Ga naar inhoud
 • 0

Testers en Feedback gevraagd: Vizited.com

Omschrijving van je concept:

Vizited.com is een praktische tool voor het online beheren en delen van bookmarks, op een visuele manier.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

De gehele tool is in samenwerking met een grafisch vormgever 'from scratch' ontwikkeld, toen volledig herontwikkeld en vervolgens in een klein publiek gelanceerd. Via HL, Twitter, LinkedIn en Facebook zijn we op zoek naar testers voor de onlangs gelanceerde publieke bètaversie en constructieve feedback.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

[*] Het overzichtelijk bewaren (én terugvinden) van je favoriete sites op een centrale, browseronafhankelijke plaats.

[*] Het delen van je favoriete sites met de community.

 

Alternatieve toepassingen van Vizited.com:

[*] Presentatie van je portfolio (handig voor designers).

[*] Het groeperen van een set van bookmarks onder één tag voor publieke doeleinden (je kunt bijvoorbeeld alle urls die in een bepaald artikel genoemd worden, onder de tag 'Mei 2010' groeperen).

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

In tegenstelling tot de bekende sites als Delicious en Stumble Upon, willen we met Vizited een goede vindbaarheid van je bookmarks realiseren met behulp van een visuele weergave, in plaats van een overvloed aan features. Je bookmarks worden op de site weergegeven als thumbnails, wat het zoeken vergemakkelijkt. Bovendien kun je per bookmark bepalen of je deze alleen in je privé-collectie of ook in het publieke deel van de site wilt laten zien.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

We hebben net een publieke BETA gelanceerd en zijn natuurlijk erg benieuwd naar reacties van gebruikers:

[*] Wat vind je van de gebruiksvriendelijkheid?

[*] Klopt onze logica?

[*] Ontbreken er nog dingen? Mis je nog een bepaalde functionaliteit?

[*] Zie je Vizited.com als een structurele tool voor jezelf?

 

Mocht je interesse hebben om ons te helpen met het testen of is je interesse anderszins gewekt? Neem dan een kijkje op http://www.vizited.com/ , maak een gratis account aan en laat ons weten wat je ervan vindt.

Alvast bedankt!

 

Daphne

 

P.S. Probeer ook zeker de speciale Firefox-toolbar uit, die je onderaan de Vizited-pagina kunt downloaden.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Symbaloo is toch een startpagina die je kan customizen naar je eigen voorkeuren?

lijkt me een heel ander concept.

 

ik heb vooralsnog geen behoefte om mijn favo's te gaan delen,

en kan het nog prima af met het ouderwetse favorietenlijstje in IE,

maar als je nogal mobiel bent en veel contacten hebt zou het wel handig kunnen zijn.

 

als ik iets meer tijd heb als nu wil ik best eens wat verder neuzen, ziet er wel goed uit op het eerste gezicht.

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0

Op symbaloo heb ik een veld van 52 hokjes die ik naar mijn voorkeur kan indelen met per hokje een link naar een van mijn favo's (bookmarks). De site zelf stel ik in als startpagina van IE. Per hokje logo erop en ik weet welke favo ik aan wil klikken zonder eerst te moeten zoeken in de IE favorieten.

 

Daarom vraag ik me af wat Daphne's idee anders doet dan Symbaloo

 

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
 • 0

Goedemorgen Bas en Joost,

 

Hartelijk dank voor jullie nachtelijke reacties! Fijn ook dat jullie onderling de discussie zijn aangegaan, toen ik - wegens diepe slaap - niet kon deelnemen ;-))

 

Symbaloo kende ik nog niet. Als ik het bekijk, vallen mij de volgende verschillen direct op:

[*] Symbaloo is primair bedoeld als desktop, als startpagina - Vizited.com heeft deze ambitie niet (alhoewel je de tool natuurlijk best als startpagina mag gebruiken);

[*] Symbaloo heeft een heel uitgebreide functionaliteit - dit wilden we voor Vizited.com nadrukkelijk niet. Simpel en eenvoudig, zonder de gebruiker in een bepaald vast 'corset' te willen duwen. Vizited is maar één ding: een visual bookmarkingtool (andere toepassingen laten we aan jouw eigen creativiteit over). Als gebruiker kies je ervoor om een site te bookmarken (of niet), vervolgens zijn de enige twee andere keuzes gericht op jouw gemak: is de site publiek zichtbaar of niet en wil je tags toevoegen (handig om de site te traceren) of niet.

 

Verder maakt Vizited direct en automatisch een snapshot van de site die je gebookmarkt hebt, dus de eigenheid/herkenbaarheid van de site blijft behouden in je bookmarks, zonder dat je daar als gebruiker iets voor hoeft te doen. Met één klik heb je een nieuwe link toegevoegd, zonder dat je nog dingen hoeft te uploaden.

 

Maar even los van het feit of Vizited gelijkenissen vertoont met andere sites: hoe ervaren jullie het gebruik ervan?

 

Groeten,

Daphne

Link naar reactie
 • 0

Ik heb me aangemeld omdat het me handig lijkt. Echter waar ik tegenaan loop is dat elke link apart moet worden ingegeven. Een importeer functie vanuit explorer of firefox is niet aanwezig. Dat zou wel erg makkelijk zijn.

 

Daarnaast mis ik de mogelijkheid om het plaatje van de geplaatste link opnieuw te genereren. Iniden een website een update krijgt is het leuk/handig om dat ook in de thumbnails te laten zien.

 

En zoals al eerder opgemerkt: de site is behoorlijk snel.

Link naar reactie
 • 0

Mooie naam, zie tevens pm's. High potential market.

 

Er is een FF Toolbar. Wat houdt deze in? Enige uitleg ontbreekt, dus ik installeer deze voorlopig maar even niet, terwijl ik met tientallen add-on's werk.

 

En biedt jullie concept ingangen voor social bookmarking/sharing van sites en hoe werkt dat dan precies? Misschien zijn gebruikers wel bereid om een deel van hun favorieten met bekenden te delen... dat zou ik op Nederlands niveau een stuk interessanter vinden dan de inactieve 'mijn merken' van het Nederlandse Hyves. De uitleg onder sharing maakt mij helaas niks duidelijk.

 

Hoe verhouden jullie je tot Delicious en anderen? Daar hebben jullie vast over nagedacht. Als je Symbaloo niet kent, dan heb je op dit punt (concurrentieanalyse, voor zover deze bij te houden is) je huiswerk niet gemaakt.

 

Make some rumour and get free publicity!

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 0

ben ik nou gek of omschrijf je hier precies wat Symbaloo doet ???

Dan zal het wel aan mij liggen, nu je verder niets zegt over de verschillen (was wel handig geweest!) ga ik er maar eens in.

grootste verschil wat ik bedoel, legt Daphne prima uit:

[*] Symbaloo is primair bedoeld als desktop, als startpagina - Vizited.com heeft deze ambitie niet

 

ik ga me ook aanmelden en uiteraard ook testen, dan kom ik er ook op terug. :)

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0

Op de eerste plaats: fraaie site! De look-and-feel zijn uitstekend, enkel in het totaaloverzicht haperde de zoom op de screenshots soms als je van een bookmark links naar een bookmark rechts ging (m.n. in IE?!).

 

Vier vragen/opmerkingen:

[*]Voor gebruik op een lokale pc vind ik het altijd praktisch om ingelogd te blijven, nu moet ik vaak opnieuw inloggen

[*]Worden die thumbs ook gerefreshed?

[*]Wellicht nog een idee: naast de gebruikersnaam ook nog een vriendelijkere naam introduceren voor weergave onder de thumb ("Vizited by Friendly Name")

[*]Wat is/wordt het verdienmodel?!

 

Verder complimenten voor de eenvoud! :)

 

 

 

 

 

Organize your business online - www.xsdesktop.nl | CRM, case tracking, projecten, factureren, boekhouding en meer...

Link naar reactie
 • 0

Zeer zeker een fraaie site. Onder 'Hoe is dit anders dan bestaande concepten' beantwoord je mijn vragen al, ik bedoelde hoe je dit met (nieuwe) gebruikers communiceert. Of hoort de minimale (korte) tekst en uitleg gewoon bij jullie concept?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
 • 1

Ik heb de firefox toolbar niet geinstalleerd. ik wil eerst weten wat die precies doet.

 

Uiterlijk:

 

ziet er netjes uit, de vergrootfunctie vond ik in eerste instantie irritant, ik was er echter snel aan gewend, al voegt het niet heel veel toe vind ik. Het zou fijn zijn als je zelf het thema kunt instellen voor achtergrondkleuren, niet iedereen houdt van een donker thema.

 

Functionaliteit:

 

- ik heb zelf een onmogelijk groot aantal bookmarks, welke ik dagelijks toevoeg. Dit systeem is hiervoor te beperkt en voor mij te langzaam om de bookmarks te vinden die ik zoek. Voor lichtgewicht gebruikers kan ik me voorstellen dat dit wellicht makkelijk is, voor oudere mensen die urls niet kunnen onthouden kan het een uitkomst zijn om dit visueeel te doen.

 

- Ik zou graag zien dat je het aantal bookmarks dat je ziet op een pagina zelf kunt instellen.

 

- Thumbnail Queued, als je een bookmark opslaat duurt het nog te lang voordat je een thumbnail ziet, maar dit laagts ws aan de beta fase waar het nu in zit? De thumb wil ik meteen zien.

 

- als je een bookmark edit, dan is het niet duidelijk of je nog een keer op de onderse knop dient te clicken om de wijziging op te slaan, dit moet wel anders verlies je de wijziging.

 

- tags moeten worden ingevoerd met spaces ertussen, je kijgt dan erg veel doublures, als je bijvoorbeeld "interieur ontwerp" en "grafisch ontwerp" als tags geeft kun je later zoeken op de term "interieur", "grafisch", en "ontwerp", maar niet op "interieur ontwerp"

 

- geen filters (porno) op jullie algemene homepage, dus grapjassen kunnen het helemaal hiermee vullen. Ik denk dat spammers hier ook mee aan de haal gaan?

 

In verhouding tot:

Delicious, voor mij blijft dit de winnaar, juist door de vele opties. De zoekfunctionaliteit daarvan is erg goed, je bookmarks worden getoond voor elke letter die je intikt in de zoekmachine, dat werkt erg snel en intuitief. Het maken van een netwerk, zoeken in andermans bookmarks. Het is allemaal erg goed doorontwikkeld.

 

succes!

websites, huisstijlen en interieurontwerp: http://www.entwerpen.nl

Link naar reactie
 • 0

Merci voor alle reacties!

 

@Herman 55:

waar ik tegenaan loop is dat elke link apart moet worden ingegeven. Een importeer functie vanuit explorer of firefox is niet aanwezig. Dat zou wel erg makkelijk zijn.

Over deze mogelijkheid hebben we al vaker nagedacht. Uiteindelijk hebben we besloten om deze functie niet in te bouwen. Waarom? We willen het bookmarken graag faciliteren, maar wel een zekere 'kwaliteit' in de bookmarks houden. Ervaring leert dat bestaande bookmarkcollecties nog maar tot op zekere hoogte nog actueel zijn. Als je met Vizited gaat werken, zul je merken dat je van je hele bookmarkverzameling er misschien maar 10 wil meenemen. Vervolgens bouw je vanuit Vizited weer verder, maar nu aan een actuele collectie, zonder slapende bookmarks.

 

Daarnaast mis ik de mogelijkheid om het plaatje van de geplaatste link opnieuw te genereren.

Goed idee. Normaal gesproken worden de thumbnails periodiek automatisch geupdate. Je kunt het nog niet zelf forceren. Daar gaan we wel naar kijken!

 

@Highio

Er is een FF Toolbar. Wat houdt deze in?

Goede opmerking, dat hier enige uitleg wel op zijn plaats is. Gaan we toevoegen!

 

En biedt jullie concept ingangen voor social bookmarking/sharing van sites en hoe werkt dat dan precies? Misschien zijn gebruikers wel bereid om een deel van hun favorieten met bekenden te delen... dat zou ik op Nederlands niveau een stuk interessanter vinden dan de inactieve 'mijn merken' van het Nederlandse Hyves. De uitleg onder sharing maakt mij helaas niks duidelijk.

Op dit moment kun je 'jouw' bookmarks sharen via het publieke deel. Wat bedoel je precies met je opmerking? Wil je op een gemakkelijke manier de sites die je via Vizited bookmarkt tonen op bijv je FB/Twitter/LinkedIn profiel? Onder 'About' staat hoe je dit kunt doen, maar waarschijnlijk vind je dit te gecompliceerd? Hoe zou je dit graag doen?

 

Hoe verhouden jullie je tot Delicious en anderen? hoe je dit met (nieuwe) gebruikers communiceert.

Eenvoud en visuele weergave zijn voor Vizited de kernbegrippen en deze voeren we in het gehele concept door. Wel moet het duidelijk blijven voor de gebruiker. De HL-feedback maakt heel goed duidelijk waar we wat te kort door de bocht gaan in ons streven naar eenvoud. Wat betreft andere spelers: die houden we zeker in het oog (maar soms ontglipt er wel eens eentje aan de aandacht, dus dank voor deze tip!).

 

@Dick Marjot

in het totaaloverzicht haperde de zoom op de screenshots soms als je van een bookmark links naar een bookmark rechts ging (m.n. in IE?!)

Thanks, dit hebben we zelf nog niet geconstateerd. Het kan met van alles te maken hebben. Welke IE-vs gebruik je?

 

Voor gebruik op een lokale pc vind ik het altijd praktisch om ingelogd te blijven, nu moet ik vaak opnieuw inloggen

Dat klopt inderdaad, daar moeten we nog iets aan doen. Even kijken hoe we dat technisch moeten aanpakken.

 

Wellicht nog een idee: naast de gebruikersnaam ook nog een vriendelijkere naam introduceren voor weergave onder de thumb ("Vizited by Friendly Name")

Goed idee! Nemen we zeker mee in de verdere verbetering.

 

Wat is/wordt het verdienmodel?!

We willen een gratis variant van advertenties voorzien en daarnaast een betaalde pro-versie zonder ads uitbrengen.

 

@Entwerpen

de vergrootfunctie vond ik in eerste instantie irritant, ik was er echter snel aan gewend, al voegt het niet heel veel toe vind ik

Goed te horen dat je ondanks je aanvankelijke irritatie toch aan de vergrootfunctie gewend raakte. Of deze functie iets toevoegt, is denk ik heel persoonlijk.

 

Het zou fijn zijn als je zelf het thema kunt instellen voor achtergrondkleuren, niet iedereen houdt van een donker thema.

Leuk idee, maar niet helemaal passend bij ons idee van eenvoud.

 

Ook je andere opmerkingen zijn interessant, daar gaan we over brainstormen.

 

 

Mag ik jullie allemaal héél erg bedanken voor jullie reacties tot nu toe?! Voor ons is dit echt een perfecte manier om Vizited verder te verbeteren en zoals Ray Kroc het al zei 'None of us is as good as all of us'. Super!!

 

Groetjes,

Daphne

Link naar reactie
 • 0
Als je met Vizited gaat werken, zul je merken dat je van je hele bookmarkverzameling er misschien maar 10 wil meenemen. Vervolgens bouw je vanuit Vizited weer verder, maar nu aan een actuele collectie, zonder slapende bookmarks.

 

Wellicht dat mijn bookmark collectie verouderd is. Maar biedt dat niet gelijk een fantastische extra feature voor jouw site: automagisch de verouderde / minder interessante bookmarks minder zichtbaar maken. Ook met jouw site ga ik tenslotte ook een collectie opbouwen die straks grotendeels wellicht niet meer relevant is.

 

Paar minuten rondgeklikt met als resultaat:

 

 

[*]na registeren moet ik inloggen waarom niet automatisch?

[*]als ik een url type en op enter druk is m'n bookmark niet opgeslagen (alleen de titel opgehaald) Idem als ik op 'vizited' klik. Lijkt alsof perse de titel van de site opgehaald moet zijn voor opslaan werkt. De eerste is qua UI niet handig, de tweede vermoedelijk een bug.

[*]na invoeren url en aanklikken ander veld verschijnt een uitklap ding bovenaan in beeld. Dat ding is ook zo snel weer weg dat ik niets kan lezen. Compleet overbodig en verwarrend.

[*]Een response 'well done' is leuk voor een hond....

[*]In de voorwaarden lees ik 'This policy is effective from 1 January 2008. ' Hoezo nieuwe site?

[*]Na klikken op search krijg ik een bijna leeg scherm met alleen een linkje 'show all bookmarks'.

 

Link naar reactie
 • 0

Ik denk dat je veel concurentie hebt.

- www.brigle.com

- www.netvibes.com

- www.pageflakes.com

- www.symbaloo.com

- www.igoogle.com

- www.live.com

 

...zo uit mijn hoofd. Er zijn er ongetwijfeld meer.

 

Ook mijn browser (Google Chrome) doet in feite hetzelfde met recent bezochte pagina's. Opera en andere browsers doen dit ook. Ik (als fanatiek internetgebruiker) zie dit niet direct als een dienst die mij meerwaarde kan bieden.

 

Ik vind wel dat de naam + domein goed gekozen is. Het blijft hangen, klinkt lekker en is beschrijvend. Ook ziet de site er verzorgd uit.

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

We worden echt heel blij van alle bruikbare feedback, reuzebedankt!

 

@Dick Marjot:

Dankjewel voor je directe feedback. Zoals al per mail beantwoord, heeft het (snel) genereren van thumbnails af en toe nog een hick-up. We doen ons best om daar een oplossing voor te vinden.

 

@Willem:

Alhoewel het misschien wel aantrekkelijk is om verouderde/minder interessante bookmarks minder zichtbaar te maken, ligt het initiatief daarvoor wat ons betreft bij de gebruiker. Het kan immers best zijn dat een bookmark die je een tijd niet gebruikt hebt, opeens weer heel relevant wordt. Als je hem dan door het toedoen van Vizited niet meer terug kunt vinden, ben je natuurlijk niet blij.

 

We ontwikkelen al een hele tijd aan Vizited, vandaar de verwijzing naar 2008 ;-). Je andere opmerkingen staan inmiddels op de to do-lijst voor verder onderzoek of aanpassing.

 

Bedankt!

Link naar reactie
 • 0

Ik zou je dienst overwegen als je het mogelijk maakt om al mijn honderden bookmarks vanuit mijn browsers te kunnen importen, inclusief onderverdeling in de verschillende mappen die ik heb, als ik ze kon rangschikken op verschillende criteria, als er een automatische link tussen mijn browser en jouw dienst was, als visueel werd aangegeven welke sites ik vaker en minder vaak gebruik, als je honderden bookmarks overzichtelijk op enkele pagina's kunt laten zien, enzovoorts ....

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  0 leden, 329 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.