezorgen. Denk dat hier behoefte aan is. Las laatst een artikel waarin een gezin aangaf altijd gebruik te maken van de boodschappenservice omdat de ouders al zoveel werkte wilden ze de tijd die ze thuis waren met de kinderen doorbrengen. Ik denk dat juist in deze tijd waarin mensen langer blijven werken er mensen zijn die het wel makkelijk vinden om hun boodschappen thuis bezorgd te krijgen, of wie weet af te halen. Ik zelf denk meer aan iets bij de Blokker halen, Kruidvat of een boekwinkel. De supermarkten bieden zelf wel een service aan. Wat vinden jullie van dit idee? Wat vinden jullie van het bedrag dat ik er voor vraag? Redelijk? Houd ik hierzelf ook wat aan over? Of draag ik ontzettend veel aan de belastingdienst af. Kijk, als je een uurtje kwijt bent met boodschappen doen, voor misschien 4 verschillende mensen, dan heb je toch al € 26,- 'verdient'. Dank je!
 14. Hoi, Ik zoek een adresbestand van de winkels in het centrum van Apeldoorn. Mijn nichtje wil iets gaan organiseren en zoekt sponsoring. Nu wil ze door de stad gaan lopen om namen van winkels op te schrijven en zoekt ze het adres erbij in de telefoongids. Dit moet toch makkelijker kunnen? Neem aan dat grote bedrijven niet zo werken, toch? Alvast bedankt! Groetjes, Debbie
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept